16 ianuarie 2017

Este cât se poate de clar!

Din clipa în care Ponta ar confirma mărturia lui Ghiță, generalul Coldea n-ar fi doar revocabil (deja este, pe baza altei mărturii neoficiale, a lui Traian Băsescu), ci ar deveni de-a dreptul suspect de înaltă trădare.  

Ponta a promis că "va spune 'totul' la comisia de control a SRI". Să vedem. Azi se constituie comisia respectivă. 

Cotidianul:

Clasament, bani, dezvoltare, sabotaj, Coldea

Uniunea Europeană are azi 27 de țări, plus Marea Britanie în curs de... exit. În clasamentul populațiilor, România e pe locul 7 (6). În clasamentul dezvoltării, suntem pe locul 26 (25). Banii din fondurile europene se dau în funcție de acest clasament al dezvoltării. Dacă am fi pe locul 7 (6) și din acest punct de vedere, România ar putea absorbi cel puțin triplul actualului maxim de fonduri. Așadar, dacă vrei să ții România departe de acest triplu, n-o lăsa să se dezvolte din fonduri proprii.

Un miliard și opt sute de mii de euro ar costa autostrada Comarnic-Brașov, al cărei factor de multiplicare în materie de dezvoltare ar fi azi cel mai mare. Această autostradă ne-ar pune pe șinele către acel triplu.

Când a vrut să o facă guvernul Boc, s-a opus președintele Băsescu. Când a vrut guvernul Ponta să o facă, s-a opus generalul Coldea. Generalul s-ar fi opus, zice Ghiță, argumentând astfel: „Nu vor europenii. Dacă o veți începe voi, veți ajunge la DNA!“.

Nu știm ce argument va fi folosit președintele Băsescu împotriva acestei autostrăzi. E liber să ne povestească... Generalul Coldea spune că SRI ascultă de interesele europenilor. Și el este liber să infirme și, în felul acesta, să dea verde demarării lucrărilor necesare dezvoltării noastre.

Autostrada Comarnic-Brașov, într-adevăr, nu cade pe culoarele aprobate de UE, dar cade în epicentrul zonei cu cel mai mare potențial de dezvoltare din țară. Mărturia neoficială a lui Sebastian Ghiță despre sabotarea ei prin amenințarea lui Ponta cu arestarea reprezintă un dublu scandal de proporții colosale: arată că UE însăși ar sabota interesele noastre de dezvoltare; arată trădarea interesului național la cel mai înalt nivel al statului nostru.

Din clipa în care Ponta ar confirma mărturia lui Ghiță, generalul Coldea n-ar fi doar revocabil (deja este, pe baza altei mărturii neoficiale, a lui Traian Băsescu), ci ar deveni de-a dreptul suspect de înaltă trădare.

P.S.: Ipoteza că Ghiță ar lucra pentru interese rusești s-a ruinat. Pare, mai degrabă, că lucrează în conivență cu o facțiune din CIA care l-a susținut pe Trump. Trădătorul pare a fi ținta jocului desfășurat de el.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: