06 iulie 2016

Omisiuni esenţiale


Specialiştii lu' Peşte, cum trec ei de toate în "Proiectul de ţară", numai nu şi creşterea nivelului de trai şi un Plan B în cazul în care UE (dar şi NATO) încetează să mai existe sau apare o decizie de ieşire din organizaţie.

S-ar putea ca partea cu nivelul de trai să apară, totuşi. Era fluturată intens la momentul referendumului "Constituţiei europene" din 2003, şi la cel al intrării în UE (2007). Ce a urmat, se ştie.

Îi duce capul la prostii. Proiectul vorbeşte doar despre o Românie în cadrul UE. La fel ca în 2013, când în proiectul de revizuire a Constituţiei s-a prevăzut trecerea în textul constituţional a apartenenţei României la UE şi la NATO, ca şi când n-ar putea apare posibilitatea ca organizaţiile respective să dispară sau să-şi schimbe titulatura. Sau să ne săturăm dracu' de ele...

2 comentarii :

Anonim spunea...

Sasone a primit in plic proiectul de tara pe la intrunirile alea unde se plimba cu aer de majordom.Regionalizare,distrugerea definitiva a invatamantului si a sanatatii ,vinderea completa a terenului arabil,astea ne asteapta daca UE nu-si da duhul.Este ca epitaful de la Sapanta:"Sub aceasta cruce grea, Zace biata soacra mea(UE). Trei zile de mai traia zaceam eu si citea ea"

Riddick spunea...

Exact ! La fel și cu "flota NATO pentru Marea Neagră", când au dat înapoi bulgarii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: