19 mai 2010

Atenţie la eventualul "Tăriceanu" de la PDL


Circoteca stradală organizată de PSD, PNL şi PC este amplificată de Trusturi, la nivele comparabile cu emisiunile lui Eugen Mandric, de la TVR-ul ceauşist al anilor '70-'80, "Din lumea capitalului".

Clica infracţională PSDNLPC nu are altă şansă de a mai accede la conducerea statului, într-un interval de timp suficient de mic pentru a nu le fi periclitate interesele, decât prin mijloace extraordinare. Propaganda nu i-a ajutat în noiembrie trecut, se pare că vor extinde metodele către greva generală, chiar spre acţiuni tip "mineriadă". Un colaps financiar ar fi minunat, de unde sabotajul coordonat al patronatelor şi sindicatelor la avizarea memorandumului cu FMI. O întârziere a sosirii tranşelor FMI, sau chiar anularea lor, ar fi mană cerească pentru pescuitorii în ape tulburi.

Semnele de alegeri anticipate
sunt tot mai multe. Opoziţia ar avea interesul să le declanşeze în acest an, cât timp nu este clar care va fi efectul măsurilor guvernului Boc, şi încă nu s-a structurat în teritoriu aliatul de la guvernare al PDL, UNPR.
Nu că ar spera să le câştige, ci pentru a slăbi majoritatea parlamentară şi a forţa înlocuirea lui Emil Boc cu cine ştie ce politician independent ori cu vreun "Tăriceanu" de pe la PDL, care să aplice altă agendă odată ajuns în funcţie.
Amânarea alegerilor interne din PDL apare, aşadar, ca o pregătire de o furtună politică majoră, şi îngheaţă pentru un timp conflictele interne. Nu se poate face eficient, în condiţiile de la acest moment, atât reforma internă în partid, cât şi gestionarea crizei.

Altfel, merită remarcată prezenţa liberalilor în Piaţa Victoriei, alături de pesedişti. Pe 28 ianuarie 1990, la mitingul de protest împotriva regimului Gorbaciov-Iliescu din Piaţa Victoriei, conducerea PNL a dat dispoziţie membrilor de partid să plece de la manifestaţie.


5 comentarii :

Despina spunea...

Da, nu mi-a placut cand am auzit de amanarea alegerilor in PDL.
Se pot gasi o multime de "Tariceni" si acolo

Riddick spunea...

Amânarea are un rost doar dacă au informaţii despre unele mişcări care se fac. Inclusiv în interiorul partidului.

Le luase gura pe dinainte celor de la PSDNL, că "Băsescu e problema", acum s-au concentrat pe Boc.

Probabil că se vor demasca şi "tăricenii" de serviciu, aflaţi din greşeală prin PDL.

Despina spunea...

Da, ceva nu este in regula

cornelius spunea...

Cristian Preda. Hai, spuneti ca arata bine cu papion...

Riddick spunea...

Cristian Preda nu va ajunge niciodată în poziţia de premier într-un guvern la care va participa PDL.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: