18 ianuarie 2022

"La temelie" - temelia fraudei

Ciudat lucru, "lagărul socialist" acceptase ideea de Bancă Mondială (şi de FMI, dar deja aici este ceva secundar), se integrase în schema de funcţionare dar... n-o controla, de fapt. "Lagăr", se folosea în sensul de "tabără" (лагер), "parte în dispută", dar aproape că se renunţase la el în textele oficiale datorită ambiguităţii termenului.

De-swiftizarea fie ea şi parţială, va aduce în termeni reali, "de piaţă", mecanismul transferurilor bancare. Şi se vor vedea mai clar "găurile din ţeavă".
 
 
 
Ca-n Moromeţii (faza de la moară):
Moara avea o țeavă de scurgere pentru rămășițe (irimic) și la început, pe când mai exista încă moara lui Crâșmac, acest irimic omul și-l lua acasă la păsări, dar după ce moara lui Crâșmac fusese părăsită, Aristide făcuse ca pe nesimțite irimicul acesta să fie considerat ca făcând parte din uium.

Văzând că oamenii înghit mica hoție, Năstase plănuise pe cea mare, care îi izbutise pe deplin. Furtul se făcea sub ochii lor, printr-o a doua țeavă de scurgere, nu prea ingenioasă, care pornea chiar de la coș. Oamenii care măcinau se sprijineau chiar cu mâna de ea, fără să le treacă prin cap ce fel de scurgere avea țeava aceea. Ei controlau doar irimicul, să nu fie prea mare, adică nu cumva ca proprietarii să tragă o dată cu irimicul și boabe curate. 
Țeava nu era prea ingenioasă, dar ideea era, fiindcă tragerea se făcea pe nesimțite și cu anii devenise lege că la o moară cu valțuri nu iese sută la sută făină. Furtul se stabilizase cam la un kilogram din șaptezeci și cinci și aducea într-un an de zile câteva vagoane de grâu și floarea-soarelui. Năstase nu ajunsese totuși la acest rezultat fără să lupte împotriva amenințării de a fi descoperit. Legând băierile sacului, țăranul avea nu o dată nedeslușita impresie că lipsește ceva... Nu mult, era adevărat, dar de ajuns ca să-l facă să se uite dintr-o parte la coproprietar, să întârzie bănuitor cu mâna la gura sacului... Dar Năstase, care avea grijă să fie totdeauna acolo, devenea deodată grăbit, striga „altul la rând“, îl înghesuia pe om fie cu vorba, fie împingându-l ușurel să facă loc...

3 comentarii :

Riddick spunea...

Ne-Au Muls
Cine le-a bagat in cap conducatorilor Romaniei in anii 1970-1980 ca marii bancheri ai lumii ii ajuta cu bani pentru a "construi socialismul" ? In anul 1972 Romania a fost bagata in FMI si BM, in anul 1975 a primit "Clauza Natiunii Celei Mai Favorizate". Consecintele acestor ispravi au fost ca, dupa 14 ani, Romania nu mai avea pentru cetatenii ei, mancare, lumina, caldura, in schimb a ajuns la o datorie externa de 12mld.$. La fel a patit si Argentina...

MARINARULDEVEGHEISTORIC
"... :) DACA Ceausescu avea CARTE suficienta si DACA toti de la el in JOS, pana la secretar de judet, primare de oras sau de comuna, PLUS TOTI Securistii aveau SI EI mai multa CARTE (ca grupuri socio-profesionale, per ansamblu) SE PUTEA face Industrie dezvoltata si care sa fi PRODUS astfel incat sa fi platit totul, fara a supune Bobulatiunea la PRIVATIUNI intre 1981-1989. CUM s-a reusit ? Din cauza Lipsei de CARTE suficienta la TOATE grupurile mentionate mai sus PCR-uu' SECRET care il DUBLA pe cel la Vedere a parazitat si sabotat TOT ce intentionau Comunistii ROMANI. Mentalitatea asta, derivata din Lipsa de EDUCATIUNE m-a facut sa refuz incadrarea in SISTEM in 1972 si sa vreau sa "ma uschesc". Ce este caraghios si TRAGIC este ca ACUM Bobulatiunea, per ansamblu, afara de maximum 500 000 de indivizi, traieste MAI RAU decat inainte de 1981 ... De cei ca mine aveau nevoie Comunistii ca sa le iasa intentiile. Dupa care NU mai conta nici o "Ideologie". De cei ca mine ar avea nevoie Romania si ACUM ... Da' COCALARII puternici ma vaneaza de 13 ani. DE CE ? Pen'ca LE-am vrut Biblioteca Nationala FUNCTIONALA ... :) DACA o aveau, inca din 1955 de cand au intemeiat-o, MARE parte din PROSTIILE pe care le-au facut NU ar fi fost. Era mai TARE decat Stefan Gheorghiu ... :) Asa cu Bobulatziunea ... Da' este PROSTITA cu Povesti Nemuritoare scuipate de 26 de ani peste dansa. De CINE ? Pai de cei 500 000 de BENEFICIARI ai Dezastrului Romaniei din 1981 pana in "Prezentu' ACTUAL".

https://riddickro.blogspot.com/2015/11/cine-le-bagat-in-cap-conducatorilor.html

Anonim spunea...

Ma frate , ce mortii masii au astia de toti pana la unu , cum ajung acolo sus in top , cum le descopera cineva ca titlurile cu care se impauneaza nu-s valabile ? Ciuca , sa moara mama daca ma asteptam la asa ceva mai ales ca asta este militar si doar dracu a pomenit MOS TEACA...doctor !Pe de alta parte daca este sa ma raportez la cele scrie aici la....Ne-Au Muls ajung sa cred ca imbecilii n-au invatat nimic din acea perioada nefericita a anilor '70-'80 si pana azi si...chiar si azi continua ca boii sa savarseasca aceleasi greseli multumiti fiind daca-i scarpina cineva intre picioare. Acu' pe cinstite Riddick , dumneata chiar crezi ca , daca Ceausescu { prafu' sa se-aleaga de el si pe lumea ailalta } , ar fi avut o bruma de carte macar cata avea Elevul Dima dintr-a sheaptea ar mai fi fost lasat s a " performeze "asa cum a facut-o ? Maurer sa-i poarte pacatele , javra aia jidaneasca Ion Gheorghe Maurer si...pretenii de la Rasarit !

Riddick spunea...

Dacă avea mai multă carte nu mai începea 'j'dă mii de investiţii simultan (Canale, Centre Civice, menţinerea investiţiilor şi a construirii de blocuri noi). Şi încă folosind (şi) credite externe. Pe care apoi le-a returnat pe "repede-înainte", agravând criza şi ajutându-şi duşmanii să-l sape mai repede.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: