24 mai 2010

Mascarada cu C.E.S.



Eram sigur că "patronatele" se vor răzgândi şi nu vor mai aviza memorandumul cu FMI, la C.E.S.

Ar trebui să dispară această struţo-cămilă din viitoarea Constituţie. 

Pe cine prostiţi voi, nemernicilor ?

Cezar Corâci - calul troian al liberalilor în patronate 

Ioan Cezar Coråci, preşedintele UGIR-1903, a anunţat ieri că structura patronală pe care o reprezintă nu mai susţine memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi că se va abţine de la vot în Consiliul Economic şi Social (CES). „Nu susţinem memorandumul în forma actuală. Pe de altă parte, nu cred că este treaba patronatelor să decidă asupra scăderii salariilor bugetare şi a pensiilor“, a spus Ioan Cezar Coråci, preşedintele UGIR-1903. Curioasă declaraţie, mai ales că vineri, după întålnirea cu premierul Emil Boc, Coråci spunea, dimpotrivă, că UGIR-1903 susţine scrisoarea către FMI. Declaraţiile de ieri ale preşedintelui UGIR-1903 vin după o serie de întåmplări... interesante. Dimineaţă, Coråci susţinea că a fost atacat de trei PDL-işti. După ce a chemat poliţia pentru a linişti spiritele, preşedintele UGIR s-a răzgåndit în privinţa „atacatorilor“, precizånd că statutul Uniunii exclude apartenenţa membrilor la vreun partid politic.
Cei trei presupuşi membri PDL s-au dovedit ulterior a fi preşedinţi de patronate chiar din cadrul UGIR-1903. Aceştia erau nemulţumiţi de faptul că UGIR-1903 susţine măsurile propuse de Guvern în scrisoarea de intenţie către FMI şi au depus chiar şi o acţiune în justiţie prin care contestă alegerea recentă a conducerii UGIR.
„Noi am avut, aşa cum ştiţi, acum o lună, o adunare generală, de alegeri, care a fost o adunare şi festivă. Am adoptat un program de măsuri anticriză pe care l-am comunicat încă de atunci Guvernului, a avut loc şi alegerea unei noi conduceri. S-a petrecut un fapt, să spunem, mai rar într-o confederaţie democrată. Şi anume, toate voturile au fost în unanimitate. Există, din nefericire, câteva persoane care se pare că s-au răzgândit după aceea - membri UGIR, nu membri ai conducerii UGIR - care au contestat în instanţă adunarea generală. (...) E o poveste cel puţin ridicolă, probabil că şi instanţa o va trata ca atare“, a explicat preşedintele UGIR-1903.
Peste doar câteva ore, Corâci anunţa, într-o conferinţă de presă, că UGIR-1903 şi CONPIROM au decis să nu mai susţină memorandumul cu FMI şi să se abţină marţi (astăzi n.r.) de la vot în Consiliul Economic şi Social (CES), „considerând că nu este problema patronatelor să decidă reducerea salariilor din sectorul public şi a pensiilor“.

Interese personale

În replică, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) a dat publicităţii un comunicat în care arată că regretă gravele probleme interne pe care le are UGIR-1903.
„Orgoliile şi publicitatea personală au fost mai importante decât căutarea de soluţii pentru România şi de aceea UGIR-1903 se află astăzi în situaţia delicată de a se răzgândi cu privire la susţinerea angajamentului României cu FMI, fiind confruntat, în plus, cu grave probleme interne care nu fac cinste mişcării patronale“, precizează comunicatul ACPR.
Alianţa Confederaţiilor Patronale din România este alcătuită din nouă confederaţii patronale şi cinci asociaţii de business şi deţine 12 voturi în Consiliul Economic şi Social (CES).
„Este dorinţa exacerbată de a ieşi în faţă! Corâci a declarat că reprezintă 60% din patronate, când are doar un vot în CES. Raportul este de 1:12“, a declarat, pentru „Curentul“, Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al ACPR.
„A vrut să facă pe victima, spunând că l-au atacat trei membri PDL (Corâci n.r.). A făcut o mişcare prin care a vrut să iasă în faţă, dar a ieşit prost“, a adăugat Agathon.
Reprezentantul ACPR a arătat că UGIR-1903 nu are de la ce vot să se abţină, de vreme ce în CES s-a votat deja, iar Guvernul urmează să îşi asume răspunderea pe scrisoarea pentru FMI.

Răzgândeanu

Cezar Corâci declara, vineri, că UGIR-1903 susţine o „soluţie imediată“ şi că va susţine întregul pachet convenit cu FMI, nu doar reducerea pensiilor şi salariilor. Dacă vineri se arăta îngrijorat de starea economiei şi era de acord cu tăierea salariilor bugetarilor, ieri, reprezentantul UGIR-1903 spunea că „nu este treaba patronatelor să decidă asupra scăderii salariilor bugetare şi a pensiilor“.
Ioan Cezar Corâci este fost membru PNL, poate de aici i se trage şi înclinaţia spre răzgândeală, inconsecvenţă şi pendularea între măsurile de dreapta şi cele de stânga.
Între 1996 şi 2000, acesta i-a reprezentat pe liberali în Parlament.
Cezar Corâci nu a trecut însă doar prin PNL, ci şi prin PNŢCD, şi prin partidul lui Măgureanu. De altfel, a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 9 Brăila, pe listele Convenţiei Democrate Române.
Se pare că fostul politician, acum reprezentant de patronat apolitic, a rămas cu o slăbiciune pentru PNL, de vreme ce merge şi la congresele partidului.
La cel din martie 2010, spre exemplu, Corâci declara că „actuala guvernare“ nu pare să înţeleagă faptul că este nevoie de politici publice pentru a depăşi criza economică. „Criza este departe de a-şi fi epuizat resursele în România. Acum simţim şi efectele sociale şi aţi văzut câţi oameni disperaţi sunt în România“, spunea Corâci.

http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010052543899/Actualitate/Cezar-Coraci-calul-troian-al-liberalilor-in-patronate.html

12 comentarii :

Despina spunea...

M-am intrebat mereu: oare ce inseamna patronatele sau asociatia oamenilor de afaceri,sau cine sunt cei care merg la Targuri Internationale organizate de Camera de Comert a Romaniei?
Raspunsul mi l-am dat singura dupa ce am vazut cine cheltuieste banii la targurile de mai sus: sunt tot felul de asa numiti "patroni"- toti fosti securisti carora li s-a "dat" ceva de "muls"- de ex. o fabrica ce produce cazi de baie din polietilena ( cu utilaje aduse din bani europeni la care n-a avut acces oricine), o fabrica de sticlarie construita tot cu bani de la UE-s-a plimbat directoare prin toata lumea pe banii nostri ( ai Camerei de Comert si Industrie). etc,etc. etc.
Cam astia sunt asa zisele "PATRON ATE"
Mi-e si mila, mi-e si sila .....

Despina spunea...

Excelente postari la NewsReload
The Saviors of Mankind

by J. R. Nyquist

"As a prime example, the U.S. Senate has passed a regulatory reform bill that would force a major restructuring of large banks. The reform bill has yet to be merged with a House version, though we may be assured that something grotesque is about to emerge into law. The danger in such reforms, of course, lies in the hubris and ignorance of those who concocted it. Does Congress or the president understand global finance? It is doubtful that their understanding extends very far. With such legislation there will be unintended consequences, and bankers warn that markets will be disrupted.

It is remarkable that our politicians, inflated as they are with the “vision of the anointed,” are willing to embrace such a gamble. We are told that Wall Street is infested with criminals, and that banks aren’t to be trusted. But surely, it does not follow that we can trust politicians. If a banker cheats and steals, place him under arrest and send him to jail. If a bank fails, then it fails. But why give so much power to Barney Frank, the chairman of the House financial services committee? Is he sufficiently competent, or trustworthy?"

Riddick spunea...

Ăşţia sunt afaceriştii împroprietăriţi "de stat" (de complicii lor, aleşi de noi ca proştii). Majoritatea lor au fost făcuţi patroni pe timpul lui Văcăroiu. Corâci ăsta este o javră, era omul Ţapului prin 1996-2000.

Ăştia şi aşa-zisele sindicate nu sunt decât nişte tâlhari, nici nu merită vreun dialog. Dacă eram eu la putere îi chemam şi-i luam la mişto, să văd cât rezistă psihologic.

Senatul (şi Congresul) se vor modifică din noiembrie, după mid-term elections, tov. Obama rămâne fără majoritate.

Anonim spunea...

coraci, este ca si pnl,

lucreazä sub acoperire.

Riddick spunea...

Majoritatea patronatelor şi sindicatelor sunt de fapt organizaţii politice mascate.

Despina spunea...

Stiu o fabrica mare"privatizata" prin MEBO unde este in continuare director cel care era inainte de Ceusescu.
Fabrica este plina de datorii, mereu la marginea prapastiei, in schimb cei din "conducere" nu scapa nici un targ extern,unde binienteles nu iau nici o comanda.
Si asta este un caz fericit, ca n-au vandut si desfiintat fabrica pentru ratiuni imobiliare.
Stiu cel putin 10-15 fabrici care ai disparut prin vanzare la firme imobiliare.Directorii care aveau cele mai multe actiuni ( din MEBO) au devenit milionari in euro

Riddick spunea...

Caz tipic- Semanătoarea, unde sindicatul a instigat salariaţii împotriva investitorilor de la Fiat/New Holland.

Investitorii vroiau sa păstreze doar 1400 din cei 2900.

După trei ani, FPS-ul a mai ţinut doar 1000 de salariaţi, pâna a venit un bişniţar care a cumpărat semănatoarea, ca sa facă investiţii imobiliare în final.

A fost politică deliberată - distrugerea capacităţilor de producţie, ca să fie lumpeni (la care va prinde de minune propaganda noastră, a celor care de fapt i-am dat afara), iar noi şi oamenii noştri acumulăm averi şi plângem de mila clasei muncitoare.

Riddick spunea...

Am mai scris despre semănătoarea aici:

Ce bun e un sindicat la casa (de bani) a omului...

http://riddickro.blogspot.com/2010/04/ce-bun-e-un-sindicat-la-casa-de-bani.html

Anonim spunea...

auzeam la nasu, acel nistor

agresiv si läträtor,

este si in alte comisii, asociatzii -de unde ea bani.

dar se dä drept apärätor a celor säraci.


dar haimanalele astea, de unde au baNI SÄ TRANSPORTE OAMENII; BENERE; MUZICÄ; CADOURI:

ATZATZÄ OAMENII:

MÄ REPET , DEGE NU:I INSTIGÄ LA MUNCÄ?

DE ACOLO LE VINE MAI MULTZI BANI; DECAT SÄ URLE PE STRADÄ:

Riddick spunea...

Theo, cred că Nistor încasează şi ceva parale (de cla stat) de pe la Agenţia Naţionala de Ocupare a Forţei de Muncă.

Sindicaliştii s-au obişnuit cu pomenile, e greu să-i convingi că asta e calea greşită.

Anonim spunea...

stii cä la noi, itzi oferä 3 locuri de muncä, dacä le refuzi
adio ajutor.

pensionarea, se propune de un specialist- pe bazä clarä,
dar trebuie sä treacä si printr-o comisie.

se mai strecoarä si prefäcutzi, dar sunt evaluäri anuale.
sunt dedectivi, angajatzii asiguräri, fac vizite neanuntzate.

ajutor social,l nu primesc puturosii, cu masini, cu lux in casä.

cum ii prinde imediat, trebuie sä dea inapoi.

catzi din cei care primesc ajutoare, merg la un cämin, la o grädinitzä, etc. sä facä muncä din oficiu?


astia sunt aia pe care ii manipuleazä mareean.


UITATI-VÄ IN CE MIZERIE TRÄIESC IN ZÄBRÄUTZI:

NU AUD NICÄIERI , VANGHELIE ESTE O LEPRÄ CARE NU FACE NIMIC

OAMENII TRÄIESC INTRE GUNOAIE SOBOLANI SI INFECTZII:

Riddick spunea...

Asta cu orele de muncă trebuie să devină obligatorie pentru toţi asistaţii care nu au handicap.

Am văzut ce-i şi prin Zăbrăuţi.

Pe timpul lui Ceauşescu, mi-a spus cineva care a mers să facă recensamântul şi a fost repartizat în zona Ferentari, că a gasit pe unii care faceau focul în cameră, pe o tabla pusă pe jos. Nu prea poţi face trecerea uşor, de la căruţa cu coviltir la apartament.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: