26 februarie 2020

Majoritatea în Biroul Permanent al Senatului o are Iohannis, împreună cu colaboratorii lui de la PSD


CholaqUE spusese acum vreo lună - întrebat în mod expres de un ziarist - că alegerea lui Corlăţean ca preşedinte al Senatului este "decizia exclusivă" a grupului parlamentar PSD de la Senat. Dar n-a ieşit mutarea, grupul parlamentar PSD de la Senat l-a votat pe Şerban Nicolae candidat "al partidului" la preşedinţia Senatului. Am folosit ghilimelele fiindcă Şerban Nicolae a obţinut abia 35 de voturi iar contracandidatul său, 26. Asta însă la al treilea tur de scrutin - iniţial au fost trei candidaţi, iar 35 de voturi şi abia în al treilea tur înseamnă doar jumătate din cei 70 de "senatori PSD". Iar am pus ghilimele, fiindcă parte din ei sunt doar formal la PSD, şi acţionează la ordinele Sistemului contra propriului partid: un preşedinte al Senatului necontrolat este un pericol major, putând ajunge preşedinte interimar.

Aşa că acum nu mai e valabil ce era valabil în urmă cu o lună, ci "trebuie confirmarea (lui Şerban Nicolae) în CEx". Iar Biroul Permanent al Senatului - unde nu ştiu ca PSDragnea să aibă pe cineva, d-apoi majoritatea - a amânat votul în plen al candidaţilor la preşedinţia Senatului... "până după CEx PSD" deşi procedura era în curs şi trebuia finalizată azi.

Clipul din 31 ianuarie 2020, la -8:15: "- Ar putea Titus Corlăţean să fie propunerea Partidului Social Democrat şi pentru funcţia de preşedinte 'plin' al Senatului?" / "- Vom vedea, cred că aici este decizia exclusivă a grupului [PSD] de la Senat."
Mă uit la delegaţiile PSD trimise la consultările de la Cotroceni, numai eurosocialişti, niciun membru de la "PSDragnea". Dar unde sunt ei? că vine Congresul. Unde se va candida "pe echipe", cea a lui Ciolacu s-a constituit deja, şi din partea cealaltă nici măcar nu ştim cine va candida pentru funcţia de preşedinte al PSD.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Frate , eu nu-i pot suferi pe astia din PSD .Din punctul meu de vedere nu-s altceva decat niste socialisti de mucava cu adanci radacini la matca de unde-si trag seva adica , PCR . De aceea ma cam mira brambureala din partid si mai ales nehotararea lui Ciolacu care face ca aceasta brambureala si nehotarare sa fie transmisa si public . Pana la ora asta trebuia ca , Serban Nicolae sau alde Corlatean , sa fie instalati deja sefi cu puteri depline la Senat .N-au facut-o iar asta-i va costa ! Inca odata , nu ma omor nici de dragul si nici de grija acestor scialisti de carton . Problema este ca datorita lor , golanul sibian de la Cotroceni face ce vrea muschii sai in tara asta ... FARA SA-I PESE DE-O EVENTUALA SUSPENDARE . Apropos , Traian basescu a fost suspendat pentru gafe infinit mai mici si mai insignifiante decat ceea ce face acest bivol germanic . Oare voi traii sa-l vad p'asta macar { ca la Basescu , se stie ce s-antamplat } suspendat si-apoi DEMIS ??? Fireste , la intrebarea aceasta , nu cred ca poti dumneata raspunde . Cred ca , nici macar Ion Cristoiu n-o poate face .

Anonim spunea...

Deoacamdata acea " roata morii " se invarteste doar pentru noi si... ne umple de spume !Pana cand ? TZAC-TZAC-TZAC ...

Riddick spunea...

Nici mie nu-mi plac. Era cât pe-aci să-i votez la europarlamentare dar bine am făcut c-am stat acasă, la fel şi la prezidenţiale. Dacă UDMR se opune real anticipatelor, votez UDMR, probabil e în înţelegere cu Viktor Orban deci nu cu UE.

Chestia cu "roata morii" e că se-nvârte şi ajunge... în acelaşi punct (după o rotaţie completă).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: