03 noiembrie 2017

Tudose PSD dă bani căcălău DNA-ului


Mi-e ciudă că nu se ţine nimeni de capu' momâilor, simulanţilor, să-i scuture până pârâie pe la cusături şi iese zegrasul afară. O demontare rapidă a "luptei PSD-ALDE cu DNA". Dăăăă... Sume în creştere puternică în 2017, după ce chiar Cioloş rectificase negativ bugetul DNA în 2016. Tabelele le-am "furat" de pe siteul DNA, şi iau ca referinţă codul 5001, care reprezintă strict sume de la buget, fără fonduri externe nerambursabile sau venituri proprii, care se adaugă în calculul indicatorului TOTAL BUGET (ar trebui interzise orice sponsorizări interne sau externe la justiţie şi siguranţă naţională, doar ştim bine ce scop au).
Rectificarea din august 2016 menţine bugetul practic identic cu cel aprobat la începutul anului...

... ba chiar apare o rectificare negativă în decembrie, chiar înainte de alegeri (or fi presimţit dezastrul şi-au încercat un damage control?).

Vine GrindeAnus, care promite o suplimentare de buget cu 39%, exact cum ceruse DNA (se aprobă "doar" 31% însă nu se finalizează aşa - nu ştiu ce procent s-a convenit în final, unul mai mic desigur).

Vine Tudose, care rectifică baban, cu +45% peste "moştenirea Cioloş" şi cu +10% peste "oferta GrindeAnus". E posibil ca acum să fie chiar acel 38%-39% cerut iniţial de DNA, dacă totuşi "s-a mai dat ceva" în forma "iniţială-finală" a bugetului 2017 (nu ştiu). Cât este oficial inflaţia pe 2017 (prognoză, sau ianuarie-septembrie când s-a publicat OUG) şi ce justificare are creşterea respectivă, de aproape 50%?

Luptă mare. Este?!

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: