16 iulie 2010

PNL se disociază de Oprescu


După ce a pricopsit Bucureştiul cu Oprescu - Colţ Alb , pe care l-a susţinut în cursa electorală (s-a văzut din satelit că Ludovic Orban a făcut non-combat, iar pe Cristian Diaconescu nu l-a susţinut nici propriul său partid de atunci, PSD), PNL se leapădă acum de el.
 

Oprescu are un bilanţ jalnic la jumătate de mandat - nici asfaltări, nici urbanism, nici "scheleţi" scoşi la iveală de prin dulapurile Primăriei Generale.

Oprescu a fost candidatul real la Primaria Generală al coaliţiei PSD-PNL-PC, ba liberalii chiar
trăgeau de el în toamna lui 2008 ca să intre în PNL.
 

Azi, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman (PNL), începe sceneta disocierii PNL de primarul general Oprescu:
Chiliman a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, despre intenţia primarului general ca salubrizarea oraşului să fie făcută nu pe fiecare sector în parte, ci în funcţie de patru zone.
 "Domnul Oprescu a avut un program cu care a câştigat aceste alegeri, acum doi ani, în care a susţinut descentralizarea Bucureştiului, a atribuţiilor şi aşa mai departe. La ora actuală, s-a aşezat în trena PDL şi, din păcate, a abandonat propunerile şi ideile cu care a fost ales atunci", a declarat Andrei Chiliman.

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că la capitolul salubrizare, municipiul Bucureşti urmează să fie împărţit în patru zone, de la nord la sud şi de la est la vest, licitaţia urmând să fie organizată în septembrie.

La prezentarea bilanţului de doi ani de mandat, primarul Sorin Oprescu a susţinut că urmăreşte ca salubrizarea oraşului să fie făcută nu pe fiecare sector în parte, ci în funcţie de patru zone, după ce Capitala va fi împărţită de la nord la sud şi de la est la vest.

"Urmează să organizăm licitaţia pentru operatorii de salubrizare în septembrie, după ce va fi emisă şi hotărârea Guvernului privind bugetul general consolidat care aduce bani la Primăria Capitalei", a spus Sorin Oprescu.

Sau - dracu' ştie ! - poate nu se mai înţeleg la mălai; salubrizarea din Sectorul 1 a fost atribuită în mod dubios de către Chiliman unei firme apropiate de PNL.

Când s-a regizat formarea PNL-AT în iulie 1990, trebuia cumva credibilizată "ruptura" dintre "fosile" şi "tineret" (unii din PNL-AT urmau să intre în guvernul Roman - după remanierea sa - ca secretari de stat, Patriciu chiar ca ministru al Lucrărilor Publice).


Nu puteai veni în faţa electoratului liberal cu lozinca "suntem partid de opoziţie" si în acelaşi timp aripa Patriciu-Tăriceanu-Chiliman-Cojocaru-Netea să facă
aport, din foncţii guvernamentale...

Iată ce scria Aurelian Pavelescu (pe atunci era liberal) în revista lunară
Europa (editată de PNL), nr.8/1990, despre Chiliman (articolul se numea "PNL- Mirajul puterii; Cinci personaje în căutarea unui autor" şi era un pamflet împotriva celor cinci lideri ai PNL care au creat PNL-AT):

"Andrei Chiliman e expert în discuţiile de culoar. Cine trecea pe culoarele PNL-ului în lunile din urmă îl găsea mereu la o uşă. Dar nu voia să intre. Stătea pur şi simplu şi aştepta un partener de dialog. Mult mai tîrziu am aflat că făcea parte din echipă. Are deasemenea peste 40 de ani , dar toată lumea îl cunoaşte ca fiul doctorului Chiliman. A moştenit numai deformaţia profesională a tatălui: cînd te ascultă, îţi dă sentimentul că te vindecă".



PNL
încearcă o repoziţionare, în înţelegere cu PSD, ca să-i mai prostească o tură pe naivii care îl mai susţin încă.

9 comentarii :

Anonim spunea...

mai bine s-ar dezice de chucky antonescu si de celelalte reptile comunisto-petroliberale ce au transformat pnl-ul in haznaua portabila a psd-ului...

Riddick spunea...

Prea târziu, au intrat în faza terminală.

Le trebuie uşurată suferinţa, o retragere demnă, cu o lege electorală în doua tururi de scrutin, prea mulţi trepăduşi petroliberali au intrat prin redistribuire de pe locurile doi şi trei.

Crystal Clear spunea...

Guvernul ar trebui sa dea o ordonanta de urgenta pentru modificarea legii electorale.
Publicata in MO in 24 de ore.
Si gata

Nu vreau sa aud "nu se poate"
:)

Riddick spunea...

Guvernul lui peşte prăjit... doi pămpălăi politici la PDL, B.A. Konski şi Phoone Riou, plus "bişniţarii", plus clownul Vlădescu... la UDMR, alţi inutili. Sunt curios ce va rezulta din remaniere...

Pierd timpul cu rahaturi, timp preţios, irecuperabil.

Trebuiau pâna acum să scoată din sistem toţi sabotorii de la PSD şi PNL, în pumni şi şuturi, la o adică...

Crystal Clear spunea...

Absolut de acord.
Are dreptate Basescu ,inca o data.

Trebuia facut un "To Do List",pe puncte si taiat cate un punct in fiecare zi.
Asta inca din ziua in care s-a format Guvernul
Asta asteptam TOTI.

Mai ales cand situatia este atat de grava ! Este cu siguranta cea mai grava situatie de dupa WW2.
Sunt niste inconstienti .
Mie a inceput sa mi se faca rau, chiar fizic vorbind, pe bune.Cand vad cata lipsa de curaj si de profesionalism,mor, ma imbolnavesc
Eu am boala pe consiliera lui Boc- Vass-habar n-are economie, e infatuata, a fost europarlamentar nu stiu cati ani, n-a lucrat in viata ei in mediu privat si-si da aere de mare cunoscatoare.Daca o pui sa faca ceva concret-moare de foame.

Nu gasesc cheia pt "Phoone Riou" ...

Crystal Clear spunea...

Ma retrag
Ne citim maine
Noapte buna

Riddick spunea...

Să fiu al dreacu', de nu băgam în fiecare birou de prin ministere, unde ştiam că sunt "conserve" PSDNL (unii de pe timpul lui Ceaşcă) un "intrus", îi blocam , îi paralizam (asta, până la "curăţenie").

Altfel, jigodiile au tupeu, dau guvernul în judecată şi obţin repunerea pe funcţie (ăştia sunt proşti, nu ştiu să schimbe numele direcţiilor şi ale altor compartimente ?!).

Scârba aia de Paul-Vass e o intrigantă, am luat-o la rost pe blogul ei acum câteva luni şi a dat-o în bâlbâială. Face parte din "sectă", Emil Boc nu ştie ce otravă are lânga el!

Riddick spunea...

Bonne nuit !

Crystal Clear spunea...

Foarte bine ai facut c-ai luat-o la intrebari!
Daca o iei tare, cedeaza imediat.Este superficiala si fara personalitate nu este in stare sa-si sustina punctul de vedere.
Dar Boc nu si-a dat seama?
Eu doar am vazut-o nitel pe la ISP si m-am lamurit.

Merci :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: