15 iunie 2020

Mizil vs CTP


5 comentarii :

Riddick spunea...

Contextul "elevat" în care a apărut comentariul video:

https://www.qmagazine.ro/medicul-gabriel-diaconu-intreaba-toti-zangalosii-si-futangiii-toti-preaspalatii-si-jigaritii-aia-scriu-legi/

https://www.stiripesurse.ro/ctp-masturbare-femei_1472577.html

Anonim spunea...

Sti cumva cine i-a fost partenera la aceasta inregistrare ? Si CTP si SN-M au fost niste profitori ai comunismului ceausist , unul fiind progenitura unui slugoi comunist PN-M iar celalat un omagiator al comunismului { pe care azi al porcaieste pe unde apuca } inca de pe vremea cand ziarul Scanteia i-a publicat primul articol , rasplata fiind repartitia unei locuinte { ca statea cu parintii } , plus alte avantaje !Jos cu palaria in fatza lui Serghei -Mizil caci asta a stiut si asta a facut toata viata lui : sa injure copios .Pacat ca n-a inteles ce-a spus de fapt CTP .

Riddick spunea...

Poate fii-sa (Smaranda), poate nevastă-sa (Cora). Mai degrabă cea de-a doua, de-a vorbit el "în public" despre ... "hmhm" ("treburile-alea"). Parcă-mi amintesc că nevastă-sa îl filmează de obicei.

CTP a făcut parte din "grupul pregătit pentru evenimente", si pentru după - era deja cunoscut, în 1987 îi apare un volum SF, de altfel bine scris.

https://riddickro.blogspot.com/2019/08/proza-de-lui-ctp-sfarsitul-anilor-80.html

Pregătit prin aducerea în atenţia publică, iar apoi ghidonat pe diverse poziţii.

Anonim spunea...

Dar , mi-amintesc ca era mai mult ...un fel de fascicola , un fel de carte de trei lei { cred ca tot atata si avea pretul de cost } deci ce mare scriitor a fost tipul chiar daca avea doar povestiri SF in publicatii ...SF ?Andrei Bacalu sau Alexandru Mironov scriau infinit mai bine decat el , ti-o garantez . Mi-a placut chestia aia de la Wikipedia : " a plecat d e la AVEVARUL luand cu el si-o parte din colectivul redactional " . A uitat coana Wiki... pedia sa aminteasca si de partea din " mostenirea " lui Dumitru Tinu { dosare , fonduri si oarece birotica } luata la plecarea lui CTP de la ADEVARUL .Parca a avut pe rol si-un fel de proces cu mostenitorii lui Tinu ...Cel putin Serghei Mizil , a fost un nebun { ca-si permitea } toata viata lui , a fost un betivan ordinar , a fost un delicvent si-un apropiat al lumii interlope si nu ascunde asta : a riscat si a ajuns ce-a dorit , dar Cristian Tudor Popescu in afara de-a injura pe cine i-a fost comandat sau pe cine i s-a pus lui pata...Asta chiar crede ca lumea... toata lumea , a uitat cum se gudura prin '93-'94 pe langa Dinu Patriciu deoarece a vazut ca la Iliescu i-a fost taiata macaroana iar la Emil Constantinescu n-a avut trecere caci...Zoe Petre era aia care hotara cine poate sta in preajma lui Milica si-a GDS ? Si-atunci , d e ce dracu nu-si vede d e treaba lui mai ales ca ADEVARUL , nici nu mai are tirajul anilor '90 ? N-o mai avea idei SF in mintea din cap ?

Riddick spunea...

A îmbătrânit.

"Adevărul" şi-a schimbat orientarea, mai vizibil după dispariţia lui Tinu. Şi-a inversat-o, mai exact.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: