15 iulie 2010

Întărâtă-i, drace !


Eu unul nu cred că este un conflict real între Ponta şi Antonescu (sau între PSD şi PNL), ci o etapă de rebranding, în special la PNL, care la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a văzut că un votant liberal din trei (dintre votanţii lui Antonescu de la turul întâi) au votat pentru Traian Băsescu.

Este vorba, probabil, de (încă) simpatizanţi ai PNL (bunicu' era liberal, partid istoric, Brătianu, am votat cu PNL din 1990, blabla...) care susţin din ce în ce mai puţin linia politică de stânga a conducerii partidului şi nu sunt de acord nici cu alianţa cu PSD ("las' că-i facem noi, îi trombonim înainte de alegeri, pe urmă - rămâne cum am stabilit, cu PSD !")


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilyV7g6NZd0Kxs8t0MDfyshzly6uR3PD9D7ysoFdR83pnpJw_wxrGgOJuf1Bkfc4Z2NLRZFRnG8fZURxZ9GgEXVYwzbQwZ2F7M3_-IWRb6DLpTCRX5muj-U_dWcVaLmYYpYMquliK-fsZ9/s640/crin+antonescu-victor+ponta.jpg 

by HULTANUL

În ultimele zile asistăm la o polemică Ponta-Antonescu în presă şi pe televiziuni - care să pună mâna primul pe blana marinarului ursului din pădure:

"După cum se comportă, după câte condiţii pune ca să-i dăm jos pe Traian Băsescu şi PDL, asta mă duce cu gândul că are palma bătută cu Traian Băsescu" 
 Neoficial, PNL a pus cruce colaborării cu PSD pentru răsturnarea regimului Băsescu. Planul liberalilor este să atace PSD pentru a capitaliza voturile de dreapta pierdute de PDL. Liberalii sunt conştienţi că refuzul de alianţă al lui Ponta este benefic pentru partidul acestuia: PDL mai are potenţial să se erodeze, PSD - să crească şi să îşi formeze un candidat redutabil la Preşedinţia României.
"Poveste nemuritoare. A picat în boala scenariilor"
"Scenariul lui Crin este din poveşti nemuritoare", a reacţionat, ieri, preşedintele PSD, Victor Ponta, la ideea liderului liberal Crin Antonescu de a-l vedea pe Mircea Geoană şef al statului care nominalizează un premier al unei noi majorităţi politice. "Am toată prietenia pentru Crin, dar văd că de o săptămână se ocupă de scenarii ştiinţifico-fantastice. Noi depunem moţiune de cenzură împotriva Guvernului, nu PNL. Noi decidem când vom depune această moţiune de cenzură", a declarat Ponta pentru Gândul.
Cum joacă Geoană
 La rândul său, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat pentru Gândul că, în opinia sa, la momentul actual există totuşi "suficient de multe elemente care să conducă la posibilitatea constituirii unei noi majorităţi parlamentare, dacă PSD şi PNL îşi propun să facă acest lucru, trecând cu chibzuinţă peste unele animozităţi apărute în ultima perioadă". "Dacă vom putea crea o nouă majoritate, asta înseamnă că vom putea ajunge şi la un nou guvern, ceea ce reprezintă obiectivul nostru de etapă." Geoană nu crede că preşedintele trebuie amestecat în această chestiune, care aparţine strict opoziţiei.
"Dacă va exista o nouă majoritate, preşedintelui îi va fi foarte greu să refuze propunerea acesteia, legată de un program de guvernare, de propunerea unui prim-ministru şi tot ceea ce înseamnă consecinţa creării acestei majorităţi".
- Gândul

“Credeţi că domnul Ponta sau în fine PSD, biroul lor, chiar crede posibile alegerile anticipate şi chiar le doreşte aşa de repede?”, a fost întrebarea cheie pusă de liderul liberalilor. El a susţinut că anul trecut au existat motive suficiente pentru a-l suspenda pe preşedintele Traian Băsescu, dar că acţiunea nu a fost demarată, deoarece urmau alegerile prezidenţiale. “În 2009 a căzut, pentru prima dată, un guvern, prin moţiune de cenzură. S-a constituit şi s-a exprimat oficial, printr-un vot şi o hotărâre a Parlamentului, o majoritate, care l-a informat pe preşedinte - asta e majoritatea parlamentară, vă rugăm, în consecinţă, îndeplinindu-vă atribuţiile constituţionale, să numiţi un premier al acestei majorităţi. Preşedintele Băsescu a refuzat atunci. Acesta era un motiv temeinic de suspendare”, a explicat Antonescu.
“Este doar o discuţie de talk-show, seara, şi, din păcate, nu are nici un fel de finalitate”, a replicat în războiul purtat la televizor de liderii Opoziţiei, Victor Ponta. Pentru a arăta că este interesat de disputa cu Traian Băsescu şi cu Emil Boc, preşedintele pesediştilor i-a recomandat lui Crin Antonescu să se războiască cu aceştia şi nu cu el. “Vom fi împreună cu PNL şi cu toţi ceilalţi, ca să dăm jos Guvernul Boc şi regimul Băsescu, şi asta cred că este în interesul ţării. La fel de în interesul ţării este ca să avem voturile oamenilor şi să putem guverna, fie cu soluţiile pe care noi le propunem, fie cu soluţiile pe care le propune domnul Antonescu”, a explicat Ponta
 - Puterea

Apar şi accente de megalomanie, când diverşi politicieni PSDNL susţin că eventuale alegeri anticipate ar crea o majoritate de... 70% !


Aici îi cred - strategia cea mai bună pentru PSDNL ar fi provocarea de alegeri anticipate.
Nu mai laşi timp UNPR să se consolideze, nici cetăţenilor să vadă dacă măsurile luate de guvern dau rezultate.

DAR :
- Pentru anticipate trebuie respinşi de două ori premierii propuşi de "majoritate" şi desemnaţi de preşedinte (şi nu mai ai atunci motiv pentru suspendare !)


- Trebuie să faci alegerile anticipate pe actuala lege electorală (alo, grupurile parlamentare PDL, dormiţi ?! nu aţi început încă lucrul la noua lege electorală ?), altfel al doilea tur de scrutin rade cel puţin 50% din redistribuiţii PNL


- Nu s-a jucat ultima repriză din meciul intern de la UDMR, mai pe toamnă, aşa...

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

A inceput sa apara madam Weber pe la A3

Pe de alta parte vad ca se ocupa sa raspandeasca si in presa international aceleasi minciuni ca si in Romania
Cancerul asta de presa se intinte peste tot.
Se poate cere drept la replica?

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/155071/Presa-straina-Guvernul-Romaniei-este-incompetent-Europa-va-urmareste.html

Riddick spunea...

Stai să vezi ce postare vine cu madamele Weber, Nicolai şi Macovei...

Încă niţel, mai lucrez.

Crystal Clear spunea...

Abia astept -clocotesc

Anonim spunea...

da, cred ca ai dreptate...acum se scuipa de ochii lumii si la alegeri sau dupa, se vor pupa in fund reciproc pt alegerea jenanta pe care au facut-o, alegere in detrimentul poporului, normal...ce stii de beizadeaua lui curuletz, andrei "bursantul" de milano?

Riddick spunea...

Am vazut titlul postarii tale, cu beizadeaua, citesc articolul ceva mai târziu.

Anonim spunea...

Vazand stidenta cu care se desfasoara,propun o noua denumire pentru cuplul Ponta- Antonescu :Cheeky Girl .

Riddick spunea...

De acord, însă Cheeky Gir(s).Plural.

Despre Antonescu - Cichi Boy, am scris anul trecut:

http://riddickro.blogspot.com/2009/03/cichi-boy-parental-advisory-restricted.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: