16 septembrie 2010

Corupţia, ca pretext pentru infiltrarea UE în sistemele juridice ale statelor membre



Tema corupţiei este folosită propagandistic de europarlamentarul PDL/PPE Monica Macovei, care a organizat recent un fel de şuşă la Bruxelles, unde şi-a prezentat "iniţiativa" (nu este nicio iniţiativă, este lobby pentru un proiect pe care intenţionează să îl prezinte Comisia Europeană):
"E momentul să schimbăm actuala politică europeană care lasă măsurile anti-corupţie la latitudinea guvernelor din statele membre. Vreau să susţin un mecanism comun anti-corupţie la nivelul UE, pentru a examina modul cum aceste măsuri sunt aplicate în fiecare stat". 
"Comisia lucrează deja la asta, dar decizia este în ultimă instanţă a Consiliului European şi există deja state membre, multe, care se opun. România se opune, de exemplu.”
Manipularea are ca punct de plecare falsa premisă conform căreia Uniunea Europeană ar fi o entitate integră, reprezentativă, competentă, imparţială, şi, deci, îndreptăţită să intervină (şi) în domeniul anchetelor şi investigaţiilor efectuate de statele membre ale UE.

Dacă urmărirea achiziţiilor publice pe bani europeni ar putea fi cumva justificată, finanţarea partidelor politice şi a campaniilor nu are ce să caute printre preocupările Uniunii Europene, fiind un amestec clar în viaţa politică a statelor membre. Oare ne putem imagina imparţialitate şi obiectivitate din partea trepăduşilor UE în investigarea finanţării, de exemplu, a unui partid eurosceptic care militează pentru retragerea statului său din UE ?


Fostul contabil-şef al Uniunii Europene, britanica Marta Andreasen, a refuzat să semneze documentele financiare ale UE, după ce a descoperit numeroase "neregularităţi".

După trei ani de suspendare, a fost demisă în 2004. Acum este europarlamentar, din partea partidului UKIP, grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei - EFD (euroscepticii), şi a scris o carte despre corupţia din UE, Brussels Laid Bare. Demiterea sa a fost votată în Comisia de Buget (cu vot secret, la iniţiativa grupurilor frăţeşti PPE şi S&D-socialişti): 20 pentru/9 împotrivă, liderii grupurilor sărbătorind apoi "succesul" într-un bar, cu şampanie.
 
Curtea Auditorilor a UE nu a mai efectuat un audit financiar al UE de circa 15 ani. Aşa-zisele anchete care au mai avut loc au vizat cazuri minore.

Christopher Story
despre corupţia Uniunii Europene (filmul integral se poate viziona aici):

 

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

MM a fost infiltrata special ca sa demonstreze ca justia romana si implicit Romania este o tara slaba
Impotenta Monicai Macovei cat a fost ministrul justitiei a mutat-o asupra intregii tari.
Serviciile rusesti sunt bagate atat in justitia romana cat si in Parlamentul European
Cata coordonare si timing !
Special au pus-o pe MM sa declare ieri ca justitia romana e corupta pentru ca azi sa-i dea toata lumea dreptate si astfel Romania sa intre sub tutela UE.

Asta-i crunta realitate.
Trist dar adevarat.
Intelegem ieri de la B1TV ca exista o multime de "servicii" private : al lui Vantu, ale lui Patriciu , ale lui Dumitru Iliescu
Prezenta lor se simte prin reteaua mafiota locala .

Trebuie sa ne aparam tara si mai profesional decat pana acum

Riddick spunea...

S-a creat Serviciul de Informaţii Militare. Să fie într-un ceas bun !

Tonomatele măzgăleau: "Şi-a tras Oprea serviciu secret!"

Dom' profesor a zis mai aluziv, pensii militare vs pensiile doctorilor, blabla. Ăla când intră în sistemul militar, ştie că poate oricând să moară, în plus nu are voie să deţina firme sau afaceri.

Nu că Armata RSR, din care provin pensionarii de azi ar fi fost nuştiuce lucru măreţ, dar nu poţi discrimina pensionarii militari între ei.

Crystal Clear spunea...

Am auzit tonomatele zicand ceva despre Oprea.
N-am stiut.Era si cazul !
Parerea mea este ca a fi sef de stat implica si o educatie care are legatura cu disciplina.
L-am urmarit pe Basescu.Se vede a vine din zona militara, marina.
Disciplina, organizarea te ajuta sa razbesti in cele mai grele momente a vietii.
Am avut si eu niste momente foarte grele in viata cand o prietena mai in varsta imi spunea : intra in rutina,fa numai ce e programat sa faci pentru supravietuire...
Cred ca ar trebui sa fie un sistem de pensii la fel pentru toti, si unul in plus, separat pentru militari.
Dar si SELECTIA militarilor trebuie sa fie pe masura !

Crystal Clear spunea...

Vad ca se agita la B1TV Andrea Pora care o divinizeaza pe MM de parca-ar fi Maica Tereza

Vreau sa vad daca zice ceva de UE

Riddick spunea...

Hopa! Se agită falanga Soros-GDS... schimb canalul pe B1 TV. Thanks! :)

John Galt spunea...

Ceva interesant..

Riddick spunea...

Despre unul dintre ei, Hilder, am o postare aici:

EU Hitler's Dream Come True


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: