08 septembrie 2015

Cu cine defilează propaganda UE în România...


Europeanul.org:

UPDATE Mircea Constantinescu, şeful Mişcării Europene – Secţiunea Română, va sta 30 de zile în arest preventiv pentru corupţie

Şeful Mişcării Europene – Secţiunea Română (MERO), Mircea Constantinescu, a fost reţinut duminică seară de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Mircea Constantinescu, directorul economic al Primăriei Capitalei, este implicat în dosarul în care primarul general Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită. Alți trei apropiați, ai lui Oprescu au fost reținuți și ei. Este vorba de șoferul său, Cristian Stanca, Ruxandra Petroi Avasiloe și Florin Șupeală.

UPDATE Mircea Constantinescu şi alte patru persoane, în arest preventiv

Tribunalul București a admis luni cererea DNA de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a cinci persoane reținute în dosarul de corupție al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Este vorba de trei funcționari din Primăria Municipiului București, Ruxandra Petroi Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, adjunctul său, Florin Șupeală, și Octavian Mircea Constantinescu, director economic în cadrul aparatului Primarului Municipiului București, toți trei fiind acuzați de luare de mită. De asemenea, au fost arestați preventiv fostul șofer al lui Sorin Oprescu, Cristian Stanca, zis Grenadă, acuzat de complicitate la luare și dare de mită, și omul de afaceri Claudiu Bengalici, administrator al unei firme, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de complicitate a spălării banilor. La propunerea DNA, judecătorii au mai decis ca Bogdan Popa, director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, și Romeo Albu să fie plasați în arest la domiciliu.

Mircea Constantinescu a fost scos din sediul DNA cu cătuşe la mâini şi urcat într-o maşină a anchetatorilor, pentru a fi dus în arest. Întrebat de jurnalişti dacă Sorin Oprescu i-a cerut mită, şeful MERO a spus: „Nu mi s-a cerut niciodată”. Mircea Constantinescu va fi dus luni la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. În acest dosar au mai fost reţinuţi, Cristian Stanca zis Grenada, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, directoarea Centrului Cultural „Palatele Brâncoveneşti”, Ruxandra Petroi Avasiloae, şi adjunctul acesteia, Florin Şupeală. 

Primar reținut și arestat 

Sorin Oprescu a fost reţinut de procurorii DNA, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost prins în flagrant luând mită 25.000 de euro.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, primarul general al Capitalei ar fi primit banii prin intermediul şefului unei instituţii din Primărie, de la patru denunţători. Conform surselor citate, 5.000 de euro din banii primiţi mită de Sorin Oprescu ar fi fost găsiţi asupra sa, iar o parte la locuinţa acestuia, din Ciolpani, unde pe parcursul zilei au avut loc percheziţii în prezenţa edilului.

Procurorii DNA spun că, pe baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea Primăriei şi cu o persoană de încredere a primarului, Sorin Oprescu ar fi primit de la primul 25.000 de euro din 60.000 de euro pretinşi de cei doi, pentru edil, de la patru denunţători.

Grup infracțional organizat

Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu şi din care făcea parte inclusiv Mircea Constantinescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Astfel, firma executantă păstra între 30 şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită. O parte de 10% din valoarea contractului era cerută pentru Sorin Oprescu, potrivit DNA.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: