19 aprilie 2020

Părintele Amfilohie Brânză - Marele pericol este al căderii puținilor creștini care au mai rămas


Fragment din conferinţa publică "Taina fărădelegii în România" (3h1/2, 2004 - de pus semn şi urmărit integral!). Alarma s-a sunat demult, şi-mi pare că suntem acum mai nepregătiţi ca atunci.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Dac'ar citi prea cuviosul Amfilohie DUDA ZILEI , mergi la pariu ca te-ar declara ERETIC , NIHILIST sau , macar ANTICRESTIN ??? Un fel de Giordano Bruno al zilelor noastre...dar n-ai mai fi ars pe rug ci doar , OMORAT CU PIETRE DE CATRE PUTINII " CRESTINI " RAMASI !

Riddick spunea...

Dacă ce face conducerea BOR o fi creştinism ortodox, apăi eu sunt protopop!

Critica de la "dudă" este aşa:

Careu de popi cu sas în coadă.

Popa Ciobotea şi-ncă câţiva, în tinda palatului patriarhal, improvizând Învierea.

Lălăiau acolo ceva, şi ne transmiteau online.

De deasupra, o dronă filma şi supraveghea Dealul Patriarhiei, arătându-ne în direct că nu mai era ţipenie de om p-acolo.

Hai că ne-am modernizat, The Brave New World.

----------------

Deci am criticat impostura conducerii, nu Biserica sau creştinismul ortodox.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: