30 octombrie 2010

Ipocrizie socialistă



Partidul Socialiştilor Europeni (structură din care face parte şi PSD) a chemat la instituirea unui "cordon sanitar" în jurul "partidelor de extrema-dreaptă".
"În ceea ce priveşte această ameninţare ... toate partidele europene ar trebui să adere la planul nostru de a refuza să lucreze cu extrema-dreaptă", a spus preşedintele partidului şi fostul prim-ministru danez, Poul Nyrup Rasmussen.

Concret, partidul face apel la partidele mainstream de stânga, dreapta şi de centru să respingă orice coaliţii de guvernământ, alianţe electorale sau orice "sprijin implicit" cu partidele de extrema-dreaptă şi de a izola membrii care încalcă "cordonul sanitar".


La  Congresul PRM, aflat chiar acum în desfăşurare, au fost invitaţi politicieni precum Sorin Oprescu (ex-PSD), Ecaterina Andronescu (PSD) şi vicepreşedintele PC Bogdan Diaconu:
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, în faţa delegaţiilor la cel de-al cincilea congres al PRM, că acest partid a fost o adevărată coloană vertebrală a acestei ţări şi este caracterizat de curăţenie morală, verticalitate şi curaj.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu, invitat la congresul PRM, a transmis salutări delegaţilor, arătând că PSD, împreună cu toate forţele democratice din această ţară, se află într-o bătălie pentru România. 

Prezent la Congresul al cincilea al PRM, vicepreşedintele PC Bogdan Diaconu şi-a exprimat convingerea că PC şi PRM vor lupta pentru apărarea idealurilor şi valorilor româneşti autentice.
Mediafax

Phenian/Pyongyang, Coreea de Nord
Revista "România Mare" a apărut în 1990 cu sprijinul regimului Iliescu-Roman, pe post de ghioagă propagandistică împotriva opoziţiei de atunci, în principal PNŢCD, PNL si UDMR, dar şi împotriva unor personalităţi politice şi culturale care s-au opus regimului comunist sau celui neocomunist de după 22 decembrie 1989. Anumite afirmaţii calomnioase, jigniri şi dezinformări care serveau regimului puteau fi introduse "pe piaţă" fără a reprezenta explicit poziţia guvernului sau a preşedintelui.

Ulterior a apărut şi Partidul România Mare, asociat la guvernare în mandatul prim-ministrului Nicolae Văcăroiu ("patrulaterul roşu": PDSR-PRM-PUNR-PSM).

Din motive pe care nu le discut acum, s-a perpetuat şablonul cum că PRM ar fi un partid "de dreapta", ba chiar de "extrema-dreaptă", deşi în mod constant "Tribunul" şi acoliţii săi vorbeau despre PRM ca despre "un partid de stânga" (chiar Statutul PRM specifică: Art. 2. Partidul România Mare este un partid de centru-stînga, de orientare naţională, el se pronunţă pentru pluralism în viaţa politică şi îşi propune reaşezarea relaţiilor din societate pe principiile statului de drept, ale democraţiei constituţionale şi ale justiţiei sociale).

Iar Rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti şi parlamentar PSD, Ecaterina Andronescu (va trebui să renunţe la una dintre aceste calităţi în urma noii legi a Educaţiei), include PRM printre "forţele democratice din această ţară"...

Nu, nu cred, totuşi, că este vorba aici de ipocrizie, ci de o solidaritate în cadrul stângii.

6 comentarii :

Anonim spunea...

oprescu, este un om ordinar si pervers

mägarul plagiator, s-a läsat sustzinut de consilierii pd-l si ajutat de ministrii pd-l, altfel nu fäcea nici carnatul.

escrocul comunist, estre un vagabond ieftin ce se dä iar pe brazda lui comunistä.

bucurestenii mei, nu stiu cum au putut sä se lase inselatzi de aceastä javrä oprescu.

Riddick spunea...

Tot ce spune şi tot ce face se notează.

La viitoarele alegeri locale i se vor reaminti lui si sprijinitorilor săi politici toate acestea, că acum se cam disociază de cârnăţar, ba mai împrăştie şi zvonuri că ar fi devenit "omul PDL".

Anonim spunea...

da, si-a dat cuvantul, nu revin in psd, nu candidez la presidentziale...........

omul este o infectzie, cu virusul mortal iliescu.

nu a fost rupt de psd, niciodatä

Crystal Clear spunea...

Chiar ma gandeam pe drum la PRM ,ca va incepe Vadim sa se agite si sa compromita dreapta.

N-ai idee ce atmosfera "comunista" este la Politehnica ! Acum 1-2 ani a trebuit sa cer"curicula scolara"-mama,mama prin ce organizare tipic comunista am trecut!

Androneasca mi-a fost asistenta la facultate,era mana dreapta a profesorului Ion Teoreanu (specialitatea chimia silicatilor)care a fost ministru al invatamantului ca pe vremea lui Ceausescu

http://1989.jurnalul.ro/stire-special/lenuta-clienta-ofensata-a-iluzionistului-iosefini-519014.html

Ce putem pretinde de la ea ????

Riddick spunea...

A aparut 'telectualitatea de stânga, bugethhharrrră.

Grav mi se pare reconfirmarea prin vot a Androneascăi, de profesorii si studenţii politehnişti. Care vra să zică, statu' marcă banu', plăteşte angaralele universităţilor, dar dumnealor cică sunt autonomi, pun ei pe cine vor acolo.

Chestia asta cu "autonomia universitară" este un concept al stângii, să puna mâna pe conducerile universităţilor. Stqnga are un punct principal în agenda învăţământul, ca să manipuleze creierele în dezvoltare.

Crystal Clear spunea...

Apropos de autonomia universitara .Pentru Curicula a trebuit sa platest 100 euro.Nu mi-a venit sa cred si am intrebat de ce costa asa de mult.Mi-au raspuns ca eu voi folosi diploma data de ei ca sa castig bani in strainatate ( am inmarmurit)

Ce atmosfera infecta este in Politehnica ,nici nu vreau sa ma gandesc !
Toti colegii mei care in facultate erau sefi la UTC acum sunt asistenti, lectori, profesori.
Se barfesc intre ei, spaga la examene este pe primul loc, este ceva abominabil...
Mi-am intalnit vechii colegi acum cativa ani si mi s-a facut rau :dupa atatia ani mi-am dat seama cine erau turnatorii in grupa.Fiind sefa de grupa pentru ca invatam bine stiam ca profesional erau niste catastrofe.Acum i-am vazut mari "doctori"...

Mare pacat de Politehnica !
Sunt efectiv oameni foarte inteligenti acolo: baiatul contabilei mele este in anul 4 la electronica si lucreaza in Germania de doi ani . Mai stiu pe
cineva care are doi baieti la Automatica-Calculatoare- la fel.
Mai stiu pe unul care a terminat electronica prin '92 -a stat in tara vreo 6 luni si de atunci a lucrat in Franta si apoi Silicon Valey.
Si exemplele curg .
Toti tinerii specialisti sunt luati imediat in strainatate.
Nu este exclus ca Politehnica sa primeasca bani de la firme straine pentru furnizarea de tineri inteligenti si educati pe banii statului roman,deci din taxele noastre


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: