28 iulie 2024

Nu se vede "măcelul". Doar o uşoară "de"colorare (de la machiaj?!)

 
Zgaibă dintr-aia temporară se poate regiza uşor: strângi acolo mai tărişor "cu un patent" (auuu! ştiu - doare niţel, da', vorb-aia: "rabdă baba la frumuseţe"...). Sau, ca să iasă mai artistic, bagi uşor, cât trebuie, un ventilator d-ăla cu elice din plastic; la orizontală şi cu turaţie mai mică (retras rapid, să nu iasă "zgârietură de pisică" dacă-l ţii prea mult). Că "ceva-ceva tot trebuia arătat".

Au zbârcit-o big time cu... timingul. Legăturile de cauzalitate apar acum diferit (real!), nu după plan.
Al doilea clip. Se aud clar trei împuşcături, aparent din partea echipei de lunetişti (trage cel cu trepied). Hmmm, cineva "neglijează discursul" şi se concentrează pe lunetişti, de parcă a descoperit că ăia... au descoperit ceva (gata, e clar ce-i cu ăla: un rus! un rus! "deaaa-ia ştia eeel..."). Aparent, lunetistul din planul mai apropiat trage primul (Trump încă vorbea... şi "Crooks nu se-aude!"). 
 
Dar la trei focuri "ţintite" şi în succesiune rapidă, "din doi lunetişti" care au arme cu închizător (că şi de-aia au pus acolo doi), ceva nu iese la socoteală. Posibil "a mai apucat să tragă Crooks"? Cum, după focul lunetistului legal?! Poate mai era cineva? Pe castelul de apă, în dreapta şi uşor-spate faţă de scenă, la vreo 240 m faţă de ea şi mai aproape faţă de Crooks, la circa 160 m. Unul din tribună arată insistent într-acolo, strigând repetat: "l-am văzut! l-am văzut!" (ba nu-l putea "vedea": tribuna se află prea aproape de clădire, "în unghi mort"- dar nu şi Crooks, aflat sus pe alt acoperiş; cel mult a auzit ceva - "pe lunetist?"). Era şi a doua echipă de lunetişti, în partea opusă a scenei, dar nu s-a aflat că ăia ar fi tras. 
  
Însă Trump duce mâna la ureche exact după primul foc auzit în clip (care coincide cu reculul resimţit de primul lunetist - "deci primul foc era al lui"). Fără alte sunete similare prezente (presupunând clipul ca autentic "pe sunet"), ar fi primul indiciu că Trump is in (the hoax). Că "e băgat şi el". Al treilea foc se aude ceva mai încet, de parcă s-ar fi tras din alt tip de armă sau "mai de departe". Totuşi, autorul clipului atribuie toate cele trei focuri unui singur lunetist (primul, cel cu trepied). Nu se vede clar nici cu fullscreen şi viteză x0.5 ("dacă iar acţionează ăla închizătorul" ori "dacă trage şi al doilea") dar ţeava, clar nu mai era pe aceeaşi poziţie ca la primul foc - aşa că dacă a mai tras, a tras "în bălării". Sau... conform scenariului prestabilit, pentru a se crea "fondul sonor plauzibil de dinainte de return fire" (multiplicare prin ecou+reverberaţie: "......" apare auzit de publicul aflat ceva mai departe, ca "-Tî...tî-tîîtîî...-Tî...tî-tîtîîî...-Tî...tî-tîtîîî"). Supersonic bullet shockwave followed by the muzzle blast and multiple fading reflexions (unda sonoră supersonică produsă de deplasarea propriu-zisă a glonţului, urmată imediat de bubuitura de la gura ţevii însoţită de multiple reflexii, în scădere).
 
"Trag ăştia-ntruna, domn'e!" Ca în noiembrie '63, Dallas. Când apar semnalate "până la 11 împuşcături" dar fiind între clădiri a fost vorba de maxim şase, de la maxim patru trăgători: "de la penultimul geam (?)", din clădirea alăturată, de pe Grassy Knoll şi dintr-o gură de canal pluvial (galerie) de după pasarela feroviară (ultimul ar fi tras glonţul "din faţă, razant" - gaura din parbriz, muşamalizată: "o schijă, doar - şi venind din spate"). Şi acolo NU era nevoie de deschis capacul (prea mult), fanta de scurgere fiind flush with the sidewalk. "Era Poolea atent înspre acolo, după umbra de sub pasarelă". Vederea era aproape în linie dreaptă, iar gaura apare în partea de sus a parbrizului fiindcă limuzina cobora o pantă uşoară la acel moment. Oswald este "bilocat", semnalat chiar atunci la cantina aflată la câteva etaje mai jos, ba chiar (vag, siluetă) printre cei aflaţi pe treptele de la intrare exact la trecerea coloanei. "Teoria ecoului" a fost atunci invocată pentru a diminua percepţia "numărului de focuri", iar acum folosită tacit pentru a o accentua. Nivelul sunetului "de la ce avea Crooks" ar fi sub cel scos de "ceea ce aveau lunetiştii", în plus ei găsindu-se mult mai aproape de cel care filmează. 
 
"Lipsa" zgomotelor armei lui Crooks poate fi explicată - la limită -  fie 1) prin existenţa unui compresor de dinamică (sonoră) la dispozitivul de filmare, care atenuează zgomotele bruşte de vânt sau de fundal ("lunetiştii erau prea aproape, atât s-a putut atenua"), fie 2) prin... falsificarea clipului, fie 3) prin... inexistenţa focurilor de armă ale lui Crooks (ZERO, la Crooks!). "Până să aia el ceva i-au şi luat mau' - că nu se ştie cum dracu' ieşea, altfel..." 
 
Să fi fost Crooks "în distribuţia operetei" de la început, dar n-a ştiut nu i s-a prezentat libretul ci "doar muzica"? Iar dacă nu apărea/nu era - "cum ar fi sunat cronicile după apectacol?" Probabil, plictisitor. În cazul în care nu era "dar... a apărut şi l-au ginit", să fi improvizat Regizorul pe loc, pe baza unui Plan B prestabilit? Hmmm... greu dar nu imposibil: "pleaşca" - iaca prostu' a dat buzna, că tot căutam noi a patsy. Apare bâjbâiala aia, l-am semnalat ca suspect da' mai apoi l-am pierdut da' parcă tot mai ştiam una-alta, şi-totuşi. "Ifs, ands, and buts". Toate astea, începând cu DOUĂ ORE MAI ÎNAINTE, aloo! Oficial (s-au scos transcrierile). Timp de improvizat ceva - era.
 
În fine, diferenţa până la cele "opt focuri auzite" poate fi explicată cumva prin apariţia ecourilor celor trei focuri certe, la ele adaugându-se reverberaţiile dintre clădiri. Şi odată cu ele, şi confuziile "de direcţie" şi "de intensitate". Ecourile sunt mai slabe dar "au de la ce scădea", coborând de pe la 170 dB (.300WM). Tot n-am întâlnit documentate mărturii ale celor din imediata apropiere a acoperişului pe care fusese zărit, filmat şi semnalat autorităţilor Crooks, din care să reiasă fără echivoc că "acolo s-au auzit focuri de armă" (dracu', un AR-15 scoate în jur de 160 dB...). Şi ce mai comentaaau ăia cu voce tare, "uite-l pe unu' sus pe acoperiş, nu-l vezi?!" - apoi... pauză. "Trei focuri certe" = mortu' de pe acoperiş şi alte două trase aiurea. Oops... atunci înseamnă că al doilea mort, din mulţime (Corey Comperatore) şi cei doi răniţi... "aparţin" altora, care posibil au tras cu amortizoare de sunet. Sau chiar lui Crooks, dar deja apare cam imposibil. Nu-l mai "pun" pe Trump, că ăla n-a fost ochit - v-aţi dat deja seama. Fără deplina lui complicitate, nu mai ieşea manevra "(aproape-)şnur".

*   *   *
 
"The Second Coming of Trumpery", la National Vanguard.
 
Postasem primele două părţi, văd că a apărut şi cea de-a treia (link la site).

7 comentarii :

Riddick spunea...

"Nuuu, ba nu e... Ba nu sunt... BA NU..."

BlackRock CEO, Larry Fink with alleged Trump shooter

https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/1ef6lxb/blackrock_ceo_larry_fink_with_alleged_trump/

Riddick spunea...

Ce-o fi ţinând Fink în mână, "o motocositoare"?

Just saying...

Riddick spunea...

FUCK!

Bă, trebuie să mă ţin de capu' ăstora în timp real: "Sorry, this post has been removed by the moderators of r/conspiracy"...

ASTA era poza ("gen") care apăruse la Reddit şi-au scos-o rapid:

https://x.com/Huberton/status/1817547590608560421

"Larry Flint împreună cu Thomas Crooks, primul ţinând un SVD (sau un PSL)"

(deci, aţi înţeles, da? la Reddit, sunt la butoane tot cei din Trib)

Anonim spunea...

Am incercat sa aflu pentru ce a fost condamnat zilele astea Iurie Rosca la 6 ani de puscarie, plus confiscari etc., dar nu am inteles nimic de pe canalul lui de Telegram. Omul posteaza in draci inregistrari video cu el insusi in care vorbeste, vorbeste, vorbeste... Megalomania si auto-eroizarea se pare ca i s-au hipertrofiat. Nu am rabdare sa ascult zeci de ore de cuvintari ca sa inteleg, eventual, despre ce e vorba; in plus, nu stiu daca a lamurit undeva acuzatiile din procesul lui asa ca sa inteleaga toata lumea care e pozitia lui. El zice ca vor sa-i inchida gura (foarte posibil), dar mai e ceva cu o fundatie, bani, bunuri, despre care aminteste doar in treacat, zimbind ironic de fiecare data. Mi se pare suspect ca nu pune cartile pe masa.

Ai idee despre ce e vorba in cazul asta? Ca 6 ani de puscarie nu se mai dau nici daca strivesti oameni pe trecerea de pietoni.

Riddick spunea...

Nu ştiu despre acuzaţii nimic. Că-i incomod - da. Dar putea fi mult mai eficient, nu "vorbă-lungă".

Acuzarea ceruse patru ani, instanţa i-a dat şase plus confiscarea totală a averii - semn de comandă de sus.

Am găsit ceva la Deschide.md ("site susţinut de guvernul României):

Fostul președinte al Partidului Popular Creștin Democrat din R.Moldova, ex-deputatul și ex-viceprim-ministru în Guvernul „Greceanîi 2”, Iurie Roșca, a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de influență. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău.

Potrivit materialelor dosarului, Iurie Roşca ar fi cerut 1 milion de euro de la omul de afaceri Alexei Damaschin pentru a-l ajuta să câştige un dosar civil în Curtea Supremă de Justiţie (CSJ). Dintre care, în noiembrie 2009, Damaschin i-ar fi dat 227 de mii de dolari. Roşca i-ar fi promis că pentru această sumă îl va convinge pe Ion Muruianu, pe atunci preşedinte al CSJ, să-i dea câştig de cauză.


Pedeapsa urmează a fi pusă în executare din momentul rămânerii definitive a sentinței. Până atunci, Roșca are obligația de a nu părăsit teritoriul R.Moldova fără încuviințarea instanței.

https://deschide.md/ro/stiri/social/154391/Iurie-Ro%C8%99ca-condamnat-la-6-ani-de-%C3%AEnchisoare.htm

Deci o chestie veche şi nu bag mâna-n foc că "nu ştie nimic de ea". Pe vremea aia o ardea cu "Europa" şi cu "unirea-acum". Dar uite cât a furat Plahotniuc, legendat ca "omul ruşilor" şi care apoi fuge în Florida şi Turcia, sau actuala clică de la Chişinău.

Anonim spunea...

Pe aia cu Alexei Damaschin si milionul nu o stiam, desi i-am ascultat multe predici. Chiar nu inteleg de ce evita sa clarifice APASAT povestea cu milionul daca pretinde ca e o acuzatie mincinoasa. Sau sa ceara acuzarii sa demonstreze cu probe ca a incasat banii. Or fi existind dovezi ca a luat cei 227.000 de dolari? Ca daca exista, apoi sa fie sanatos si sa-si faca puscaria prescrisa. Iar daca nu exista, de ce e asa timid sa aduca in discutie acuzatia respectiva?

Si, vorba ta, daca nu a facut nici o gainarie, in fata unei acuzatii atit de aberante (si stiind bine cum functioneaza justitia in republica lor), de ce nu s-a carat in Rusia, ca are sumedenie de contacte pe la aia? Sau in Occident.

Mie mi-a lasat impresia ca e cam paralizat de frica, desi incearca sa braveze. Si ca nu are nici un plan B. O fi ceva cu milionul ala si, poate, d'aia se jeneaza sa bata la usa unuia ca Dugin pentru o mina de ajutor.

Riddick spunea...

Nu ştiu care-i probatoriul acuzării. "Probele" concrete. Ca să vii după 15 ani cu acuzaţii de "bani necuveniţi" ar trebui să vii şi cu înregistrări, nu doar cu "depoziţii de martor". Cred că Iurie mai ştie ceva dar "deocamdată tace". Probabil la sfatul avocatului - o să "sap" să vad ce-i cu acest avocat, în ce ape se scaldă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Bogdan Chirieac, 2022: "UE nu se va dezintegra sub nicio formă. Dimpotrivă, mersul va fi, că vrem, că nu vrem - şi eu personal vreau - către formarea Statelor Unite ale Europei. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar în niciun caz nu se dezintegrează Uniunea Europeană. Astea sunt nişte vorbe de toacă. Deocamdată, cu plus, cu minus, până la urmă a făcut faţă cu bine şi pandemiei de Covid şi situaţiei economice dificile şi crizei energetice, plus solidaritatea în cazul războiului provocat de Rusia în Ucraina... deci are şi părţi incontestabile Uniunea Europeană!"

 

 

Postări populare: