28 noiembrie 2021

"Mai trece o zi, se mai confirmă ceva"


 

(de văzut şi asta)

10 comentarii :

Riddick spunea...

La al doilea clip apar inadvertenţe. Nu vreau să speculez asupra "intenţiei", "precarităţii pregătirii" ori asupra vreunui alt motiv, doar fac rectificările necesare.

"România a avut ca premier un general, pentru intrarea în primul război mondial"

Nu, la început a fost un civil (Ion I.C. Brătianu, 1914-1918) şi deci "un civil şi la 1914, şi la 1916". Abia mai apoi militari: generalul Averescu, ianuarie-martie 1918 şi generalul Coandă, octombrie-noiembrie 1918 (la reintrarea - pentru numai câteva zile - în război), cu un intermezzo civil prin filogermanul Marghiloman (martie-octombrie 1918) care a avut misiunea de a gira Pacea (separată) de la Bucureşti/Buftea. Abia în 1930 va deveni mareşal Averescu, ca şi Prezan.

"Erdogan a expulzat 10 ambasadori UE/NATO (care s-au amestecat strident în treburile interne ale Turciei)"

Nu, doar a mimat. Nu a avut niciodată de gând s-o facă, a fost doar un joc de imagine: "ulterior a revenit, anulând decizia". Erdogan joacă cu globaliştii, doar mimând "independenţa".

conumishu spunea...


Slăbuț.

Partea interesantă e cea cu Dogaru, dacă se poate dovedi. Mai ales subordonarea serviciilor armatei SRI-ului. Sincer, nu prea cred. Nu s-au înțeles niciodată, nu cred că o vor face vreodată.

Nu m-ar mira deloc dacă Dogaru a fost legat de direcția informații. Partea cu sindicatele sub control e evidentă dinainte de apariția, forțată, a valului de foști angajați militari. Prioritatea SRI în tragerea sforilor la fel. Cuplajul pe care încearcă să-l prezinte Coltor... meh.

Calitatea agenților armatei, după mine, variază dramatic - de la oligofreni sau jeguri absolute - Mîndruță, RaTudor, colonelul țigănos Turcescu, pînă la unii răsăriți, indiferent de caracter, pe care nu-i amintesc, deși mă îndoiesc că nu s-ar ști cine sunt (mă refer la influențării din mass-media). Pe unii probabil a pus laba și SRI, că de ce nu, pe alții mă îndoiesc.

Dogaru, repet, mă interesează. Are multe chestii pe partea de istorie care merită cîntărite bine, exagerările, cred voite de multe ori, nu ascund originalitatea și curajul abordării unor teme clar favorabile românismului. Cu aprecieri subiective discutabile, dar cine nu le are?

Dacă a încercat să controleze la ordin sindicatul lui, nu era/e singurul, dacă nu mă înșel... nu mi-e evident că a fost pe linie, politic vorbind, iar despre lovituri de stat doar cu rezerviști...

Partea cu banii e o tragere de păr. Devierea resurselor financiar-economice ale țării are ca personaje principale pe alții, rolul rezervat sindicatelor a fost cel de curea de transmisie, în dulcele stil comunist clasic, fie pentru sabotarea rezistenței la privatizările antinaționale, fie pentru influențare electorală. Cel mai bun exemplu, foarte bine executat, a fost al sindicatului lui Costin - sigur securist, nu știu de care - cel care a lichidat rezistența politică de partid prin lovitura dată PRM, după ce Vadim i-a băgat, în grup, în parlament.

Dogaru e sigur mai inteligent, mai citit și mai bun de gură decît Coltor, așa că, de pe margine, îi prefer show-urile, astea, de apartament, par cam scremute.

Sigur, sigur, cei doi nu au pus de o cădere de sistem și nici goarna altora nu-mi par a fi. Dar mai avem 2 zile, măcar de ar da în clocot forțe de care să se lipească orișicine.

Riddick spunea...

Coltor e cam "the new kid on the block", rămâne să se şi valideze ce face/spune. Pe de altă parte deşi Dogaru are şi merite, o cam ia pe arătură când spune - cu regret "evident deşi neasumat" - că "Europa unită a murit" odată cu respingerea la referendumuri (F, NL) a Constituţiei Europene în 2005. Dogaru zice că acum vedem "Europa germană", altceva decât "s-a vrut iniţial". Mai aminteşte c-a fost (este?) ceva gen expert european (membru al Corpului Experţilor Europeni sau cam aşa ceva).

Coltor&Co trebuie să mai şi livreze, altfel lasă impresia de ciomăgaşi ad-hoc la unii care au mai mişcat ceva, cât de cât. nu-mi place simbolistica cu albină / "albine" de la Dreptate Divină (site "coltoral")

https://dreptate.org.ro/


aici, amintite la pagina 4:

http://mileswmathis.com/jesuit.pdf (cu trimitere la Isidor de Sevilla)


şi aici mai pe larg:

http://mileswmathis.com/phoen.pdf

Albinele se folosesc şi ca simbol ocult, în RO "pare ceva inofensiv", "hărnicie". Ori poate-s eu prea suspicios...

Riddick spunea...

"resursă" la al doilea link, cu iezuiţii

https://archive.org/stream/TheJesuitOrderAsASynagogeOfJewsRobertAleksanderMaryk/The%20Jesuit%20Order%20as%20a%20Synagoge%20of%20Jews%20Robert%20Aleksander%20Maryk_djvu.txt

Anonim spunea...

Coltor? Asta e nume romanesc? Cine e gagiul? Asa, la o prima auzire, intelectual mi se pare la nivel de sef de sala, nu mai mult. Si cu o libertate de exprimare cam suspecta, de parca ar fi intr-o misiune comandata. Ai informatii verificabile despre trecutul lui? Parinti, bunici, scoli urmate, job-uri, fapte de vitejie etc.? Il gireaza cineva? Fara sa ii fi urmarit cu atentie socotelile alea din inregistrare, povestea miliardelor sindicatelor e cam trasa de par. Pe de o parte, da, au fost ceva bani de furat de acolo tot timpul, dar multi s-au dus in salarii, cazari la munte si la mare pentru fruntasii in productie, conferinte, plenare, lozinci, logistica etc. Sa faci o astfel de socoteala pentru o perioada de 30 de ani e ca smecheria politicienilor occidentali care promit (cu voce tunatoare) inainte de alegeri investii (in ceva care aduce voturi) de, sa zicem, 10 de miliarde de euro sau dolari, pentru ca apoi, cu o voce mai domoala, sa adauge "pe o perioada de 15 ani".

P.S.
Lukashenko, unul din ultimii barbati cu cojones din Europa.
https://dailystormer.su/based/

Mos Craciun

Riddick spunea...

"Coltor" poate fi nume ardelenesc de familie, eventual rezultat din influenţe germanizatoare de secole (asupra românilor), dar mai greu se poate justifica prenumele Raul: or fi familie de "greco"-catolici? Sau de sectanţi (adventişti, penticostali)? Iar dacă da, suspiciunile încep să capete o bază mai solidă.

Riddick spunea...

"Ra(o)ul and the kings of Spain", asta ca să fiu ironic: https://www.youtube.com/watch?v=329YWyobyPs (Tears for Fears).

S-ar putea ca împrejurarea că "este (trecut) în rezervă" să fie plasată ca explicaţie pentru lipsa de "urme anterioare" (sau cum zice angloamericanu', track records) de activităţi sau opinii naţionaliste ori conservatoare. Numai ăia din preajma lui ar putea da indicii, dar cine sunt ăia şi cine i-ar crede "acum", mai ales daca sunt ofiţeri activi?!

Nu trebuie respins automat tot ceea ce apare brusc şi are iz de lucru important, ori chiar este important (dar de văzut... şi cât de real). Trebuie bine cântărit şi în acest caz mi-au sporit suspiciunile şi mie, chiar după postare. Om vedea, ce şi cum...

Lukaşenko - i-a venit mintea la cap abia după ce facuse concesii Vestului şi începuse să vadă "efectele" acestei erori.

Riddick spunea...

"nume ardelenesc" - accentul vorbirii, "iasă" în loc de "iese", activitatea (iniţială?) prin zona Alba Iulia...

Riddick spunea...

;-)


Raoul and the Kings of Spain

Tears for Fears
Produced by Tim Palmer
Album Raoul and the Kings of Spain

[Chorus]
When the seventh son of the seventh son
Comes along and breaks the chain
Raoul, Raoul, Raoul and the kings of Spain
Making it plain, making it sane
To turn this loss into a gain


[...]

Riddick spunea...

Mircea Dogaru - replică

https://riddickro.blogspot.com/2021/11/mircea-dogaru-replica.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: