17 august 2020

"Berlin-Bucarest via Breslau-Midil" (I.L. Caragiale, "O zi solemnă")


Despre "spectatorul VIP unic" de la Ziua Marinei, cel cu costum din tablă şi care nici acum n-a ratat prilejul de a prezenta interesul Licuriciului sub forma angajamentului de siguranţă naţională. "La Marea Neagră".



"Unu' nu iese-n stradă să spună: Băăă! Ce faceţi cu noi bă, bagabonţilor?"

acelaşi clip, necenzurat (fără biiip), dar cu sonorul "mai mic" - aici

https://ro.wikisource.org/wiki/O_zi_solemnă

2 comentarii :

Anonim spunea...

Cand intorci banii cu lopata iti poti permite multe , chiar si de-a te arata pe youtube cat de patriot esti sau cat de mult te revolta { nu mai mult decat pe altii } nesimtirea si indolenta "alesilor " . Cum mortii ma-sii de-a luat nenorocitul asta de Johannis si-al doilea mandat !?!

Riddick spunea...

Pierde Mizil, are afaceri "HORECA" (2 restaurante). Las' că are de unde. Dar măcar de-ar zice mai mulţi cum le zice el.

Un răspuns la ultima întrebare este la PSD, care a făcut blat permanent, mai ales venind la alegeri cu "Dăncilă".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: