27 decembrie 2022

pastila R (36)

 
R.I.P., Pelé...
"Offtopic": poate că Brazilia îşi va depăşi bâjbâielile postcoloniale şi va funcţiona ca un stat responsabil, suveran.

"Cum să băgăm* România în război cu Rusia, over the Ukrainian issue
În afară de ruta repmoldovenească** (pritocită deja de ani buni), iaca acum şi pretextul legii minorităţilor. Lege recent adoptată de "Ucraina", de discriminare agresare a minorităţilor, cu dedicaţie pe ortodocşi (mai ales rusofoni) dar şi pe români, polonezi şi unguri. Cu scopul principal nemărturisit ("o fac eu, aici"). 
Se cunoaşte scenariul wannabe-dar-plauzibil al intervenţiei poloneze pentru "recuperarea vechilor teritorii"***. Pe unguri (Transcarpatia...) îi cred ceva mai cu mintea venită de-acasă, mai rămâne România. Şi deja pe la oficinele Sistemului apar chiote gen "A sosit momentul denunțării Tratatului cu Ucraina" (vopsiţii de la ActiveNews). MAE a dat un comunicat lung şi plicticos, de "indignare moderată", din care nu lipseşte reasigurarea UA cu continuarea sprijinului. Blabla, "să bifăm c-am făcut zis ceva". Pretextul în sine nu-i suficient pentru vreo intervenţie RO, dar mă aştept la un fel de crescendo înspre acea direcţie.
- - - - - - -
* noi, Oculta; ca piar pentru bizonu' RO
** cum ar veni, "hai să apărăm Repmoldova", de parcă am putea-o face "cu rezultat pozitiv"... la final
*** bă polacilor, da' io zic aşa: dacă tot ziceţi voi c-aveţi... ehem-ehem... ia cereţi şi de prin Belarus, că şi p-acolo "aveaţi cândva"; nu doar mai devale, unde v-aţi înţeles cu Kievul şi cu Oculta să introduceţi trupe PL (NATO! ce mai la deal-la vale) spre a bloca joncţiunea frontalieră Ungaria-Rusia, care ar sparge-n două "Flancul Estic" şi ar da şah Ocultei în Balcani (oricum, cu Rusia-n Bugeac/la Dunăre, cu statut de riveran, cam tot aia este)
 
Herson* este ("acum, şi oficial") teritoriu rusesc.
Pâi... şi-atunci?! Ah, nu mă luaţi cu "pâi şi Kutuzov (Rastopcin?) a/u dat foc Moscovei, în faţa înaintării efemere napoleoniene; ca măsură tactică".
- - - - - - -
* şi nu doar oraşul, ci si regiunea/oblastul
 
"Relocarea producţiei germane în Rusia*
O idee văzută pe net, antiteza relocării producţiei ("europene", industriale) în State**
Pentru asta ai nevoie şi de balls în afară de neuroni. 
- - - - - - - 
* mai exact, în "EurAsia", dar şi în Östliches Europa 
** ca urmare nu doar a planului Grand Reset-ului, ci şi a Les Misères et Malheurs de la guerre (pentru a-l cita pe Jacques Callot, XVII e siècle)

5 comentarii :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(noiembrie - decembrie 2022)

Anonim spunea...

Oare chiar ar putea sa le vina rusnacilor ideea ca , in cazul in care trupele ucrainiene vor avansa prea mult , sa dea foc Moscovei... ca atunci ? SA DEA BUNUL DUMNEZEU !!!!

Anonim spunea...

Omule , iti doesc sa ai parte de un AN NOU dupa nevoile sufletului dumitale , iti doresc SANATATE , BUCURII CAT MAI MULTE DACA SE POATE FIRESTE , SI TE SFATUIESC SA AI RABDARE IN ASTEPTAREA DUMITALE PE MALUL FLUVIULUI : MAI DEVREME SA MAI TARZIU , VEI VEDEA PLUTIND SI CADAVRELE DUSMANILOR !!! LA MULTI ANI RIDDICK !!!

Riddick spunea...

Nu vor avansa atât de mult sau în orice caz acelea nu vor fi trupe "ucrainene". Ci de-ale NATO (o zic doar teoretic - nu vor fi niciunele). Cât despre datul foc, n-ar strica adunaţi sabotorii de prin Kremlin ("nu intru-n amănunte"), stropiţi cu benzină şi apoi aprinşi.

Riddick spunea...

La mulţi ani! Anul 2023 va fi un an INTERESANT. ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: