17 august 2020

"Berlin-Bucarest via Breslau-Midil" (I.L. Caragiale, "O zi solemnă")


Despre "spectatorul VIP unic" de la Ziua Marinei, cel cu costum din tablă şi care nici acum n-a ratat prilejul de a prezenta interesul Licuriciului sub forma angajamentului de siguranţă naţională. "La Marea Neagră".



"Unu' nu iese-n stradă să spună: Băăă! Ce faceţi cu noi bă, bagabonţilor?"

acelaşi clip, necenzurat (fără biiip), dar cu sonorul "mai mic" - aici

https://ro.wikisource.org/wiki/O_zi_solemnă

2 comentarii :

Anonim spunea...

Cand intorci banii cu lopata iti poti permite multe , chiar si de-a te arata pe youtube cat de patriot esti sau cat de mult te revolta { nu mai mult decat pe altii } nesimtirea si indolenta "alesilor " . Cum mortii ma-sii de-a luat nenorocitul asta de Johannis si-al doilea mandat !?!

Riddick spunea...

Pierde Mizil, are afaceri "HORECA" (2 restaurante). Las' că are de unde. Dar măcar de-ar zice mai mulţi cum le zice el.

Un răspuns la ultima întrebare este la PSD, care a făcut blat permanent, mai ales venind la alegeri cu "Dăncilă".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: