15 mai 2020

Masca se poate "purta" oricum, deci şi ca banderolă pe mână, şi drept "papion", şi în buzunar - or înţelege asta oile?


"Obligativitatea" purtării măştii nu-i încă definită clar. Anumite centre comerciale cu capital străin au introdus "obligativitatea" la intrarea în incintă, mai dinainte de vreo reglementare oficială de la vreo autoritate în stat. Nu-i interesează scăderea numărului de clienţi - inclusiv prin boicotul-protest - îi interesează agenda. Iar aici purtarea măştii este cu rolul de a teroriza societatea, nu atât prin frica de "virus" cât prin frica de Stâpânire ("aoleo, de n-o port mă văd ăştia că-s contra lor / mă amendează"). Servitutea voluntară, conform unui celebru titlu. Asistăm la un abuz "mic" dar care deschide drumul altor abuzuri (vaccinarea obligatorie, ciparea obligatorie...).

Exact acest punct trebuia să-l reglementeze legislativ opoziţia majoritatea parlamentară, când a votat de trei ori la rând "urgenţele" şi "alarmele": poartă mască doar cel care se vrea protejat, şi nu obligatoriu. Ba chiar stipulat clar: "se interzice cu desăvârşire forţarea/impunerea folosirii obligatorii a mijloacelor de protecţie [în zonele necarantinate]". Să le folosească numai cei care cred că i-ar ajuta.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: