25 ianuarie 2015

Încă o confirmare că PSD (USL) a coabitat extrem de amiabil cu Băsescu


... Din moment ce i-au făcut hatârul şi l-au împins pe Greblă spre CCR:
Toni Greblă a fost numit ca judecător la Curte în perioada USL, dar el nu a fost prima opțiune a lui Victor Ponta și Crin Antonescu. În primă instanță, liderii USL l-au desemnat pe avocatul Lucian Bolcaș, dar s-au trezit cu un refuz oficial de la Cotroceni, din partea președintelui Traian Băsescu.

Ulterior, cei doi lideri ai USL au decis să-i trimită, neoficial, o altă propunere președintelui Băsescu. Era vorba despre senatorul Ioan Chelaru. Tot pe canale neoficiale, Traian Băsescu le-a transmis lui Ponta și Antonescu că nu-l va numi pe Chelaru judecător la Curte pe motiv că acesta i-a fost avocat lui Sorin Ovidiu Vântu în trecut.
În același timp, Traian Băsescu le-a făcut și o recomandare liderilor USL: l-ar accepta fără să comenteze pe senatorul Toni Greblă. Înainte ca Ponta să plece în Africa de Sud, la funeraliile lui Nelson Mandela, a trecut pe la Senat, unde a avut o discuție de taină cu Crin Antonescu.

În urma acestei discuții, cei doi au căzut de acord asupra propunerii venite de la Cotroceni și au ieșit public cu nominalizarea lui Toni Greblă, despre care se știa că este unul dintre PSD-iștii în relații nu foarte rele cu Traian Băsescu.

P.S. Această chestiune comportă două întrebări: știa președintele Băsescu despre trecutul lui Toni Greblă și problemele acestuia? Dacă știa, cum de l-a mai propus?
Este clar că băsiştii sunt pro legea "Big Brother", din moment ce ei (Macovei, şi-un infractor de la PMP) cer demisia lui Greblă, respectiv a lui Zegrean. Care este al treilea membru al CCR la care se încearcă dizlocarea, al doilea fiind Daniel Morar, la care însă a căzut manevra prin care ar fi fost trimis procuror general... în Repmoldova.

Oare de ce Greblă nu declară public cum a votat la deciziile CCR (trei !) de neconstituţionalitate a legislaţiei "Big Brother" ?

2 comentarii :

Anonim G spunea...

Citeste BINE si intelegi de ce ''Încă o confirmare că PSD (USL) a coabitat extrem de amiabil cu Băsescu '':
http://tonigrebla.ro/index_files/Page354.htm

Riddick spunea...

Pâi, da. Probabil că ar fi: membru PCR, sau "cu dosar bun" (are Dreptul, unde nu intra oricine), apoi FSN-ul, şi "organizaţiile internaţionale" (unde a fost - posibil - racolat).

Jurist la BJATM, tot ca... Zegrean - zice Mihalache:

"Pentru cei care au probleme cu memoria instituțiilor economice din perioada comunistă precizez că BJATM înseamnă Baza Județeană de Aprovizionare Tehnico-Materială…Un fel de depozit colectiv, de unde se putea pleca lejer cu un șurub, cu o piuliță…Altminteri, pe vremea lui Ceașcă, un loc de muncă foarte interesant… Ca și Electrica, unde a mai “prestat” domnul Zegrean…"

https://dmihalache.wordpress.com/2010/06/17/intaiul-constitu%C8%9Bionalist-al-%C8%9Barii-zegrean-de-la-bjatm/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: