04 noiembrie 2010

All vs. RO



CORNEL NISTORESCU: Ai auzit cu povestea cu Alro care e pe site-uri acuma?
SORIN OVIDIU VÎNTU: Nu am auzit.
CORNEL NISTORESCU:
E poveste cu afacerile cu energie pentru... în care e bagată Elena Udrea şi cu aştia şi cu psihologul Stolojan.
SORIN OVIDIU VÎNTU:
Aşa...
CORNEL NISTORESCU:
Povesteşte Nastasiu. Şi ăştia de la Realitatea o au şi nu vor s-o dea. Şi caseta este de două zile la Realitatea, cu lucruri mult mai complicate. Şi Popa a refuzat să o dea. Ţi-a spus?
SORIN OVIDIU VÎNTU:
Dar nu-şi asumă..., ştiu, tati, dar nu-şi asumă, zii să-i spun, scriitorul cărţii, am uitat cum îl cheamă.
CORNEL NISTORESCU:
Ba îşi asumă, cum să nu!
SORIN OVIDIU VÎNTU:
Ei, dacă îţi spun că nu-şi asumă... Că m-a întrebat Cătălin. Uite, avem aşa, aşa. Şi am spus bă, dacă îşi asumă autorul cărţii interviul şi cu Nastasiu, daţi-i drumul. Dacă nu, ăştia se întorc mâine şi spun că au făcut o glumă. Şi nici unul din cei doi nu au vrut să confirme, nu au vrut să-şi asume. De-aia nu am dat pe Realitatea.

Stenograme - discuţii din noiembrie 2009


EXCLUSIV EVZ. Noul plan de suspendare a lui Traian Băsescu


- articolul oiginal -

O campanie mediatică pe dosarul "ALRO" la televiziunile controlate de SOV şi Voiculescu a fost deja demarată cu scopul de a face presiuni pentru ca liderii politici să-l mute în parlament. Aici ar urma să facă obiectul unor anchete ale comisiilor parlamentare pentru a-i da cazului o tunură politică. Pe baza acestui scandal ar urma să fie iniţiată cererea de suspendare cu argumentul că preşedintele ar fi girat "muşamalizarea" cazului.

Pretextul ALRO

Redeschiderea dosarului "ALRO" este însă doar un pretext pentru a justifica cererea de suspendare. Sunt două motive care conduc la această concluzie. Primul: Dan Voiculescu, cel care reclamă "muşamalizarea", este unul dintre cei cercetaţi în dosar. Practic, Voiculescu, nemulţumit că a primit NUP, susţine suspendarea pe motiv că ar fi fost protejat un grup infracţional din care făcea parte chiar el.

Al doilea: Vadim Benyatov, şi el cercetat în dosar, a contestat NUP-ul primit de la procurori! Este o premieră să conteste cineva faptul că procurorii au decis că n-au motive să-l mai cerceteze. Deşi termenul de contestare era de 20 de zile, Benyatov a făcut recurs abia după şase luni. Recursul a fost făcut pe 23 iulie la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă unde influenţa lui SOV este cunoscută. Prin acest recurs straniu s-a obţinut o portiţă pentru o ulterioară cerere de redeschidere a dosarului, dar mai ales s-a obţinut declasificarea conţinutului. Ajuns în instanţă, stenogramele puteau fi publicate în presă. Cu toate că o parte ajunseseră în posesia Realitatea TV cu mai multă vreme înainte.

RESUSCITARE

Ţintele politice ale campaniei "ALRO"


Cazul "ALRO" a fost dezgropat recent la Realitatea TV şi preluat şi de Antena 3 prin publicarea unor stenograme din dosar. Nu toate. Nu şi cele ale convorbirilor lui Dan Voiculescu şi Bogdan Chirieac, apropiatul lui SOV.

Din aceeaşi campanie face parte şi un aşa-zis sondaj prezentat la Realitatea TV, care ar reflecta opinia românilor despre necesitatea suspendării lui Băsescu pentru cazul "ALRO".

Campania pe acest subiect are şi un interes politic. Pe de-o parte se încearcă gruparea cât mai mulor politicieni în jurul ideii că în cazul "ALRO" se impune suspendarea preşedintelui. Paşii următori vizează declanşarea unor anchete parlamentare care să mute cazul în zona politică. Una ar viza SRI, pe motiv că nu ar fi furnizat toate materialele care ar fi probat infracţiunea.


În plus - campanie si pe site-ul Lumea Justiţiei.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce lupta e !
Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Basescu si:

"La Multi Ani "


PS
Superb titlu :
All vs.RO .....

Riddick spunea...

Eh... superb...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Bogdan Chirieac, 2022: "UE nu se va dezintegra sub nicio formă. Dimpotrivă, mersul va fi, că vrem, că nu vrem - şi eu personal vreau - către formarea Statelor Unite ale Europei. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar în niciun caz nu se dezintegrează Uniunea Europeană. Astea sunt nişte vorbe de toacă. Deocamdată, cu plus, cu minus, până la urmă a făcut faţă cu bine şi pandemiei de Covid şi situaţiei economice dificile şi crizei energetice, plus solidaritatea în cazul războiului provocat de Rusia în Ucraina... deci are şi părţi incontestabile Uniunea Europeană!"

 

 

Postări populare: