15 mai 2011

"USL îl susţine pe Blaga". STFU, că nu ştiţi ce spuneţi.



PolVoş, hăhăind la congres
(o gâdila Paleologu)
Vreau să cred că Frunzăverde rămâne în cursa pentru prim-vicepreşedinte ca să nu fie ales handicapatul de Pleaşcă (sunt 5 candidaţi pe patru funcţii, ceilalţi patru fiind oamenii piticului). Altfel, ar fi trebuit ca echipa Blaga, cu susţinătorii aferenţi, nici să nu se mai fi prezentat în a doua zi a congresului. Faptul că a fost negociatorul principal al PD pentru afilierea la PPE îl face pe Frunzăverde să nu renunţe la candidatură?


De mult n-am mai avut o veste atat de buna in politica romaneasca, precum realegerea lui Emil Boc în fruntea PD-L. Din fericire, bolovanii au o calitate: când se pornesc la vale, nu se mai opresc pana in fundul prapastiei.
Oricate flacari violet s-ar aprinde, insa, in urmatorul an pentru a lumina calea PD-L spre ramanerea la putere, realegerea lui Emil Boc in fruntea partidului ii pecetluieste acestuia soarta. Cu o conditie: ca alegerile locale si parlamentare sa se desfasoare intr-un cu totul alt spirit decat mascarada de azi, pe care ma tem ca multi dintre cei care-au votat azi in PD-L o vor dori reprodusa la scara nationala.
Blog Corina Creţu -  Emil Boc - In sfarsit, ”o veste buna”  http://corinacretu.wordpress.com/2011/05/15/emil-boc-%e2%80%93-in-sfarsit-%e2%80%9do-veste-buna%e2%80%9d/

Ideea e că turma de votanţi numită delegaţii PD-L nu înţelege care e miza schimbării de conducere. Dacă Blaga ar câştiga ar însemna că partidul prezidenţial şi-ar atinge obiectivul, acela de a da imaginea că devine frecventabil - demersuri anunţate anticipat pentru o alianţă “de dreapta” cu PNL, ca obiectiv maximal pe termen scurt (în vederea subminării până la rupere a USL), dialog instituţionalizat cu PSD, ca probabilă variantă pe termen mediu de guvernare după alegerile parlamentare (Ponta a mai făcut parte dintr-un guvern cu PD-L), creştere de câteva procente în sondaje ca efect al schimbării interne, premisă a măsluirii electorale viitoare. Salvarea PD-L este Blaga – propaganda a făcut totul pentru asta, deşi între el şi Boc nu-i decât o diferenţă de caracter, deci de oarecare calitate umană, în rest, sunt strâns uniţi în jurul intereselor de putere şi avere, şi-i cântă ode lui Băsescu, între ele nefiind decât o diferenţă de calitate a mesajului: între laudă colegială şi pupincurism.
Personal, îi urez mult succes lui Boc, a cărui realegere înseamnă îngroparea PD-L.
Blog Roxana Iordache - MASCARADA DE LA PD-L. MULT SUCCES GROPARULUI BOC! http://roxanaiordache.wordpress.com/2011/05/14/mascarada-de-la-pd-l-mult-succes-groparului-boc/          

12 comentarii :

Crystal Clear spunea...

USL se bucura rautacios dar cu adevarat de "pleasca" pe care le-au servit-o delegatii "nomenclaturisti" (citat din Ponta) la congres : alegerea lui Boc.

S-au pus bazele concrete ale distrugerii PDL .Nu stiu ce mai poate face Blaga in viitor pentru mentinerea partidului.Mai nimic .Brandul a fost furat.Ar trebui si el sa se reinventeze.Trebuia sa lupte pentru 4000 de delagati care nu puteau fi manipulati atat de usor.

Riddick spunea...

Nu aveau ce să facă, au trădat în BPN Pinalti, Oltean, Flutur şi altii. Nu mai aveau majoritate în conducere.

Ar putea trânti guvernul tehnocrat cu care va veni EuroBăse, dar e riscant, de-abia aşteapta UDMR să basculeze, "că nu mai este majoritate".

Crystal Clear spunea...

Stai sa vezi ce bullshit iese cu tehnocratu'....Mama, mama ce vremuri vin !

Riddick spunea...

Eu aştept să văd cum "se supără" Macovei si face Alba ca Zăpada (alţii, de fapt, nu ea, ea nu e decât cu gura).

Crystal Clear spunea...

Daaaaa :)))
Umor negru ...

A mai aparut si Radu F Alexandru- care de fapt este tot un impostor..

REGIE, TEATRU !!! Tot pentru a compromite PDL !

Riddick spunea...

Radu F. Alexandru e infiltrat în tabăra Blaga.

Crystal Clear spunea...

Daaa, stiu, sunt o multime ..
Jale !

Crystal Clear spunea...

Biletele aduse la rang de lobby ...
EBA cu farfuria cu mancare

Riddick spunea...

Postare nouă.

cristoiu spunea...

Mi se pare oarecum neobisnuit ca la o inmormantare sa stea alaturi potentialii asasini ( Cretu , Iordache) cu rudele victimei.

Anonim spunea...

Ce vă face să credeţi că Blaga, cu "România Europeană" a lui, era o diferenţă semnificativă?

Riddick spunea...

@cristoiu: Multe chestii par neobişnuite.

@Marius Mioc: Blaga era "răul mic", nu am iluzii, am şi scris despre moţiuni:

2,5 maimuţiuni


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: