01 iunie 2020

La "Vocea Licuriciului" ni se spunea că Antifa nu-i "ceva grav"

Linkul de mai sus este foarte recent. Nu-mi dau seama dacă demersul este serios: denumirea este cam generică ("umbrelă"), ar fi trebuit desemnate mai multe organizaţii, chiar şi ong-uri, dar şi activităţi.

Articol de-al lui Dan CPLM Alexe din 2018, de pe vremea când Radio Europa Liberă încă nu redeschisese secţiile română şi bulgară. Mutare făcută la ordinul Administraţiei "conservatoare" Trump. Nu se repetă şi cu secţiile HU, CZ, SK, PL - doar cu ortodocşii sunt probleme. Oops, din 2020 şi cu Viktor Orban din Ungaria, reapare secţia HU. Pâi nu erau sunt pretini, Viktor&Donald, după cum zice haştagu'?!

Articolul apăruse la secţia "(R.) Moldova" a RFE/RL, şi din el răzbate regretul sincer al lui Alexe (pion notoriu al Reţelei Soros) faţă de neasimilarea tezelor "autentice" marxiste de către români. Atacând "leninismul" de pe poziţii evident (neo)marxiste, Alexe se cam autodemască drept troţkist. Care de decenii este (şi) salariatul guvernului american, cu diverse colaborări la RFE/RL, printre care şi ca_corespondent la Bruxelles (la sediul UE).


Pentru ce mitul manifestanților Antifa în România e o minciună (VIDEO)



În rândurile generațiilor crescute și maturizate după 1989, tot ce poate fi catalogat de stânga e asimilat automat cu comunismul.

Ni s-a tot spus pe la televiziunile afiliate puterii PSD/ALDE de la București că parte din manifestanți, în special cei violenți, ar fi fost membri ai misterioasei nebuloase Antifa, de care până luna asta nu auzise nimeni în România.

Că ei ar fi ca o rețea internațională extrem de dură a unor grupuscule de extrema stângă care, din idealism, sunt gata de violențe politice, pentru că ei plasându-se atât de departe la stânga, atunci tot ce nu le convine aparține, potrivit lor, spectrului dreptei fasciste, de unde denumirea lor: Antifa.

Evident, totul este o minciună, iar o asemenea mișcare și o asemenea rețea nu există în România.

Putem începe chiar cu începutul: membrii mișcărilor Antifa, în Occident, sunt tineri, cunosc valoarea publicității și a rețelelor sociale, pe care le exploatează la maximum, totul grefat pe o solidă bază ideologică.

Nimic din asta în România.

Nici n-ar avea cum. România n-a avut niciodată o autentică mișcare intelectuală de stânga, nu a avut gânditori reali ai stângii, ci doar sclavi ideologici ai Moscovei și imitatori servili ai marilor curente ale comunismului intelectual.

Un György Lukács ar fi fost de neconceput în România, pentru că întreaga țesătură intelectuală a societății comuniste din România a fost întotdeauna supusă dogmei leniniste, care se apropie mai degrabă de fascism.

Un asemenea curent cum e Antifa, funcțional în Occident, nu se naște de la sine, fără antecedente, fără predecesori.

Antifascismul partidului comunist român a fost o legendă și un mit importat din URSS a lui Stalin.

Stânga intelectuală nu a existat în România.

Cel mult a existat un centru, au fost unii intelectuali cu atitudini echilibrate, cum a fost Mihail Sebastian, de pildă, al cărui Jurnal ne arată, uneori zi după zi, oroarea lui în fața ascensiunii extremismului, dar o adevărată stângă care, dincolo de mode, și de impostura zilei, să fie capabilă să pună în fața societății o teorie solidă, un program politic și o privire imparțială asupra funcționării colective nu a existat în România.

De aici vin și confuziile prezente, unde, mai ales în rândurile generațiilor crescute și maturizate după 1989, tot ce poate fi catalogat de stânga e asimilat automat cu comunismul: e vorba aici de generații analfabete politic, care confundă „socialism” și „comunism” și „stânga” și pentru care, în general, tot ce nu ține de dreapta neo-liberală creștină, eurocentrică, ar reprezenta marxismul.

Este greu de conceput, așadar, că un curent intelectual precum Antifa s-ar fi născut, sau ar fi putut fi importat recent, în România, fără a se manifesta public înainte de manifestația reprimată violent de putere din 10 august.

Nu ar putea exista în acest moment o mișcare antifascistă, pentru simplul motiv ca ea implică o lungă mobilizare, peste generații, a unor solide curente, anarhism, troțkism, ecologism, tiermondism, ba chiar maoism, dacă ne uităm la importantă uriașa a neo-maismului în Belgia actuală, unde partidul PTB, Parti du Travail de Belgique e creditat in unele sondaje cu până la 20% în Valonia, lucru nemaiauzit in Europa.

Nimic similar în incultura politică a României. Apoi, pentru a încheia, e greu de crezut că ar putea exista o mișcare Antifa reală și eficace în România, de-ar fi și numai pentru că majoritatea tinerilor susceptibili de-a face parte din ea locuiesc cu părinții.

Acolo unde tata, când îți găsește un drapel anarhist în dulap, te amenință că nu-ți mai dă nimic de buzunar ca să ieși sâmbătă seara să bei ceva după manifestație, este greu să găsești fundațiile unei mișcări revoluționare care ar putea șubrezi temelia societății.

6 comentarii :

Anonim spunea...

NO JUSTICE ... NO PEACE !!! Asta-i valabila si-n Romania chiar daca unora le pare ca aici este pace .

Riddick spunea...

Nu, nu-i pace. Ar fi bine ca (şi) cei care cer dreptate să fie de bună-credinţă, nu doar s-o folosească drept lozincă.

Anonim spunea...

Nu poate exista progres administrat prin inşi care în loc să fie săltaţi în cămaşă de forţă şi "atelierele" lor luate serios la puricat, sunt promovaţi drept "genii ştiinţifice".

Riddick spunea...

Hai să trec integral rant-ul, că vin cu altul şi "se pierde". Deci, scrisesem aşa:

Nu poate exista progres administrat prin inşi care în loc să fie săltaţi în cămaşă de forţă şi "atelierele" lor luate serios la puricat, sunt promovaţi drept "genii ştiinţifice". Precum acest Elon Musk:
-------
Musk şi-a exprimat speranţa că firma sa de neurotehnologie va reuşi să conecteze un dispozitiv Neuralink la un creier uman, pentru prima dată, anul viitor.
Cipul, alimentat de baterie, va fi implantat în craniu, iar electrozii asociaţi vor fi introduşi în creier "cu foarte multă atenţie".
"Poate fi inserat oriunde în creier, deci ar putea fi ceva care ar ajuta la vindecarea problemelor de vedere", a spus Musk. "În principiu, poate rezolva aproape orice este în neregulă cu creierul", a adăugat antreprenorul.
-------
Nu vorbim despre proceduri medicale temporare. Vorbim despre cyborgi şi despre distrugerea omenirii.

(nu intenţionasem de la început, dar am observat după: "atelierele" pot fi foarte bine şi ateliere masonice, "cercuri de discuţii" de-ale lor)

Anonim spunea...

Da-mi voie sa te corectez . Nu-i vorba despre distrugerea omenirii in urma construirii unor cyborgi ci , DOAR A UNOR OAMENI , A ALORA CE-S MAI TARI IN CLANTZA , A ALORA CE FAC PARTE DIN " PLEBEA PROLETARA ", DUPA VORBA LUI EMINESCU !Ce ma mira insa sant... " atelierele " masonice .Oare asta-i " lumea noua " pe care au visat toata viata lor s-o construiasca ?

Riddick spunea...

..adică a MAJORITĂŢII.

Termenul provine de la masonii de pe vremuri, pe care-i imită dar numai în nume şi în amumite obiceiuri, şi care erau zidari-pietrari, se ocupau cu construirea catedralelor (Gotice), si trebuiau să păstreze secretul meseriei. De fapt se numeau francmasoni, adică zidari liberi ("franc"), liberi a se deplasa şi liberi de anumite impozite nu ca iobagii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: