16 august 2010

PDL, între „vuvuzele“ şi tensiuni artificiale


Articol din Curentul:

După ce au amânat alegerile interne din partid pentru primăvara anului viitor, asumându-şi o austeritate riscantă în sondaje şi-n buzunarele românilor în vederea alegerilor din 2012, liderii democrat-liberali se confruntă în aceste zile cu tentativele diversioniste ale aşa-ziselor „vuvuzele“ din partid, care vor să creeze tensiuni artificiale fără a ţine cont de disciplina internă, fapt reclamat şi de şeful statului în interviul acordat la postul public de radio. Pe de altă parte, această situaţie este neplăcută, întrucât pică prost deoarece miza democrat-liberalilor este guvernarea, şi nu lupta internă pentru funcţii şi putere, în contextul în care la 1 septembrie va avea loc prima analiză serioasă a eficienţei miniştrilor Cabinetului Boc şi posibila depunere a moţiunii de cenzură social-democrate. În acest sens, preşedinta organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat  zilele acestea că propune o conducere interimară a PDL numită de Colegiul Director, care să se ocupe exclusiv de activitatea partidului, dar premierul Boc să nu fie exclus din această construcţie. „Eu propun ca o conducere interimară, numită de către Colegiul Director al partidului, să se ocupe de partid şi în legătură permanentă cu preşedintele partidului, care este ales prin votul partidului, să avem proiecte politice ale partidului“, a spus Barbu, care a dezvoltat din mers această idee expusă pe blogul personal acum ceva timp de eurodeputatul PDL Cristian Preda. Practic, Preda expusese ideea că-n PDL trebuie defalcată funcţia de premier de cea de preşedinte de partid, deşi în primăvară Consiliul Director al PDL decisese că prioritară este guvernarea, şi nu alegerile interne din partid, amânate pentru primăvara viitoare. Pe de altă parte, pentru Boc miza este uriaşă în momentul de faţă: trebuie să facă faţă unei posibile remanieri şi totodată trebuie să regleze intern problemele cu „disidenţii“: Preda, Voinescu, Radu F. Alexandru, Macovei şi Sulfina Barbu, care, prin ieşirile lor mediatice, pun PDL într-o situaţie stânjenitoare.
În faţa marilor provocări interne!
La rândul său, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat ieri, pentru Mediafax, că membrii PDL care critică partidul ar trebui să facă lucrul acesta în interiorul formaţiunii, apreciind că sunt oameni care până în momentul de faţă  „au condus doar musafirii până la lift şi nu sunt calificaţi să facă critici pe care nu le argumentează“. „După părerea mea, sunt oameni care nu au condus până acum decât musafirii până la lift şi nu cred că sunt foarte calificaţi să facă critici pe care nici nu le argumentează“, a adăugat liderul democrat-liberalilor.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ar trebui dati afara, PUR SI SIMPLU-fara discutii.
Vor trancani o saptamna la IRTV si A3 si se termina circul

Riddick spunea...

La PNL şi PSD, epurările sunt prezentate "ca ceva firesc, scapă de cârtiţele PDL".

Să vedem azi, după şedinţa conducerii PDL cu grupurile parlamentare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Cătălin Predoiu, 2013: "Cunoscuta 'axă' Washington - Londra - Bucureşti trebuie să includă şi Berlinul. 

Cătălin Predoiu, 2013: "Fundaţia Konrad Adenauer este un partener al României. A ajutat mult România, de exemplu, a furnizat experţi pentru elaborarea unor acte normative ale Ministerului Justiţiei. În prezent, derulează un program important de cursuri de guvernare publică, în care sunt implicaţi 120 de experţi în varii domenii. Vom coopta aceşti experţi în aparatul tehnic al Guvernului Alternativă PDL, ca staff de suport al miniştrilor noştri. Suntem un partid de centru dreapta care crede în proiectul european şi valorile europene."

 

Postări populare: