09 iulie 2024

Nimic nou. Probabil va urma tot un pretext, exact ca acum 110 ani.


28 iunie 1914 

Sună ciudat, dublat în portugheză, dar este titrat RO. De văzut şi Colonelul Redl, şi de acolo mai ales scenele: "directiva de anchetă", "briefingul", "cadrele nemulţumite" şi "divulgarea Planului R".

2 comentarii :

Riddick spunea...

What is the most lethal gun ever produced and why is it that dangerous?

This one.

This is the actual FN 1910 that killed the Archduke Ferdinand.

This starts WWI, which leads to the creation of the Soviet Union and eventually, due to the Treaty of Versailles being so lopsided, leads to WWII.

SO … ONE pistol causes the death of approximately 150(+) million people.

Pretty damn powerful gun.

https://www.quora.com/What-is-the-most-lethal-gun-ever-produced-and-why-is-it-that-dangerous/answer/Peter-Lipschutz-2

Riddick spunea...

Curăţarea urmelor. Colonelul sârb mason "Apis" - supervizorul atentatului - , lichidat "legal" de statul sârb. După ce a comis o serie maaare de comenzi. Inclusiv Sarajevo 1914. Sau, poate doar a fost "extras", trăind în continuare incognito (?)

https://en.wikipedia.org/wiki/Dragutin_Dimitrijevi%C4%87#Execution

Gavrilo Princip a murit convenabil de TBC, în executarea anilor de temniţă grea (era minor - sub 20 de ani - la data atentatului, şi conform codului penal austro-ungar nu putea fi condamnat la moarte). Între timp, i s-a amputat medical un braţ (TBC osos?).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: