05 iunie 2015

Dacă nici ăsta nu-i un semnal pentru naţionalişti şi conservatori să abandoneze PSD-ul, mă întreb: care ar putea fi un altul ?


Că n-avem (încă...) partide alternative, e partea a doua. Dar PSD "s-a demascat". Se demascase deja cu candidatura Remus Cernea pe "cota PSD" din USL, însă acum este ceva explicit, asumat.

Ce, reacţii negative din partea "opoziţiei" ? Bruhaha !

DC News:

Cazanciuc: ”Ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria între persoane de același sex”

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, susține că în România a avut loc "o evoluţie spectaculoasă" a mentalităţii privind relaţiile dintre persoane de acelaşi sex. În acest context, el a transmis că se pune problema dezbaterii unei legi care să permită căsătoria, în timp ce prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, a afirmat că homosexualii pot fi părinţi extraordinari.

În cadrul dialogului cu cetăţeni români şi bulgari organizat, joi, la Ruse, o participantă din România a susţinut că membrii LGBT sunt consideraţi "cetăţeni de mâna a doua" în unele state. Ea a opinat că în România cel mai probabil se va respinge o propunere ce reglementează familiile homosexuale.

Frans Timmermans a precizat că susţine drepturile LGBT, amintind că în calitate de parlamentar olandez a solicitat adoptarea legii ce permitea căsătoriile între persoane de acelaşi sex: "Noi am fost prima ţară din lume ce a acceptat acest lucru, într-un moment în care celelalte ţări spuneau că e o nebunie. Dacă priviţi ce s-a întâmplat de atunci e remarcabil (...) . Fiecare stat membru trebuie să hotărască pentru sine şi eu sper că exemplul unor state poate să influenţeze şi restul statelor unde nu există progrese în acest sens. Înţeleg că uneori durează mai mult, nu poţi forţa lucrurile, dar poţi să vorbim despre asta".

Oficialul european a reamintit că instituția pe care o reprezintă nu are atribuţii în acest sens, dar poate susţine cauza.

"Nu s-a întâmplat nimic rău în lume de când sunt permise căsătoriile între persoane de acelaşi sex (...) . Pot fi părinţi extraordinari pentru copii, nu există dovezi împotrivă, iar un copil are nevoie de părinţi iubitori", a mai spus prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, citat de Mediafax.

Vezi și: Remus Cernea, despre primul lider UE care s-a căsătorit cu o persoană de același sex

Robert Cazanciuc a precizat că în urmă cu ceva ani de zile în România relaţiile dintre persoane de acelaşi sex erau considerate infracţiune.

"Acum ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria. Deci e o evoluţie de mentalitate aş spune incredibilă în ultimii ani şi în România", a transmis ministrul Justiției.

El a mai spus că există o autoritate care sancţionează de fiecare dată orice formă de discriminare în această materie.

"Avem o evoluţie spectaculoasă în ultimii ani, sunt în continuare chestiuni de mentalitate care trebuie dezbătute în spaţiul public", a subliniat Robert Cazanciuc.

12 comentarii :

Anonim G spunea...

Biserica !!!
Sa mai lase santierul si sa se implice !
Sa vedem si fortele ''nationale'' ce zic si, mai ales, cum zic, fiindca sustineti de alea intepenite in timp nu mai merg !
Apoi sa vedem ce zice si Ponta, acum, pina nu-l aresteaza DNA(asta in situatia absurda ca brunetul ala cu buzele cit sarmaua a grait de capul lui), lasind astfel calea libera revenirii lui Blaga &co la putere.
Daca nu, cum va vrea Domnul, ca si asa se ascut din nou sabiile !!!
Ia sa ne imaginam cum ar fi sa avem vecina de apartament o familie de asta, sa zicem de barbati, care ar avea un copil, de 10-12 ani !!!

Se duce totul de ripa...........

Riddick spunea...

Vine ea, Ziua Răfuielii.

Anonim G spunea...

Citindu-ti raspunsul mi-a trecut asa un gindulet printr-o sinapsa !
Cum dracului se intimpla ca, azi, a fost scos din joc tocmai cel care avea cele mai belicoase ginduri la adresa rusilor ???
Iata ce scrie in
http://riddickro.blogspot.ro/2015/06/moscova-este-la-curent-cu-scenariul.html
''"In conducerea Romaniei exista doua opinii privind posibilitatea unei interventii in R.Moldova si in Transnistria", crede Vardanean, un analist moldovean de origine armeana. "Premierul Ponta este nerabadator sa gaseasca o provocare care sa ii permita sa trimita trupe in R.Moldova. Presedintele Klaus Iohannis este mai moderat, deoarece Angela Merkel l-a convins personal sa nu faca nimic inca. Cuvantul-cheie este 'inca'", adauga analistul.''
Ma intreb , oare de ce o fi considerat ''mai moderat'' profesorasul de provincie ?
Poate fiindca nu iese din cuvintul rdg-istei de la Berlin, care la rindul ei nu iese din cuvintul lui Putin ???
Eu doar ma intreb, nu affirm !

Riddick spunea...

Pâi, da, Ponta o fi belicos, dar PSD-ul NU ! Citeste DUDA ZILEI, postez în curând pe tema asta: lovitura e asupra PSD-ului, nu asupra lui Ponta. Ca sa intimideze partidul ca intreg, sa-l faca mai servil.

Anonim G spunea...

Cititi si va miniati ! Sau luat mai intii un extraveral !
Asta e lagarul in care voiau 90% dintre ''desteptii natiei !

''Incredibil dar adevarat în administratia UE??????????
Şi de ce?

Pensionarea la 50 de ani, cu 9000 de euro pe lună pentru funcţionarii din UE a fost aprobata !

În acest an, 340 de functionari se vor pensiona la 50 de ani cu o pensie de 9000 de euro pe lună!!!!! Da, ati citit corect!
Pentru a sprijini integrarea personalului nou de la noile state membre ale UE ( Polonia , Malta , Europa de Est ), funcţionarii din ţările membre (ca Belgia, Franţa, Germania ...) vor primi din partea Europei aceasta oferta (= cadou pretios, putem spune de aur ) doar ca să se pensioneze.
De ce şi cine plăteşte ? Noi!
Ei voteaza legi, fără control şi-si atribuie ,,pensii de aur" cu impozitele noastre.
Tehnocraţii europeni beneficiaza de pensii de nababi ....!!!!! Parlamentarii, care beneficiaza de regimuri speciale, nu primesc nici o treime din ceea ce ating acesti domni ... Adica, Giovanni Buttarelli, care ocupa postul de Asistent Supervizor de protecţia datelor, va primi numai dupa 1 an si 11 luni de serviciu ( in noiembrie 2010), o pensie de 1515 euro / luna. Echivalentul a ceea ce se ,,ofera" , în medie, unui angajat francez din sectorul privat, după o carieră completă (40 ani).
Colegul său, Peter Hustinx, si-a văzut contractul reinnoit cu inca 5 ani . Acesta va avea dreptul la aproape 9000 euro pensie pe lună. E simplu, nimeni nu s-a decis sa-i ia la intrebari, deci e firesc ca profita.
E ca şi cum pentru pensionarea lor, ei ar fi primit un cec în alb.

Multi alti tehnocraţi se bucura de acest privilegiu:
1. Roger Grass, grefier al Curţii de Justiţie , va primi 12500 euro pensie pe luna.
2. Pernilla Lindh, judecător la Tribunalul de Primă Instanţă, 12900 euro / luna.
3. Dámaso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14000 euro / luna.
Listă de verificare, fa click pe adresa de mai jos:

http://www.kdo-mailing.com/redirect.asp?numlien=1276&numnews=1356&numabonne=62286

Pentru ei, este jack-pot-ul mult visat. Fiind in funcţie de la mijlocul anilor 1990, sunt siguri de a ,,avea o carieră completă", prin urmare, de a obţine maximum de 70% din ultimul salariu. Nu numai ca pensiile lor ,,sparg plafoanele de pensionare", dar pe deasupra pentru ei e suficient a lucra doar 15 ani şi jumătate (dintr-o viata de om) pentru a valida o cariera completa, în timp ce tu, ca si mine, trebuie sa te omori la serviciu 40 de ani.''

Urmeaza.

Anonim G spunea...

Continuare.

'' Confruntandu-se cu prăbuşirea sistemelor de pensii, tehnocraţii recomanda cariere mai lungi: de la 37,5 ani, la 40 de ani, la 41 ani (în 2012), la 42 (in 2020) etc. Dar pentru ei nu e nicio problemă, sunt suficienti doar 15,5 ani ...
Iniţial, aceste pensii de nababi au fost rezervate doar membrilor Comisiei Europene, dar de-a lungul anilor, acestea au fost acordate si altor angajaţi. Acum e o armată care se bucura : judecători, magistraţi, grefieri, controlori, mediatori etc.
Dar, mai nasol, în acest caz, este că acestia nu contribuie nici cu o centime de euro la super- pensiile lor. Totul se plăteşte de catre contribuabili...
Noi cotizam toata viata şi la cea mai mică întârziere de plată ni se reaminteşte, urmeaza amenzi, penalităţi de întârziere la plată etc. ...fara nicio mila. Ei sunt scutiti de toate acestea .
Va puteti imagina? Chiar şi judecătorii Curţii de Conturi, care se presupune că verifica dacă cheltuielile Uniunii Europene sunt legale, beneficiaza de acest sistem şi nu plătesc nicio cotizatie. In schimb ei nu uita ca trebuie sa joace rolul de ,, jandarmi " la Bruxelles" şi continuă să dea lecţii de ortodoxie bugetara, desi au ambele mâini pana dincolo de coate în oala cu gem.
La ora la care viitorul pensiilor noastre este serios compromis de violenţa crizei economice, oficialii europeni au, pe cheltuiala noastră, pensii de 12500 - 14000 euro / lună după doar 15 ani de carieră, fără măcar a contribui cu ceva pentru ea ...
Acest lucru este pura provocare!
Scopul acestor randuri este de a alerta toti cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene. Împreună putem crea o maree.
Nu există nicio îndoială că tehnocraţii din Europa continuă să se bucure pe cheltuiala noastră şi fara griji sau frica de astfel de pensii.
S-a efectuat un studiu precis şi documentat despre aceste pensii europene, studiu deja preluat de către mass-media.


http://www.lepoint.fr/actualites-economie/2009-05-19/revelations-les-retraites-en-or-des-hauts-fonctionnaires-europeens/916/0/344867



Difuzarea pe scară largă în rândul tuturor celor 27 de ţări ale UE, prin intermediul presei, al e-mailurilor....poate ajuta sa se schimbe ceva, daca sunteti nemultumiti cu firimiturile care vi se ofera, ca la catelusi....

TRANSMITETI MAI DEPARTE, ''

Riddick spunea...

"Doar" 40 ? La mine, pe noile legi, aş depăşi 40 de ani de munca la limita de varsta pentru pensionare (67).

Anonim G spunea...

Sclavii, adica forta de munca, singura care creaza profit si, deci, bunastarea stapinilor de sclavi, trebuie sa fie ''valorificati'' la maximum !!!
Daca revine boc si gasca va fi excellent(ASTA NEINSEMNIND CA MOR DE DRAGUL LUI PONTA) !
Deja vad pe sticla cum madam gorghiu vitupereaza pe tema reducerii TVA etc.
Pai cum sa accepte madam Merchel ca se poate trai si fara austeritatea aia stalinista a ei,invatata de la Honeker, dindu-se astfel apa la moara si Greciei, concomitant cu trezirea sperantei in poporul de sclavi de pe plaiurile mioritice.
Cine iese din front e executat pe loc.
Abia il astept pe predoiu si pe blaga !!!
Cavalerii ''dreptei'' adevarate !

Riddick spunea...

Nu cred că le iese, nu cred că PSD va înghiţi găluşca. Poate doar dacă trădează UNPR.

Anonim G spunea...

Hai sa vezi ceva ''dragut'' :

http://www.activenews.ro/cultura-istorie/Harta-genetica-interactiva-a-lumii.-Cu-cine-ar-fi-inruditi-romanii-115512

Vei vedea ca ne inrudim cu finlandezii(?!). Daca ar fi asa am fi rude , pe linga turcii selgiucizi(nementionati in material), SI CU UNGURII !
Prin urmare....singele apa nu se face si ar putea fi bine, macar intr-o Transilvanie ceva mai ungureasca si, eventual ceva mai independenta !

Riddick spunea...

Glumesti... transilvanenii nu vor nici macar ei asa ceva (lasa ce striga instigatorii...).

Riddick spunea...

http://riddickro.blogspot.ro/2015/06/capsali-nailed-it.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: