01 iunie 2020

Pensiile "normale" au fost sabotate premeditat


Şi ce mai "coincidenţă": începând de prin 2007-2008, de când am devenit stat membru al UE. Când a devenit obligatorie (după vârstă) "contribuţia" la Pilonul II - adică statul prin lege le-a făcut safteaua fondurilor private de pensii, scutindu-le de alergatul după clienţi şi convingerea lor. Şi care au ajuns să pretindă comisioane anuale "de administrare" de 2% sau mai mult, chiar şi peste dobânda bancară medie. Dirijarea forţată a banilor contribuabililor de către stat din sistemul public (Pilonul I) în cel privat (Pilonul II) se numeşte jaf, sabotaj antisocial şi ajutor de stat mascat pentru grupuri de interese cu "spate" extern. Am aflat de nişte "investiţii" incredibile ale fondurilor private de pensii. Achiziţii la preţ hiperevaluat de acţiuni sau obligaţiuni ale oficinelor media haştag falimentare (gen DIGI24). Desigur, cu un "randament" ridicol de mic. Subvenţionarea de acţiuni ostile, pe bani deturnaţi chiar de către stat! "Stat" care şi-a cultivat o masă de manevră: "profesii liberale", IT-işti, corporatişti, clientelă din teritoriu, funcţionărime, "cadre". Chiar dacă nu-s încă toţi pensionari, dar ei ştiu că "sunt prinşi în schemă". O masă perfect conştientă de provenienţa sursei suplimentare de venit (pe cârca "prostimii"), dar mai ales veşnic recunoscătoare Stăpânirii pentru ea! Cum să vrea ăştia "schimbare"?!

Naţional:

Cine a băgat în colaps sistemul public de pensii

”Indiferent de anul la care ies, eu ar trebui să am aceeași pensie dacă am același punctaj. Pe legea actuală și pe legea viitoare, acest lucru nu se rezolvă. Un element deosebit de important este aberația care s-a făcut în România din cauza politicilor din sistemul public de pensii, aceea că un lucrător care a muncit toată perioada de stagiu pe salariul minim pe economie, după formula de calcul existentă, ia mai puțină pensie decât pensia socială, care se dă pentru persoanele care nu au stagiul complet de cotizare. Toată lumea spune că Pilonul I de pensii este nesustenabil, deși în 2007-2008 era perfect sustenabil, se închidea pe zero sau real pozitiv.

De ce este acum nesustenabil? Din cauza decidenților politici care, prin măsuri populiste, au scăzut de la 35%, contribuție comună în 2001 angajator-angajat pentru pensie, la 25%, pe care o plătește doar salariatul. Mai mult, din acest procent de 25% i se mai ia pentru Pilonul II și la Pilonul I se varsă doar 21%, față de 35% cât era în 2001, ceea ce înseamnă că a dispărut mai mult de o treime din contribuție. Totodată, pentru că au fost scoase mai multe categorii sociale de la contribuțiile pentru Pilonul I, cum sunt avocații, notarii, lucrătorii independenți, care reprezentau circa un milion de contribuabili, automat s-au micșorat și resursele sistemului public de pensii”, ne-a declarat Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa.

5 comentarii :

Riddick spunea...

Un factor agravant este şi lipsa din ţară a peste un milion de persoane care nu mai contribuie la fondurile de pensii din România, ei muncind în alte state.

Riddick spunea...

De plecat au plecat mai mulţi de un milion, printre ei şi necontribuabili care lucrau la negru sau nu lucrau deloc. Ziceam de milionul care avea cărţi de muncă sau contracte de colaborare.

Anonim spunea...

Nimeni , nici un star sindical , incepand cu Victor Ciorbea , Miron Mitrea , continuand cu Miron Cozma si Romeo Beja , Radoi -METROREX , sfarsind cu astia care inca se mentin de-atata vreme pe pozitii Hossu , Dumitru Costin , inclusiv Nistor si Hadar de la invatamant sau ala de la SANITAS Leonard Barascu , cum spun : NIMENI N-A INTERPELAT VREODATA { si la randul lor n-au fost interpelati vreodata } VREUN GUVERN AL ROMANIEI DESPRE PATRIMONIUL UGSR SI NICI DESPRE CELE TREI FONDURI DE PENSII DETINUTE DE UGSR PANA IN 1992 !!! Asta n-o spune dl. Presedinte al Cartel ALFA dl. Hossu si dac-ar cere-o in vreo instanta din Romania , precis dac-ar face-o i s-ar rade in nas ! La cat s-a furat in Romania postrevolutionara { FURAT caci asta-i cuvantul potrivit } , daca s-ar fi pus macar un amarat de 70% impozit pe averea dobandita si nejustificata , la ora asta , pensionarii romani actuali si viitori , ar fi trait precum pensionarii elvetieni . Nu zic pana in 1993 cand era la moda acea sintagma NU MA-NTREBA CUM AM FACUT PRIMUL MILION dar macar dupa 2000 si tot trebuiau luate niste masuri insa , cine sa le ia ?Toate guvernele si majoritatea clasei politice { adica inclusiv "socialistii " lui Iliescu-Roman- Nastase si cine dracu a mai fost } s-au batut cu pumnii in piept ca-si doresc o clasa de mijloc plus o clasa bogata care s a duca Romania spre prosperitate .Iti amintesti ca , inclusiv Nicolae Vacaroiu plus Mircea Cosea spuneau ca " statul este cel mai prost administrator " ? Stau si ma-ntreb daca acest stat { eventual si fostii guvernanti de la oricare partid existent inca azi } va putea fi tras la raspundere vreodata pentru... macar pentru lipsa oricarei viziuni economice asta ca sa nu mai vorbesc despre tradare nationala pur si simplu !?! A existat o sansa cu ala de era pe la ANI , ca s a nu mai vorbesc despre LCK dar... Aceste lucruri nu-s spuse nici de Nistor , nici de Hadar sau Hossu iar daca " copilul nu plange , nu-i da ma-sa tzatza " . Bine ca mi-am a dus aminte : Piloanele au fost infiintate si s-a dispus obligativitatea virarii contributiei pentru pensii la ele fix ca si-n cazul Asigurarilor de locuinte si alte bunuri unde romanii obligati fiind , au platit de le-au sarit ochii iar in caz de paguba... prinde orbu' si scoate-i ochii ! Intrebarea fireasca este : UNDE-S BANII HOTILOR ? NO JUSTICE... NO PEACE , RIDDICK ! P.S. iarta-mi " nuvela " insa , cand vine vorba despre pensii turbez pur si simplu , si-mi amintesc si c e n-a fost !!!

Anonim spunea...

Si eu am fost unul dintre cei care-au plecat prin '95 sa gasesc d e lucru in afara in speranta unei vieti mai bune pentru familia ea . Am vazut insa ca , acolo sindicatele erau foarte puternice si daca nu erai cel mai bun dintre cei mai buni puteai fi si neam cu patronul si nu te lipeai . Acolo putea fi un mare nimeni pana cand incet si poate sigur mi-ar fi fost recunoscute abilitatile . Aici , azi m-am prezentat cu CV-ul si IMEDIAT am fost angajat .Plus ca aici , eram aproape d e familie asa incat ,nici copii nu mi-au devenit vagabonzi si nici nevasta curva dupa spusele unui lider "socialist " numit Ioan Rus .Ideea este de fapt alta . Pe necazurile si pe suferintele acestor PESTE DOUA MILIOANE SI JUMATATE de romani plecati in pribegie in speranta agsirii unei vieti care sa merite traite , clasa politica si-a construit acel capital electoral si in afara de a sta , inclusiv PIB-ul raportat a avut ca baza banii { multi sau putini chiar nu conteaza } trimesi de acesti amarati familiilor ramase in aceasta groapa de gunoi numita Romania . Ti-l amintesti pe Traian Basescu cum indemna romanii sa plece in afara daca nu le convine traiul de-aci din tara lor d e KKT ?

Riddick spunea...

Din câte îmi amintesc, patrimoniul UGSR a fost în mod deliberat "diminuat contabil", pe fondul inflaţiei nefăcându-i-se actualizarea contabilă periodică (anuală, cel puţin). Pentru a fi "preluat" cât mai pe de-a moaca posibil, de către "cine trebuia". Reţeta s-a aplicat şi la alte patrimonii, care au avut aceeaşi soartă. "Tragere la răspundere"?! Au SCOS din Codul Penal infracţiunea de "subminare a economiei naţionale". Parcă pe vremea Alianţei D.A., nu-s prea sigur.

Mi-l amintesc pe EuroBăse când zicea asta, dar şi altele la fel de grave sau mai grave. Trimiterea oamenilor "afară" a avut trei scopuri principale:
- eliminarea riscului şomajului de masă şi a tulburărilor sociale inevitabile "asociate", pe fondul dezindustrializării planificate şi coordonate din exterior
- asigurarea cu forţă de muncă bine pregătită din Est nevoile expansiunii economice din Vest, dezvoltare făcută acolo "pe deficit" (ani de zile Franţa şi Germania au depăşit cu mult limita minimă de deficit legiferată de UE - pe investiţii)
- asigurarea familiilor rămase în ţară cu fonduri trimise de cei plecaţi, creîndu-le o falsă iluzie de prosperitate doar fiindcă aşa se ridicau niţel mai sus faţă de unii vecini, precum şi iluzia că s-ar datora asta "Europei / Uniunii Europene"


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: