26 august 2019

Mi s-a părut sincer...


... încă-ministrul ALDE al energiei, care declara că "Guvernul nu are niciun fel de intenţie de a modifica OUG 114". Sincer, în sensul că anunţă "nu acum; DAR...". Nu că "am intuit eu" că ALDE se va retrage de la guvernare, dar exact asta (schimbarea iminentă a liniei) mi-a sugerat declaraţia, acum câteva zile. Şi mai ales, am remarcat formularea "guvernul" (n-a zis "acest guvern"), care mi-a amintit că se foloseşte pentru guvernul... atunci în funcţie, nu pentru ceva generic, "permanent".

Ei bine, tocmai asta (rediscutarea anularea OUG 114) va fi principala temă a sesiunii parlamentare extraordinare. Convocată de opoziţie, din care mai nou va face parte şi ALDE. Tăriceanu a declarat că ALDE va vota moţiunea de cenzură a... PnL, "fiind în opoziţie", ba chiar nu se va opune alegerilor anticipate "dacă nu se va contura o altă soluţie politică". Prin anticipate se vrea expulzarea naţionaliştilor din parlament, în principal prin "filtrarea" listelor PSD (dar şi la ALDE şi câţiva încă-PnL). Iar ne prind dezorganizaţi, şi de data asta n-avem nicio scuză!


Dan MV Chitic


ALDE pleacă de la guvernare...

Se spune ca atunci când corabia se scufundă, primii fug șobolanii. Azi avem confirmarea!
Șobolanii chițoie [*] și fug să întregească marea familie a șobolanilor din politica românească. Mulți dintre ei strânși in jurul lui Mickey Mouse de Dambovita. 

ALDE nu pleacă din motive doctrinare, sau din cauza neîndeplinirii programului de guvernare. Nu! 

ALDE pleacă pentru simplul motiv ca Tariceanu este șantajat de sistem. Motiv pentru care s-a aruncat in brațele unei aripi din sistem: aripa SIE din jurul lui Ponta.

Asta e bine, căci apele se separă: 

E bine pentru ca ALDE, principalul avocat al multinaționalelor și al exploatatorilor resurselor noastre din guvern, nu va mai avea pârghii de influențare a deciziilor.

E bine pentru ca Dancila, atunci când va adopta măsuri legislative pro multinaționale și pro exploatatori, nu va mai avea nicio scuza, niciun paravan in spatele căruia sa se ascundă...

E bine pentru că Tăriceanu va dispărea in sfârșit de pe scena politică, unde in ultimii ani, cu gratie, a cantat in falset o arie dintr-o piesa antisistem, susținând insa in spatele cortinei in mod explicit pe stăpânii sistemului împotriva căruia simula ca se lupta!

E bine pentru ca acum știm cum stam: toate partidele din actualul Parlament sunt sub stricta ascultare a sistemului! 

E bine! Pentru ca Raul din societatea românească acum e și mai vizibil și mai ușor de identificat!

https://www.facebook.com/dan.chitic/posts/10213173857654795

* Eh. Nu-i o greşeală, "şobolanii chiţoie" (în loc de "chiţăie") - Daniel Chiţoiu este "creierul ALDE".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: