15 noiembrie 2017

E clar. Avem de-a face cu simulanţi, la toate partidele.


"Parlamentul european" a votat azi o rezoluţie împotriva Poloniei condusă de conservatorii lui Kaczyński (PiS). Pretextul a fost mitingul naţionalist de ziua independenţei, cu peste 100.000 participanţi care au manifestat anti UE, anti globalizare şi împotriva trădătorilor Poloniei.

Desigur, guvernul polonez ştie bine cu cine are de-a face şi merge-nainte (poate se trezeşte şi din paranoia cu "ameninţarea rusească", aici mai are de lucrat). 

Cu această ocazie s-au demascat - încă o dată! - europarlamentarii din România, dovedindu-se că niciun partid (şi deci nici PFN-ul lui Rebega) nu este în măsură să pretindă vreo urmă de patriotism: nu ataci patrioţi alături de forţe cu care pretinzi că "eşti în conflict" sau măcar "ai unele divergenţe"! Din 32, 24 au votat pentru porcăria aia de rezoluţie, patru s-au abţinut iar alţi patru n-au participat la vot. Niciun vot împotrivă, "performanţă" atinsă doar de puţine delegaţii de europarlamentari (na că era să scriu delegaţii... "naţionale").
Macoveica a votat "pentru", deşi face parte din grupul... conservator (ECR), care a dat consemn de vot negativ (PiS este în ECR). Până şi şulfa aia de Rebega* a votat "abţinere", deşi era clar care-i miza. Împotriva liniei eurogrupului naţionalist ENF, din care face parte ("contra"). 

nici nu prea se mai ascunde, apare alături de Ponta şi Daniel Constantin (fiind fost membru PC şi în mod sigur trimis cu treabă printre naţionalişti şi eurosceptici); site-ul PFN "e mort" de două luni...

3 comentarii :

Gabriel spunea...

De la români nu este nimic de sperat. Țara se cere desființată, de aceea nici nu se pregăteşte mai nimic pentru centenar.

Riddick spunea...

Aşa pare, ne-au lucrat "bine" aia care ne-au adus aici.

Riddick spunea...

Dacă te apuci să discuţi despre teme serioase cu unii de pe stradă, la un moment dat se blochează: "Hă?! Ce zâsăşi? Cine să facă, io? Neee..."


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: