17 august 2010

"Nu dorim să amplificăm situaţia"


Comisiile reunite de politică externă ale Parlamentului cer în mod oficial Ministerului Afacerilor Externe şi celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu o informare şi o evaluare cu privire la diplomatul Gabriel Grecu, implicat într-un incident diplomatic în Rusia.

Titus Corlăţean (PSD), preşedintele comisiei de politică externă de la Senat, face o precizare şmecherească:
"Nu dorim să amplificăm situaţia de ieri (luni) pentru că există o cutumă internaţională de gestionare a unor astfel de situaţii, dacă ele se confirmă. Nu cred că este cazul să generăm o situaţie extraordinară. De regulă, astfel de lucruri se gestionează pe canalele adecvate, cu o anumită discreţie până ce situaţia se clarifică, se rezolvă. Am constat că autorităţile ruse au ieşit din această cutumă internaţională, au oferit presei informaţiile despre acest subiect".
Dar mai apoi, adaugă că informarea trebuie să ajungă în termen de o săptămână. În plus,raportul MAE ar trebui să conţină şi informaţii referitoare la confirmarea şi infirmarea acestui subiect şi la modul în care instituţiile statului român intenţionează să reacţioneze.

Hopa ! N-or vrea cumva şi cifrul diplomatic, ori lista completă de agenţi pe zona Rusia ?!

Avem o problemă.

"Comisiile reunite de politică externă cer..."
- la Senat e clară, putere/opoziţie = 5/6 (din 11 membri).

La Camera Deputaţilor, însă, puterea are 11 membri din 21, fără a-i socoti şi pe cei doi de la minorităţi, iar PSD+PNL+PC au doar 8 membri.

Dacă vom considera conducerile comisiilor (probabil hotărârea s-a luat la nivelul conducerilor comisiilor reunite), situaţia este: putere - 4 , opoziţie - 3, minorităţi - 1 (din totalul de 8 - preşedinţi, vicepreşedinţi şi secretari de comisii).

Cu 4 voturi din 8 se putea bloca această solicitare. La fel şi la plenul comisiilor, cu 16 voturi din 32.

Avem probleme cu coaliţia la procedurile parlamentare.

11 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Din intamplare am auzit la Antena 3 a un tip- (nu stiu cum il cheama ) care a spus ca este nelalocul ei aceasta cerere.
Vorbim de o zona a diplomatiei...

Crystal Clear spunea...

abonare :)

Riddick spunea...

Această cerere putea veni de la cpe a senatului, NU de la comisiile reunite, unde PDL + UDMR au cel puţin 50%. PSDNL este expert la intrigi şi proceduri parlamentare.

Paradoxal, se autodemască prin această cerere ! :))))

Riddick spunea...

Deci, funcţionează abonarea.

Crystal Clear spunea...

Exact, se demasca.
Deja nu mai au nici un fel de jena.
Actioneaza la comanda, au un plan.
Se vede de la o posta cu ochiul liber.
Nu trebuie sa fii cine stie de specialist ca sa observi.
Daca insa nu vrei sa vezi, sau esti platit sa taci ,asta e altceva...

Crystal Clear spunea...

S-a schimbat postarea la cei care alt fus orar.Luni,17-8-10 s-a dus mai jos, sa nu se vada....

Globalizarea ca globalizarea, dar fusul orar ne omoara....

Riddick spunea...

:)))

Crystal Clear spunea...

Am uitat sa spun ca azi dimineata cand l-am auzit pe tipul care vorbea la A3 ( nu stiu numele-dar cred ca poate fi identificat) a mai spus un lucru foarte interesant(pentru cine vrea sa inteleaga) :
Ca suntem de fapt intr-un razboi rece( cu Rusia) si ca in acest tip de razboaie reci sunt si victime ,care nu sunt cunoscute.
Ma gandesc din ce in ce mai mult ca s-a referit la bebelusi....

Riddick spunea...

N-ar avea rost muşamalizarea, dacă autorităţile ar descoperi ceva.

Crystal Clear spunea...

Da, nici nu cred ca s-ar musamaliza asa ceva.
Vad ca au inceput sa se agite cu ancheta.Sa vedem ce iese.
Timp de 60 de minute de cand a inceput incendiul n-a fost evacuat NIMENI.

Este cumplit !

Riddick spunea...

Asistentele erau fie la somn, fie la cafea.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: