22 august 2010

Mai bine lăsaţi-o aşa cum a căzut...


Citesc un comunicat al PNŢCD-Cluj (?!) :
 
Timp de peste patru decenii, până la prăbușirea regimului comunist, 23 august a fost ziua națională a României. Astăzi, pentru mulți români, această dată aproape că și-a pierdut însemnătatea.

În acea zi, a cărei semnificație a fost confiscată de comuniști, mareşalul Ion Antonescu, conducătorul României în intervalul 6 septembrie 1940 – 23 august 1944 a fost destituit iar România a întors armele împotriva Germaniei naziste, țară căreia îi oferise un sprijin substanţial în „Cruciada împotriva comunismului”.

Prin sacrificarea lui Antonescu, România a încercat rezolvarea unei situații disperate determinate de iminenta înfrângere a aliaților germani și a scurtat durata războiului cu aproximativ 6 luni, fiind salvate și numeroase vieți omenești.

Autoritățile române au datoria de a cere forurilor europene condamnarea Pactul Ribbentrop-Molotov și a efectelor sale încă vizibile.

De asemenea, se impune o reabilitare parțială a patriotului Ion Antonescu, care, într-un context diplomatic deosebit de dificil, conștient de pericolul bolșevizării țării, a partizanat cu criminalul regim nazist având ca justificare refacerea României Mari, prin redobândirea Transilvaniei de Nord-Est şi recucerirea Basarabiei.

Față de memoria lui Antonescu, România are datoria de a întinde o mână, preluând gestul simbolic al marelui spirit democratic Iuliu Maniu în cadrul procesului fostului mareșal.

23 august 2010
Mihai Cucerzan

Bun... e ceva SF aici, nu-i încă ora 00:00, totuşi apare datată postarea pe 23 august 2010.

Despre Antonescu.


Nu se poate contesta faptul că a fost patriot şi anticomunist.


Dar...


În calitate de comandant militar, a fost mediocru (era poreclit "câinele roşu", probabil datorită nuanţei părului). Oricum, trupele române erau subordonate celor germane, iar deciziile erau luate nu la Bucureşti, ci la Berlin. În dauna trupelor române, care au intrat în război slab echipate (ca şi în 1916), datorită corupţiei la nivel guvernamental în domeniul comenzilor militare (
Afacerea Skoda, Spad, etc...).

A pus loialitatea faţă de cel de-al Treilea Reich şi
führerul Adolf Hitler mai presus faţă de loialitatea faţă de Regatul României şi Suveranul Mihai I.

În orice stat, pe timp de război, se numeşte trădare şi se pedepseşte cu moartea.


Nu intru în detalii despre cifre, Holocaust, regimul evreilor din România, pierderi pe frontul de Est, etc, etc, etc...


Doar mă refer la ziua de 23 august 1944, când Antonescu trebuia preluat de o echipă a PNŢ (condus de Iuliu Maniu)...


Ei bine, Maniu nu a fost de găsit în seara de 23 august 1944, iar echipa de la PNŢ care trebuia să îl ia pe Antonescu de la Palatul Regal, unde fusese arestat, nu a mai venit niciodată.


Aşa că Antonescu este preluat de o echipă a PCdR (chelneri de la
Athenee Palace) şi dus într-o casă conspirativă din cartierul Vatra Luminoasă, de unde va fi ridicat de trupele sovietice care au intrat în Bucureşti pe 26 august 1944. Dacă mai rămânea a doua zi în Palatul Regal, ar fi murit - aripa unde se găsea camera-seif unde a fost ţinut câteva ore în seara şi noaptea de 23/24 august, va fi distrusă de aviaţia germană în 24 august, ca şi Teatrul Naţional (de fapt, obiectivul vizat era Palatul Telefoanelor, aflat chiar lângă teatru).

Deci... "PNŢCD-Cluj" este un fals... băeţi, chiar nu aveţi răbdare să se termine procesul cu "PNŢCD - Pavelescu/Miluţ" ?!


12 comentarii :

Crystal Clear spunea...

De ce se cearta cele 2 PNTCD-uri?

Cu Pavelescu m-am lamurit.
Cu astia de la Cluj care uita istoria-m-am lamurit, de asemenea.

Toti sunt, de fapt impostori....

Riddick spunea...

Vor să mai prostească nişte nostalgici ai anilor '40 şi '90. Din ce în ce mai puţini, ambele categorii.

Ăia de la Cluj sunt impostori şi juridic, de fapt acea organizaţie nu există (încă ? who cares...).

Crystal Clear spunea...

Isi fac si ei de lucru,ca sa zica ca avem multipartitism
De fap sapa ,ca sa ni se faca sila de PNTCD....

Riddick spunea...

Am ştiut că acest partid va avea mari probleme încă de la numirea lui Radu Vasile ca premier. Pe liberali îi "păscusem" deja, mi-a fost clar că din acel moment (1998/99) se intră într-un nou ciclu politico-istoric.

Paul-Sorin Tiţa spunea...

@Riddick, @Crystal Clear: Ţeapă! :))

Ăştia "de la Cluj" de care vă luaţi sunt exact cei trei oameni ai lui Pavelescu :)

Vă rog din nou să nu confundaţi gruparea Pavelescu cu PNŢCD-ul. V-aţi dat şi voi seama că nu prea seamănă :)

Riddick spunea...

Deh... N-am săpat prea adânc... :)

Am vazut că e alt site, nu "unul din cele două".

M-a mirat chestia cu Antonescu şi chiar îmi puneam întrebarea dacă puteau scrie aşa ceva "cei de la Cluj".

Cam penibil momentul 1 Decembrie 2009 - Timişoara, este ?

Paul-Sorin Tiţa spunea...

@Riddick: Nu schimba subiectul, nu ţine :)

Să te aştepţi la cât mai multe ieşiri în decorul naţionalist-extremist al oamenilor lui Pavelescu. Intenţionează formarea unui pol cu PNG, ND, etc. după ce i-aţi lăsat cu buza umflată :)

Riddick spunea...

Uite o mostră cu Pavelescu, din 1990, când era "liberal de viţă veche":

http://riddickro.blogspot.com/2009/06/aripa-putreda.html

Care este subiectul, de l-am schimbat ?

Ar fi bine să facă polul, eşec garantat.

Paul-Sorin Tiţa spunea...

Nu s-a schimbat nimic. Tocmai de aceea nu ştiam de ce îl luaseşi pe Pavelescu în braţe. O fi el de dreapta, dar nu aia sănătoasă :)

În privinţa polului, el l-ar face şi mâine, dar au şi cei de la PNG şi ND respectul lor de sine :)

Riddick spunea...

@Paul-Sorin Tiţa:

Las' că nici polul Johannis nu-i mai breaz...


The Impact of Germans in the East

http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/56289?PHPSESSID=1c4ju18gu0o20258sn70tc7br0

Anonim spunea...

Dle .Riddick,se pare ca sunteti foarte tanar si nici nu v-a preocupat prea mult istoria recenta.Este adevarat ca taranistii nu l-au arestat,dar sa spui ca a fost salvat de la moarte de comunisti,prin arestare si detinere in Vatra Luminoasa,este prea mult.De acolo l-au luat rusii,care l-au adus din Rusia pentru a fi judecat si omorat dupa doi ani in Romania.(Regele Mihai l a refuzat cererea de gratiere inaintata de sotia maresalului. Inainte de 23 august,maresalul si-a depus demisia regelui de cel putin trei ori,demisie respinsa deoarece regele nu a putut convinge pe taranisti sau liberali(de fapt nu a fost bagat in seama)sa preia conducerea Romaniei.Pe de alta parte,armata romana a fost aliata Germaniei si s-a comportat chiar mai detasat fata de conducerea germana decat ceilalti aliati.Faptul ca nu ar fi fost un conducator militar destoinic se datoreaza celor din divizia Tudor Vladimirescu,care au venit in tara alaturi de tancurile rusesti,impreuna cu Ana Pauker,Walter Roman,s.a.Singurul lucru care i se reproseaza este conducerea unei aplicatii,inainte de razboi,care nu a fost o reusita.A fost si este un erou al romanilor,cum nu am avut multi.

Riddick spunea...

Nu am vrut să spun decât că, în mod ironic, era posibil să fie ucis chiar de cei pe care şi-i dorea ca aliaţi.

Bunicul meu a fost veteran de război, decorat pe frontul de Est şi de români şi de germani, aşa că mai ştiu unele lucruri.

Antonescu a declarat la proces: "Cer să fiu condamnat la moarte şi nu voi face cerere de graţiere".

Îşi dăduse seama despre ce era vorba.

Antonescu a strălucit în primul război mondial, ca ofiţer de informaţii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: