05 noiembrie 2010

Ilici, posibil inculpat la Tribunalul Penal Internaţional



Ion Iliescu va fi dat în judecată de rudele lui Nicolae şi Elena Ceauşescu, anunţă infoINSIDER.ro.

Procesul din decembrie 1989 nu a avut bază legală, deşi sentinţa ar fi fost aceeaşi dacă s-ar fi judecat corect după legile RSR (poate nu şi în cazul Elenei Ceauşescu).

Explicaţia pentru nedezvăluirea oficială timp de aproape 21 de ani a locului de înhumare a Ceauşeştilor poate fi protejarea juridică a lui Iliescu şi a celorlalţi participanţi la proces.


Surse bine informate au declarat în exclusivitate pentru infoINSIDER.ro că Valentin Ceauşescu, Opran şi alte rude rămase în viaţă pregătesc o plângere penală împotriva lui Ion Iliescu pentru semnarea decretului prin care a fost înfiinţat tribunalul revoluţionar care i-a judecat pe Nicolae şi Elena Ceauşescu, deşi el era la momentul respectiv director la Editura Tehnică, împotriva lui Stănculescu şi Voican Voiculescu pentru instigare la omor deosebit de grav, completul de judecată care i-a judecat pe Ceauşeşti pentru aceeaşi acuzaţie (în sensul că nu erau legal constituiţi şi acţionau în afara teritoriului pentru care fuseseră numiţi), împotriva procurorului de şedinţă pentru instigare la omor cu consecinţe deosebit de grave (rechizitoriul întocmit fără o fază penală a cercetării prealabile, a aducerii la cunoştinţă a învinuirilor, etc. În plus, la el se reţine faptul că nicio informaţie cuprinsă în rechizitoriu nu a fost adevarată – a se vedea 64.000 de victime).

Soldaţii urmează să fie acuzaţi de omor din culpă. Proba ADN obţinută era elementul esenţial – nu există un omor dacă nu există un cadavru. Se pare că la momentul la care Ion Iliescu a numit tribunalul, FSN nici măcar nu fusese constituit. Ceauşeştii urmează să ceară şi aproximativ 1 milion de dolari care ar fi fost luaţi de tribunalul cu pricina. Mai mult, există posibilitatea ca procesul să ajungă să fie judecat la Tribunalul Penal Internaţional de la Haga, pentru care rudele ar fi angajat deja nişte avocaţi importanţi.

infoINSIDER.ro : ADN: Rudele lui Ceauşescu vor judecată la Tribunalul Penal Internaţional

6 comentarii :

Anonim spunea...

misto. dar altfel cum s-ar mai fi facut revolutii daca nu incalcau legile in vigoare? nea nelu e crocodil batran,in final i-a ingropat pe toti cei cu care pornise la drum candva. asta e istoria,o sa moara la el in pat,senin,fara remuscari.intr-un fel chiar e de invidiat,el chiar crede in comunism-socialism,astia de azi nu cred in nimic

Riddick spunea...

Nu am vreo iluzie că s-ar putea pronunţa vreo condamnare pentru Ilici, cât timp este în viaţă.

La Milošević s-a "rezolvat" cu medicamente care l-au scos din schemă.

niku_elektriku spunea...

poa' sa revendice si'o pulpa din spate de la pork

Riddick spunea...

Până nu se strică...

Anonim spunea...

Un singur cuvînt: prescripţie

Riddick spunea...

La ora asta sunt obosit, nu ştiu ce mai prevede legea, oare nu se întrerupe dacă începe urmărirea penală "in rem" ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Cătălin Predoiu, 2013: "Cunoscuta 'axă' Washington - Londra - Bucureşti trebuie să includă şi Berlinul. 

Cătălin Predoiu, 2013: "Fundaţia Konrad Adenauer este un partener al României. A ajutat mult România, de exemplu, a furnizat experţi pentru elaborarea unor acte normative ale Ministerului Justiţiei. În prezent, derulează un program important de cursuri de guvernare publică, în care sunt implicaţi 120 de experţi în varii domenii. Vom coopta aceşti experţi în aparatul tehnic al Guvernului Alternativă PDL, ca staff de suport al miniştrilor noştri. Suntem un partid de centru dreapta care crede în proiectul european şi valorile europene."

 

Postări populare: