28 august 2019

Strategia krautului: "amorsarea" votanţilor de rezervă pentru turul doi, prin candidatura Mircea Diaconu

Revine la Planul din 2018, îl ia pe Tăriceanu înapoi, face o nouă majoritate parlamentară în jurul PNL, izolează PSD și inventează alt candidat care să între cu el în turul doi, Mircea Diaconu. În turul I Dăncilă nu ia mai mult de un milion de voturi, adică în jur de 10%, iar în turul doi voturile se vor duce către Mircea Diaconu, în timp ce Iohannis va lua voturile USR. Dacă totuși intră Barna, ceea ce este mai mult decât posibil, Iohannis mizează pe voturile din primul tur ale ALDE, PMP, ProRomânia, ceea ce înseamnă peste un milion, iar Barna pe votul negativ al PSD-iștilor, de aceea în primul tur vor trebui să ia cât mai puține.

Are nevoie să neutralizeze voturile PSD, care să nu meargă spre Barna.

Iarăși surpriză: În cazul în care se preconizează că Barna nu intră în turul doi, în jur de 01 Septembrie, Coldea schimbă candidatul și o aduce pe Kovesi, care îl va spulbera pe Iohannis.
.


(BA NU, "Votantul PSD nu va merge în veci cu Chioveşi".)

BINGO! S-a dat de gol "adineauri" Ponta, la DIGI TV: "Viorica, retrage-te!". De mai multe ori. Deci asta-i "arma secretă".


Gelu Visan
În 2018 planul era astfel:
1) Pe 10 August ar fi trebuit să fie o baie de sânge, cu mulți morți și răniți. Am explicat într-o postare care era planul lui Iohannis și Helvigh, cu cele două locații ale atacului. Un nou Colectiv.
2) În urma catastrofei Guvernul ar fi trebuit să-și dea Demisia.
3) ALDE bătuse palma cu Iohannis și PNL să se alăture unei noi guvernări, în septembrie 2018, formată din: PNL, ALDE, UDMR, PMP, sprijinit de Minorități și parlamentarii trecuți la Ponta.
Așa cum am explicat, darorită lui Carmen Dan și Jandarmeriei, Planul a fost dejucat.
Totuși, în Septembrie 2018, Iohannis/ Helvigh au încercat o lovitură internă în PSD, înlăturarea lui Dragnea cu ajutorul lui Firea, care, deodată și fără motiv, s-a găsit să-l atace fix pe tema 10 August; și această lovitură de Palat a fost dejucată de Dragnea.
Iohannis nu a cedat, a mers pe cel de-al doilea plan și a luat-o pe Dăncilă de partea lui. Planul era următorul:
1) PSD compromis printr-un rezultat slab, asigurat de neimplicarea securiștilor din PSD.
2) Activarea Softului
3) Numitea lui Dăncilă președinte la PSD și candidat la președinție, pentru a intra în turul doi cu Iohannis.
4) Condamnarea lui Dragnea
5) Schimbarea guvernului în Decembrie 2019, după ce Iohannis va fi câștigat prezidențialele.
Planul a mers ca uns, până acum două luni. Ce s-a întâmplat în Iunie/Iulie?
Un fapt neluat în calcul: Alianță controlată de Coldea, USR/ PLUS și candidatul USR-PLUS, Dan Barna, vor intra în turul doi, Dăncilă, cu tot cu Soft, nu intră în turul doi, iar Barna îl spulberă pe Iohannis.
A treia oară, Iohannis schimbă planul:
Renunță la Dăncilă mai devreme, dar are nevoie să neutralizeze voturile PSD, care să nu meargă spre Barna.
Revine la Planul din 2018, îl ia pe Tăriceanu înapoi, face o nouă majoritate parlamentară în jurul PNL, izolează PSD și inventează alt candidat care să între cu el în turul doi, Mircea Diaconu. În turul I Dăncilă nu ia mai mult de un milion de voturi, adică în jur de 10%, iar în turul doi voturile se vor duce către Mircea Diaconu, în timp ce Iohannis va lua voturile USR. Dacă totuși intră Barna, ceea ce este mai mult decât posibil, Iohannis mizează pe voturile din primul tur ale ALDE, PMP, ProRomânia, ceea ce înseamnă peste un milion, iar Barna pe votul negativ al PSD-iștilor, de aceea în primul tur vor trebui să ia cât mai puține. In turul doi, rezultatul preconizat ar trebui să fie: Iohannis, aproximativ 65-70%, Mircea Diaconu 30%., după care PSD va fi absorbit de Ponta și ALDE. Dacă intră cu Barna, rezultatul pe care îl vor este 60% Iohannis, 40% la sută Barna, cu un minim de 55/45.
În momentul acesta, Iohannis are nevoie de guvernare pentru a avea toate pârghiile pentru influențarea alegerilor. Astfel, decizia pe care a luat-o este aceea de a doborî guvernul până la 15 Septembrie și să facă un guvern de Coaliție fără PSD:
PNL-ALDE-ProRomânia-PMP-UDMR, care va avea ca prim obiectiv organizarea alegerilor. PNL nu vrea anticipate, PSD este pulverizat și împărțit, USR e pus cu botul pe labe și nu intră, după calculele lui Iohannis, în această formulă în turul doi.
Iarăși surpriză: În cazul în care se preconizează că Barna nu intră în turul doi, în jur de 01 Septembrie, Coldea schimbă candidatul și o aduce pe Kovesi, care îl va spulbera pe Iohannis.
Până atunci, moțiunea PNL va fi pe bune, și va fi votată până la 15 Septembrie. În orice variantă, PSD dispare.
Azi, Iohannis va anunța fix acest lucru: Va cere Demisia lui Dăncilă, iar după asta va doborî guvernul în Parlament.
Pentru cei care mai visează cu ochii deschiși, vă spun că pentru a intra în turul doi, unui candidat îi trebuie cam două milioane, două milioane și ceva de voturi, voturi pe care Dăncilă nu le are.
Repartiția voturilor în acest moment este astfel:
Iohannis: aproximativ trei milioane
Barna: în jur de 2,5-trei milioane
Diaconu în jur de un milion
Dăncilă. în jur de un milion
In total, aproximativ 7,5-8 milioane.
Mai rămân la bătaie aproximativ 1 milion, pe o prezență de 50%, care vor merge în turul 1 către ceilalți candidați, iar în turul doi în mare parte către Iohannis, nu către Barna. Practic, în turul doi calculul lui Iohannis este că vor veni către el voturile lui Diaconu, o mare parte din cele ale independenților, în timp ce Barna ia doar voturile PSD, o parte din ele, pentru că mulți nu se vor msi prezenta.
Vă spun însă că lui Iohannis/Helvigh/Pahonțu nu o să le iasă, pentru că Coldea îl va băga pe Barna sau pe Kovesi în turul doi, oricare dintre ei spulberând-l pe Iohannis, de aceea și disperarea pe ultima sută.
PSD-ul a rămas pe dinafară. Ar mai avea o oarecare șansă să schimbe candidatul, să pună un candidat care să ia peste două milioane de voturi în turul I, peste USR, dar Dăncilă nici nu vrea să audă, ea vrea catindată cu orice preț, inclusiv acela al spulberării PSD.
Dacă rămâne tot cu ea candidat, PSD va ieși de pe scena politică, va fi neutralizat și spulberat.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1084351415287536&id=100011380636787

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: