17 aprilie 2021

Noul Binom: Ioh-anus + PSD/Ciolacu. Dacă PnL-ul "vechi" va înţelege - şi asta, iute ! - că Mutu' din Deal îi este duşman, meciul s-ar mai putea echilibra.

 
Cu galben, ce mai şi zice adevărat, freaku'. Cu roşu/roz, minciunile clare. Cu verde deschis, şopârlele. 
Care ar putea fi adevărate doar dacă: 
1) într-adevăr USR-PLUS joacă cu Macron ("+Berlin+Москва") contra krautului care joacă cu Licuriciu' 
2) şi dacă-i adevărat că Macron (plus... ştiţi cine - am scris mai sus) e pe contre majore cu Licuriciu' fie el şi-n versiunea Bideu
3) iar PnL-ul "vechi" (facţiunea "LOrban-USL") are instinct de conservare şi "s-a trezit din pumni" sau măcar începe s-o facă
(însă toate trei "condiţiile" - necumulative... - sunt aproape non-plauzibile, şi doar cu greu am putea-o suspecta ca fiind adevărată pe ultima; prima "face sens" doar coroborată cu cea de-a doua)

Andrei Caramitru

Criza politica. Dedesubturi.

E o problemă simplă. Cine are puterea in Romania in următorii 3 ani? Aici e lupta.
- Pana acum câteva săptămâni, era așa. Orban izolat de toată lumea in special de Cotroceni. Citu susținut si ghidat 100% de Cotroceni. USRPLUS îl susținea pe Citu si era aliniat cu Iohannis.
- Ceva însă s-a întâmplat. Ceva grav. Voiculescu a dat cifrele cu vaccinarea specialilor si a celor cu epoleți. Imediat după - reacția a fost absolut brutala. Atac mediatic extrem. PSD PNL AUR au sărit toți, la fel, la beregata. Mai mult - corp de control, DIICOT. Tot tacâmul.
- Demiterea lui Vlad a venit cel mai probabil nu de la Citu, ci de la Klaus. Ca să aplaneze nervii din sistem si sa demonstreze ca nimeni nu poate mișca în front in țara asta. Mesaj cheie ăsta.
- Însă riscul deciziei este extrem. Citu era susținut de Cotroceni si USRPLUS - cam atât de fapt. Sa dai afara pe unul din cei mai importanți oameni din al doilea pol de putere al primului ministru e o nebunie. Îți distrugi construcția. Si totuși au făcut-o.
- Acum USRPLUS joacă la rupere. Îl vor de fapt pe Orban ca prim ministru. Ce înseamnă asta? Ca vor sa îl elimine pe Iohannis din ecuația puterii. Subit menționează “epoletii” deci serviciile. Cu Orban la Palatul Victoria si cu susținere full de la USRPLUS - Iohannis ar rămâne total izolat. Fără nici o influență.
- Va accepta Klaus asta?  Nu. Cred ca prefera un guvern minoritar ţu cu susținere de la Ciolacu, care e de-al lui, răspunde frumos la comenzi. Problema e ca - in situatia asta - PNL va muri lent. Nu poate supraviețui fiind acuzat de toți ceilalți, cu un prim ministru rănit atât de rău. E imposibil. USRPLUS si AUR ar crește in timp, mult. Pentru 2024 e un risc mare pentru ei. Care însă e rezolvabil printr-un plan deja făcut. USL 2 după alegeri. Pentru stabilitate si normalitate. Jos cu sexomarxiștii USR si cu extremiștii AUR. Țara are nevoie de stabilitate, de calm. Ciolacu prim ministru. Geoană sau Rafila Presedinte. PNL ajuta si mai are câțiva miniștri. E ok.

Complicata treaba. Problema e ca nu are nimic de a face cu reforma, cu interesul nostru pana la urmă. E un balamuc politicianist. Ca de obicei. Si oricum - exista o regula - in țara asta nu te pui cu cei din umbra care au de fapt puterea. Că ți-o iei de nu te vezi. Deci nu ii văd bine pe Barna si Ciolos si Vlad. Doamne ferește.

Eu oricum - nu am treaba cu nimeni. I dont care. Nu știu cine e bun sau rău in ecuația asta. Sau dacă exista cineva “bun” - cel mai probabil nu. Doar ma declar absolut dezgustat de situație. Mi se pare o mare mizerie. Țara are alte probleme - mari, nu astea. Ar trebui sa le fie la toți rușine.

https://www.facebook.com/ACaramitru/posts/319497033153995

4 comentarii :

Anonim spunea...

Intrebare : de ce mortii masii l-a apucat pe dl. Andrei Caramitru taman acu' , grija de...Ciolacu ca sa nu mai amintesc de Geoana , ca-mi stric ziua asta care-i si-asa de tot rahatul ?! Si-n plus , de unde si pana unde a scos aceasta gogoase " Cu Orban la Palatul Victoria si cu susținere full de la USRPLUS - Iohannis ar rămâne total izolat. Fără nici o influență. " cand , ceva mai jos recunoaste ca " Si oricum - exista o regula - in țara asta nu te pui cu cei din umbra care au de fapt puterea. Că ți-o iei de nu te vezi. " ? Adica , crede dl. Caramitru Andrei ca , dupa patru ani de mandat { vedea-l-asi adus " la mandat ! } romanii , nu s-au prins cine-i de fapt in spatele lui Werner iohANUS ? Nu s-au prins inca ca , ... cu " serviciile " nu te joci mai ales ca , EI AU DE FAPT PUTEREA CHIAR DACA AI LASA PE FRAIERI SA CREADA CA NU-I ASA ? Iar iohANUS a capatat , inclusiv cel de-al doilea mandat , cu sprijinul neprecupetzit al " serviciilor " care mortii masii or fi in tara asta d e kakat ! Si , daca ai amabilitatea { ca tot esti dupa cum te stiu , istetz la creierul din mintea capului } , spune care-s dupa parerea dumitale , aia din PNL-ul " vechi " care , s-a trezit din pumni ? Vorba lui Andrei Caramitru " I dont care " insa , chiar asi fi curios s-o stiu... asa , macar pentru cultura mea generala .In afara de cativa mancatori de kakat pe la antene d e regula dar si pe la Romania Tv si ...cateodata cu invitatie speciala aprobata de foarte sus , si pe la B! , eu n-am prea vazut in PNL altceva decat o haita de lupi , care pe ultima suta de metri incearca sa-si adauge la ceea ce au...ceva in plus , in rest...doar o masa mai amorfa decat este insasi PSD sub conducerea intzeleapta a lui Marcel Ciolacu . Sa nu-mi spui ca-i vorba despre Alina Gorghiu ca , fac infarct instantaneu !

Riddick spunea...

Recunosc, mai mult o zic aşa cu PnL-ul "vechi" fiindcă mi-ar plăcea să se ridice de-acolo o cât de mică opoziţie la Ioh-anus. Nu că ar fi ceva de capu' lor.

Aia cu Ciolacu i-a scăpat lu' 'Litru, e secretul care nu trebie să ajungă "la mase" (colaborarea PSD cu "inamicul").

"Serviciili" e aşa, un eufemism. Treaba n-o dirijează doar ele, este o întreagă categorie de trădători puşi la treabă contra României şi nu sunt doar "din servicii".

Anonim spunea...

" "Serviciili" e aşa, un eufemism. Treaba n-o dirijează doar ele " Daca nici acum n-ai spus un adevar cat Everestul atunci...

Riddick spunea...

;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: