05 noiembrie 2010

Ilici, posibil inculpat la Tribunalul Penal Internaţional



Ion Iliescu va fi dat în judecată de rudele lui Nicolae şi Elena Ceauşescu, anunţă infoINSIDER.ro.

Procesul din decembrie 1989 nu a avut bază legală, deşi sentinţa ar fi fost aceeaşi dacă s-ar fi judecat corect după legile RSR (poate nu şi în cazul Elenei Ceauşescu).

Explicaţia pentru nedezvăluirea oficială timp de aproape 21 de ani a locului de înhumare a Ceauşeştilor poate fi protejarea juridică a lui Iliescu şi a celorlalţi participanţi la proces.


Surse bine informate au declarat în exclusivitate pentru infoINSIDER.ro că Valentin Ceauşescu, Opran şi alte rude rămase în viaţă pregătesc o plângere penală împotriva lui Ion Iliescu pentru semnarea decretului prin care a fost înfiinţat tribunalul revoluţionar care i-a judecat pe Nicolae şi Elena Ceauşescu, deşi el era la momentul respectiv director la Editura Tehnică, împotriva lui Stănculescu şi Voican Voiculescu pentru instigare la omor deosebit de grav, completul de judecată care i-a judecat pe Ceauşeşti pentru aceeaşi acuzaţie (în sensul că nu erau legal constituiţi şi acţionau în afara teritoriului pentru care fuseseră numiţi), împotriva procurorului de şedinţă pentru instigare la omor cu consecinţe deosebit de grave (rechizitoriul întocmit fără o fază penală a cercetării prealabile, a aducerii la cunoştinţă a învinuirilor, etc. În plus, la el se reţine faptul că nicio informaţie cuprinsă în rechizitoriu nu a fost adevarată – a se vedea 64.000 de victime).

Soldaţii urmează să fie acuzaţi de omor din culpă. Proba ADN obţinută era elementul esenţial – nu există un omor dacă nu există un cadavru. Se pare că la momentul la care Ion Iliescu a numit tribunalul, FSN nici măcar nu fusese constituit. Ceauşeştii urmează să ceară şi aproximativ 1 milion de dolari care ar fi fost luaţi de tribunalul cu pricina. Mai mult, există posibilitatea ca procesul să ajungă să fie judecat la Tribunalul Penal Internaţional de la Haga, pentru care rudele ar fi angajat deja nişte avocaţi importanţi.

infoINSIDER.ro : ADN: Rudele lui Ceauşescu vor judecată la Tribunalul Penal Internaţional

6 comentarii :

Anonim spunea...

misto. dar altfel cum s-ar mai fi facut revolutii daca nu incalcau legile in vigoare? nea nelu e crocodil batran,in final i-a ingropat pe toti cei cu care pornise la drum candva. asta e istoria,o sa moara la el in pat,senin,fara remuscari.intr-un fel chiar e de invidiat,el chiar crede in comunism-socialism,astia de azi nu cred in nimic

Riddick spunea...

Nu am vreo iluzie că s-ar putea pronunţa vreo condamnare pentru Ilici, cât timp este în viaţă.

La Milošević s-a "rezolvat" cu medicamente care l-au scos din schemă.

niku_elektriku spunea...

poa' sa revendice si'o pulpa din spate de la pork

Riddick spunea...

Până nu se strică...

Anonim spunea...

Un singur cuvînt: prescripţie

Riddick spunea...

La ora asta sunt obosit, nu ştiu ce mai prevede legea, oare nu se întrerupe dacă începe urmărirea penală "in rem" ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: