18 iulie 2017

Prognostic rezervat. Pacientul - în comă indusă.


... Şi pregătit pentru transplant.

De la o vreme m-am prins că se pune la cale o nouă cacealma, "mişcarea naţionalist-eurosceptică cu voie de la Sistem". Care va face figuraţie ori se va autodizolva (pe reţeta anterioară, PP-DD); "europlastici".

Partidul România Unită fuzionează cu Partidul Forţa Naţională, urmând să i se asocieze sub o formă sau alta şi noul partid Pro România, fondat de foşti membri PSD şi ALDE.
În urma Congresului din toamnă, partidul Forța Națională va decide noul președinte al formațiunii, dar și posibila alianță sau fuziune cu alte formațiuni politice în vederea creării unui pol patriotic care să reprezinte o alternativă la partidele care domină scena politică actuală.
PRU este creaţia lui Sebastian Ghiţă* şi Bogdan Diaconu, ca partid al Sistemului camuflat drept partid naţionalist. Iar acum căpuşează PFN, care la lansare a fost "validat" de Marine Le Pen. Mai este un precedent, acceptarea de către "conservatorii" europeni (ECR) a făcăturilor sorosiste Partidul Noua Republică şi M10 (partidul Macoveicii); PFN este însă la naţionaliştii europeni, ENF.
* Când era Ghiţă Zapciul, acum este Ghiţă Haiducul

De fapt în final este vorba despre fuzionarea cu Pro România, partidul în care va veni Ponta:
În realitate, potrivit surselor Evenimentului Zilei, Forța Națională se pregătește pentru fuziunea cu partidul Pro România, lansat recent de Daniel Constantin, după ce a fost exclus din ALDE, și în spatele căruia se află Victor Ponta. Așa se traduce corect partea din comunicat cu fuziunea în vederea creării unui pol patriotic. Toate filialele PRU au trecut la Forța Națională și se pregătesc pentru Pro România. 
Dacă rămâne aşa şi nu apare altceva pe zona naţionalist-eurosceptică (şi repede, într-un an-doi!), nici nu mai contează rezultatul următoarelor alegeri parlamentare sau participarea la ele. În 2012 PP-DD a obţinut voturi cât PDL (15-16%), deci electorat antisistem există.

2 comentarii :

Gabriel spunea...

Nu ştiu de ce, partidul ăsta naţionalist e compus doar din rebuturi din alte partide. Cine ar putea lua în serios un partid nationalist cu Ponta, cel cu listuţa lu' Barosu', care a ţinut să se facă de râs şi cu Grindeanu? Un partid fondat de infractorul fugit Ghiţă (chiar dacă se luptă cu sistemul tot infractor e) sau de ăla micu' al lui Voiculescu? Mai lipseşte Prostănacul ca să fie echipa completă, că tot era să intre în guvernul lui Grindeanu, coleg cu dottore care i-a furat alegerile din PSD ajutat la sonorizare de Ghiţă.

Riddick spunea...

PRU nu poate fi luat în serios, da' uite că acum contaminează PFN. De n-o fi fost contaminat de la început prin L. Rebega, trimis din PC "conservă" la ENF (naţionaliştii europeni) precum Lenin în 1917 în vagonul sigilat, peste linia frontului.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: