21 februarie 2020

Degeaba se mai miră unii - asta este politica reală a lui Trump


Mi-a luat şi mie ceva timp ca să înţeleg, dar similaritatea cu "legendarea" lui Băsescu (dar şi a lui Dragnea) ca "naţionalist" mi-a fost de folos. Ca şi observarea reacţiilor conservatorilor reali din "State". Care nici ei nu înţelegeau iniţial sensul acţiunilor trumpiene, dar apoi văzând cu cine lucrează ăla, s-au lămurit. Cel mai recent indiciu, aducerea ca director al comunităţii de informaţii a ambasadorului american în Germania, poponar declarat şi fost colaborator al lui Dubya, fost înalt funcţionar la ONU şi colaborator la diverse oficine globaliste precum CNN ori Huffington Post.

Gelu Vişan n-a înţeles tot. El este contrariat, n-a ieşit din narativul cu Trump ("the conservative-oriented part of it"), cum că ăla "vrea, da' n-are cu cine". Conservatorii din State încep să se prindă că de fapt nu vrea să lucreze cu ei.

Ambasadorul Democrat
al lui Soroș.
Așteptat, dorit, cum așteptau bunicii Americanii, Zuckerman nu ratează nici o ocazie pentru a călca în picioare poporul român.
Cum mulți americani cu funcții ne tratează ca pe niște sălbatici cărora trebuie să le cotropești teritoriul, să le furi resursele și să-i vinzi în piața mare, Zuckerman nu face o excepție, de-l regretă toată lumea pe Klemm.
Ce este mai interesant însă este că Zuckerman s-a dat cu arme și bagaje de partea lui George Soroș, lăsându-l în plata domnului pe Trump, de la care și-a cumpărat postul.
Ca să fiu un pic mai explicit, că poate înțelege și el:
Ambasada Americană nu este în Republica de la Ploiești, deocamdată:
Zuckerman, după ce a văzut cum e treaba prin Ambasadă, a decis să facă Politica Democrată a celor rămași în urma lui Klemm, fără să-l intereseze ce e pe-aci, pentru că e un efort de gândire, și omul atât poate.
In ziua în care Iohannis, în tăcerea cvasitotală a presei vândute din România, numește, cu avizul negativ al CSM, Procurorii-Șefi cum numești șeful de la Piață, nea’ caisă ăsta decide să-i dea o limbă-n cur lui și lui Orban, după care ia toți miniștri la rând, atacă PSD-ul, laudă PNL-ul, ca un activist bine plătit.
Chiar așa?
Cam ce tunuri personale dă ambasadorul pe Guvernarea PNL, adică ce afaceri i-a facilitat Orban și Iohannis, de omul e disperat să-i spele la dos zi de zi?
Aici nu DNA-ul are treabă, ci Departamentul de Stat al SUA, care trebuie să-l caute un pic la afaceri, nu de-alta dar poate mai dau de vreun caz Biden, din nou, prin România.
Lăsând asta la o parte, omul care tratează românii ca pe un popor ocupat, face în România Politica Democraților lui Soroș, crezând ce-i spun toată ziua Democrații din ambasadă, și anume că Trump va pierde alegerile.
Nu poti să pupi în cur un președinte de țară care face joc dublu pentru a-l păcăli pe Trump, dar despre care și copiii de tâță știu că nu iese din vorba lui Merkel.
Aici este de fapt trădarea:
Zuckerman nu nouă ni se adresează cu limbile astea, ci vrea să-l amorțească, la cererea Democraților-cvasimajoritari în ambasada SUA-, pe Trump, că Iohannis este de partea lui, nu a lui Merkel.
Ambasadorul face deci joc dublu și el.
Eu mai sunt curios de un singur lucru:
Reprezentanții CIA din România, sunt din partea Democrată sau Republicană a CIA?
Nu de-alta, dar vrem să știm și noi dacă suntem deja vânduți lui Merkel și lui Soroș de către americani, să știm cel puțin cine ne sunt aliații, că până una-alta ne respectă, ca țară, mult mai mult reprezentanții lui Vladimir Putin decât oamenii lui Trump.
Că Zukerman face politica lui Soroș și a lui Merkel, e treaba lui cu Trump, să fie la ei.
Că face pe-aci ce făceau ăia ai lui Biden, e un pic și treaba noastră, că umblă liberi pe stradă.
Că se bagă până-n gât în politica românească, nu mai e treaba lor, așa că va trebui să-l tratam pe afaceristul ăsta ca pe un membru PNL cu acte-n regulă, pe deasupra și membru al Guvernului, demis deocamdată.
Ambasadorul-ministru PNL este pentru noi unul demis, ca și Guvernul lui Soroșist.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1251027501953259&id=100011380636787

14 comentarii :

Riddick spunea...

Faţă-de-Piftie, turbat rău. Un viitor guvern PSD, l-ar pune oare la punct pe ambasadorul Zuckerman? Întrebare retorică, răspuns cunoscut...

https://inpolitics.ro/ambasadorul-sua-intre-delir-propagandistic-si-exploatari-de-gaze-si-paduri_18444681.html

"M-am întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului. Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019."

"Capacitatea oligarhilor cu legături politice şi a baronilor de a controla interesele de afaceri şi de a limita competiţia pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit."

Mda, de parcă nu vedem cum în State îşi bagă capitalul coada în politic. Acum câţiva ani în Ungaria fostul ambasador american a afirmat public despre un înalt demnitar că "este corupt". Premierul Viktor Orbán l-a somat pe demnitar să-l dea rapid în judecată pe ambasador pentru defăimare, în caz contrar urmând a fi demis pentru incapacitate. Ambasadorului i s-a sugerat că dacă va mai continua aşa, următorul pas va fi expulzarea.

Riddick spunea...

"Verdictul final" ar trebui să fie - pentru cei care nu l-au stabilit, deja - asocierea lui Zuckerman cu parada poponarilor de la Bucureşti, din iunie ("Bucharest Pride"). Hai, doar ştim toţi c-o va face, fie şi printr-un mesaj laudativ, separat ori în corul ambasăzilor "partenere şi aliate".

Riddick spunea...

Pleşoianu, "prima scrisoare":

Băi, #GRINGO!

De când te audiau prin Senatul american, am spus că vei depăși recordul mondial de tupeu deținut de celălalt infatuat – sinistrul Hans Klemm. Am avut dreptate! În plus, poți să fii mândru de tine: atingi performanța epocală de a fi chiar mai neofertant intelectual decât calamitatea dinaintea ta.

Pentru gravele tale ieșiri în decor, care nu au nicio treabă cu diplomația sau, măcar, cu bunul-simț, ar fi trebuit să fii trimis deja la plimbare. Partea proastă este că, în absența unui Președinte de țară și a unui ministru de Externe, nu ai fost expulzat și declarat persona non grata chiar ieri. Faptul că ești încă aici, că respiri încă aerul acestei țări, că pășești în continuare pe pământul străbunilor noștri - asta este dovada cea mai clară a gradului de SCLAVIE în care a ajuns să cadă și să decadă România. Dacă nu am fi ajuns atât de jos, dacă nu ne-am fi obișnuit să fim tratați ca o colonie în devălmășie, tu ai fi fost nevoit să pleci deja de aici. Fără a ți se permite să te mai întorci..

Nicăieri în lumea civilizată nu e măcar imaginabil ca un ambasador să facă, pe față, campanie electorală pentru un partid și împotriva altui partid. Dar România nu se mai comportă de multă vreme ca un stat civilizat, care se autodetermină... România nu mai e stat suveran. E colonia fifty-one! Al 51-lea stat american...

#GRINGO: „M-am întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului. Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019. Doar un exemplu, ministrul finanțelor a constatat că guvernul anterior păstra două contabilităţi paralele și nu plătise cele mai multe facturi pentru servicii prestate de aproape un an. Alți miniștri au găsit condiții similare, proiecte nefinalizate și ministerele golite de oamenii cinstiți care lucrează din greu şi care sunt esențiali pentru a conduce guvernul în mod corespunzător.

Președintele Iohannis, premierul Orban și miniștrii săi s-au angajat să reconstruiască un bun guvern, să refacă modificările legislative care au slăbit statul de drept, să pună în aplicare o legislație nouă pentru a reduce corupția astfel încât să protejeze toți românii. Poporul român a îndurat destul.”

Riddick spunea...

Pleşoianu, "a doua scrisoare":

#GRINGO (Ne-excelența sa, pseudoambasadorul Zuckerman) a aruncat dezinvolt niște lopeți cu bălegar spre un partid parlamentar (PSD) și, implicit, spre milioanele de români care au votat acest partid. De ieri, de când a aruncat #GRINGO cu bălegar, domnul Ciolacu (nu doar președinte al PSD, dar și președinte al Camerei Deputaților) TACE asurzitor. La fel, TAC asurzitor TOȚI cei despre care se vorbește că vor candida la congres, indiferent de tabără. ...Dacă așa înțelegeți să apărați DEMNITATEA oamenilor care au votat partidul pe care vreți să-l conduceți, atunci mai bine vă duceți acasă și vă uitați la desene animate! Bărbații de stat NU se refugiază la salonul de scutece!

Vă e #FRICĂ să vorbiți LIBER, să spuneți ce e de spus? Atunci CUM puteți cere VOTUL oamenilor, cum puteți pretinde că vă iubiți țara? CUM să-ți iubești țara dacă nu lupți pentru LIBERTATEA ei și a ta!??

#ColoniaRomânia #RaionulDeScutece #GringoDăCuBălegar

Riddick spunea...

L-a luat în primire şi Chitic:

Habemus Pașam - Zuckerman Pașa!

Am făcut eforturi mari în ultimele sătămâni… eforturi imense să nu spun ceea ce este evident: aici în colonie avem un nou Pașă - Zuckerman Pașa!
Degeba am tot sperat că SUA lui Trump să ne trimită un ambasador, unul adevărat, un ambasador care să urmeze liniile trasate public de la Casa Albă și nu directivele venite din vreun birou obscur-soroșist al Departamentului de stat, un diplomat care să ne trateze ca pe niște parteneri, ca pe un popor suveran căruia îi oferi respect pentru a primi respect.
Degeaba am sperat ca sub haina domnului Zuckerman de ambassador al SUA să mai bată în ritmuri românești o inimă de Zaharescu…

Degeaba…

Klemm Pașa a fost înlocuit de Zuckerman Pașa. Atât. Nimic mai mult!
Zuckerman Pașa, ambasador al Înaltei Porți cu origini în România, vorbitor de limbă română, deplin convertit la “corectitudinea politică” și atitudinea colonialistă a Departamentului de Stat, se dovedește a avea zelul și cruzimea oricărui convertit… un Torquemada al cărui principal scop este înlăturarea și combaterea oricăror idei și doctrine care nu corespund intereselor și ideilor Înaltei Porți. Și sunt convins că nu-și va dezamăgi stăpânii.

Ieri, 20.02.2020, în plin scandal al privatizării sistemului de sănătate, “întâmplător” Zaharescu spune că “Privatizarea este necesară. Un mediu de afaceri cu adevărat liber va crea bogăţie şi prosperitate pentru toată lumea. Firmele controlate de guvern nu doar că favorizează practici de business ineficiente, împiedică piaţa liberă şi competiţia, dar, mai important, păstrează corupţia vie.”

O altă linie de forță a politicii externe americane, acapararea resurselor din colonii, reiese transparent din discursulu noului Pașă, care nu pierde vremea cu politețuri diplomatice încercând să mascheze evidențele: “extracţia de petrol şi gaze este la un nivel foarte redus faţă de cum ar trebui să fie. Legile de funcţionare şi cele fiscale stabile şi de bun simţ ar aduce României venituri enorme din gaz şi petrol şi nu doar ar furniza securitate energetică României, ci ar transforma-o într-un exportator către alte ţări europene şi mai departe.”
Nu în ultimul rând domnul Zaharescu, alias Zuckerman Pașa, ține să informeze întreaga lume, dar mai ales superiorii din Departamentul de Stat, că totul în colonie este sub controlul său strict, că totul a revenit la normal și că noii guvernanți resoectă întocmai firmanul primit:
“M-am întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului. Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019.” [...]

Riddick spunea...

[...]  Domnule Zaharescu, sau Mr. Zuckerman dacă preferați, știu că veți primi un raport cu privire la această postare și că, foarte probabil, o veți citi chiar dvs. fără a avea nevoie de o traducere. Așa că profit de ocazie și fac un apel către dvs.
Nu vă voi cere să fiți român sau să simțiți ca un român… stiu că e imposibil.
Vă voi cere doar să respectați Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 18.04.1961, amintindu-vă faptul că art. 41 prevede expres că “Fără prejudiciul privilegiilor și imunităților lor, toate persoanele care beneficiază de aceste privilegii și imunități au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.”
Dar mai ales vă rog doar să respectați viziunea geopolitică a celui care v-a trimis la București, a celui care a spus ”Respingem ideologia globalismului şi îmbrăţisăm doctrina patriotismului. Statele Unite vor alege mereu independenţa în faţa guvernanţei globale, controlului şi dominaţiei. Statele Unite nu vă vor spune cum trebuie să trăiţi, ori să munciţi sau să vă rugaţi (...) Vă cerem în schimb doar să ne respectaţi suveranitatea”.
Așa că vă cer să aveți în vedere că datoria fiecăruia dintre noi, ”Sarcina noastră nu e să desființăm patriotismul, ci să îl trăim, să construim pe el, să învățăm din înțelepciunea lui străbună și să găsim în noi, pe baza patriotismului, voința de a face țările noastre mai bune, regiunile mai sigure și întreaga lume un loc mai bun”.

Domnule Zaharescu, dați-vă jos turbanul de Pașă de pe cap și reîmbrăcați haina de ambasador!

Post script: Nimic, nu spuneți chiar nimic despre faptul că vasalul vostru Iohannis a numit zapcii necompetenți la Parchete cu nerespectarea recomandărilor CSM, MCV, CE, ETC?
Sau asta a fost recomendarea DS, CIA, BND, SRI, SIE? Recomandarea DVS?

https://www.facebook.com/dan.chitic/posts/10214444167771754

Anonim spunea...

Frumos , insa , nu toata lumea stie ce semnifica expresia/cuvantul GRINGO , chiar si dintre aia ce devoreaza pe FB postarile domnilor in cauza . Oare , daca tot incearca sa se adreseze maselor , fie dl. Plesoianu fie dl. Visan , nu era mai simplu sa fi scris STRAINE sau si mai simplu : BAROANE !? Astia nu s-au prins ca , DATORITA LOR sau SI DATORITA LOR , oamenii sant mai interesati de ce-a patimit Cruduta sau ... Veverita , eventual de COVID 19 decat de ceea ce fac acesti cow-boy's trimesi de catre " licurici " ? Amandoi domnii respectivi au facut parte din Parlament si amandoi domnii respectivi au pus la randul lor , aceste " caramizi " la eshafodajul "culturii nationale " deci , cum spun catolicii : sa taca pe veci ! Da' , te-ntreb eu , sasalaul care , teoretic spus { practic... il doare fix in KUR } ar trebui sa-si apere " saracia si nevoile si neamul " , javra asta tradatoare , de ce ma-sa nu scoate nici o shoapta pe subiect , macar asa de ochii lumii ?

Riddick spunea...

Bănuiesc că ăia care nu ştiu ce-i "gringo" (= denumire depreciativă a anglo-saxonilor / nord-americanilor în America Latină dar mai ales în Mexic) nici nu prea accesează "la Pleşoianu". Am zis "nord-americani" fiindcă nici canadienii nu-s văzuţi bine.

Să "zică ceva", Iohannis?! Prevăd că-l va decora chiar anul ăsta, mai spre toamnă, aşa. De "rămân" ambii, până atunci.

Anonim spunea...

Cu acest " de raman ambii pana atunci " , stiindu-te ceva mai informat decat subsemnatul , chiar imi dai oarece sperante si , sper din toata inima ca , cel putin in privinta vitei teutonice aflata in staulul de la Cotroceni , acest lucru sa se intample insa...PE CINE PUI IN LOC CACI , AM VAZUT SI M-AM CONVINS DEJA DE " INTELIGENTZA " ROMANILOR IN A-SI ALEGE CONDUCATORII !?! Ma-ntreb si eu ca ferentaristu de rand : Vladimir Vladimirovici Putin , n-o fi interesat de un sejur de cinci ani la Palatul Cotroceni ca, poate s-o fi saturat hidoshenia de Kremlin !? Zic si eu...

Riddick spunea...

Nu eram "informat", doar am exprimat o dorinţă. Greu de realizat, însă.

Putin ar face bine să consolideze ce are, plus "avanpostul Repmoldova". Astea, le poate face.

conumishu spunea...

Găsim oameni normali la cap. Trebuie chiar și fără un respiro geostrategic, chiar și în război de-am ajunge. Trebuie și se va întîmpla. Disoluția unei națiunii nu e ușor de îndeplinit oricît mestecă unii cu linguroiul otrăvit. Avem și destule antecedente, nu prea a lîncezit istoria în jurul nostru. Iar cînd nu va mai conta, cînd nu va mai fi nimic de pierdut, măcar pentru o ultimă reprezentație, pentru spectacol.

Riddick spunea...

Vorba lu' Bon Jovi,

I'm goin' down in a blaze of glory

sau "Samson dărâmând coloanele templului" (şi pierind odată cu duşmanii săi).

De ar "vizualiza" posibilul cost, inamicul ar fi mai ezitant.

Gabriel spunea...

Este o iluzie din seria "dac-ar ști tovarășu' ...".
Nu este nicio dezinformare a Occidentului, nici vreo conspirație neomarxistă.
Este vorba de state profund ostile (cu conservatorii lor cu tot, autentici sau prefăcuți) care strivesc prin orice mijloace orice manifestare de independență a coloniilor mult mai eficient decât o făcea URSS. Sistemul de control al României (justitie - servicii - societate civilă cu subvențiile aferente) ei l-au creat, cu ajutorul facțiunii moscovite marginalizate de nea Nicu. Ăștia din țară care chipurile îi "dezinformează", îi dezinformează cu dezinformările pe care le cer chiar ei, stăpânii. Cum au făcut semnatarii cehoslovaci ai scrisorii prin care cereau intervenția sovietică din 1968.
Dar și cu concursul entuziast al poporului român.
N-au avut nevoie de acțiuni în forță precum asasinate, puciuri, alegeri măsluite (mai puțin poate în 2009) sau intervenții militare, datorită colaboraționismului entuziast al unor grupuri numeroase de concetățeni.
Pe de altă parte, "adversarul", purtătorul unui șovăielnic mesaj suveranist, a fost extrem de slab. Oameni la rândul lor de proastă factură, baroni locali nemulțumiți că le suflă cineva în ciorbă, nu că dispare țara.

Riddick spunea...

Nea Nicu n-a luat măsuri radicale nici după fuga lui Pacepa, dar mai ales nici după apariţia lui Gorbaciov şi declanşarea regime change-ului numit "Perestroika". Nu c-ar fi trebuit să rămână acel regim, cu sau fără el, dar ne-ar fi uşurat nouă sarcina, acum. Na, că vorbesc "ca şi cum am fi început ceva".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: