04 noiembrie 2014

Şerpii scot capul


Mă mai uit pe siteul Capitalism pe pâine (al lui Mihai Giurgea), ca la o curiozitate psihopatologică. Acolo apar afirmaţii de genul:
"Oamenii au început să-şi dea seama că societatea trebuie condusă nu de popor, ci de un sector privat puternic. Minciunile penibile ale bătrânilor politruci nu mai țin – decât poate la popoare inferioare, cerșetoare, socialiste. Ca grecii sau, poate, românii. Dar aceste popoare vor fi șterse din istorie. Cadavrul lor deja a început să miroasă." - link

"Îmi convine şi că România a devenit colonie germană: că sub conducere românească, m-au furat cu toții 20 de ani!" - link

"România NU MAI E sub controlul politicienilor români. România nu mai e nici măcar sub controlul poporului român (lucru care pe mine, personal, mă bucură foarte tare!). România e condusă în clipa asta dintr-un oraş numit Washington. Nu din oraşul Bucureşti." - link
Dar coşul tinde să devină furuncul. Rezultatul votului de la turul întâi este utilizat pentru a "justifica" secesiunea Transilvaniei ("cea ordonată şi bogată") de România "cea coruptă şi subdezvoltată", secesiune prezentată drept un fel de exerciţiu civic.

Articol scris de un colaborator, Marian Androne:

REPUBLICA TRANSILVANIA

Ardeleni, banateni, maramureseni, secui, unguri – no, voi ce vina aveti ca restul is prosti si lenesi?

Voi v-ati facut datoria fata de Romania, iar Romania va iubeste pentru ca voi o vreti europeana, moderna, cu sosele nemtesti serpuind printre castelele huniazilor si bathorestilor acoperite de istorie…

Pentru ca voi nu ati votat pedelei sau penelei, ci pe unul de-al vostru – n-o fi el mai breaz, dar sigur e gospodar si sigur face treaba cand se apuca.

Svabul vostru sa mearga iute la Berlin si sa explice Angelei ca voi, urmasii lui Andrei Saguna si ai capitanului Szekely cel din fruntea oastei lui Mihai Viteazu, vreti in Europa!

Cu ausweiss german, referendumul pentru independenta va fi ca si aprobat. Iar Dieta, parlamentul Transilvaniei, umpleti-o cu oameni precum svabul.

Nu uitati sa nu bagati hoti acolo…

Romania va fi mandra de voi, iar exemplul vostru va trece din nou Carpatii, de data asta invers.

Feriti-va de Victori si Viktori. Vreti la noi? Pecete…visa, please!


  • Like-urile date pe Facebook la acest articol infam - aici (personajul Mihai Giurgea e mare fan şi votant Monica Macovei)

18 comentarii :

Anonim spunea...

Oameni buni !
Giurgea o avea el efuziuni patologice dar exprima fidel curentul principal de gindire din Transilvania/Banat.
Asa vorbesc oamenii pe strada(iar cind vad ''mitici'' linga ei li se cam intuneca privirea), asa gindesc si asa isi proiecteaza viitorul.
Pentru ei Romania e o tara in care sint tinuti captivi(cu provincii cu tot), astfel fiindu-le frinta calea spre civilizatie, primul care le-a marcat nefericit destinul fiind Mihai Viteazul.
Ei se roaga sa fie modificata Constitutia astfel incit separarea sa se faca in mod(cit mai) pasnic.
Apoi mai au niste fixuri cum ar fi mentinerea in puscarie a lui Dan Voiculescu, fara insa a fi capabili sa spuna de ce !!!
Mai au ei si fixul ca sint civilizati, toleranti(adica ei convietuiesc in pace cu ungurii si ceilalti), sint romani originali(adica sint romani tocmai fiindca sint ardeleni si banateni , iar nu invers), sint de dreapta, in antiteza cu miticii ce reprezinta ''ciuma rosie'', sint gosspodari etc.etc.
Se vede cu ochiul liber ca dincolo de Carpati oamenii au reactii atit de standardizate de parca ar fi facut cursuri cu aceiasi profesori(eventual cu urmasii celor din coloana a 5-a care a precedat alipirea regiunii Sudete).
Aceeasi coloana a actionat si in nefericitele zile ale lui decembrie 1989 si nu s-a oprit nici acum.
Romanii de dincolo de Carpati par a fi hipnotizati si ramin inflexibili in a lor credinta ca le-ar fi mai bine ''singuri'', fara sa mai duca in spinarea lor economica pe mitici.
Pentru ei miticii sint vinovati de toate relele, inclusiv ca fura investitiile straine ce s-ar cuveni Ardealului sau ca tiganii lor sufera prin occident din cauza infractiunilor comise de tiganii sudisti, cei din Ardeal fiind civilizati si ocupindu-se numai cu cersitul.....
Daca cineva indrazneste sa evoce vorbele idolului lor, basescu traian, care a spus ca cca. 40% din PIB provin din economia bucuresteana , risti sa fii batut sau sa fii obligat sa te aperi.
Ma rog, astea ar fi citeva observatii culese de un om care a calatorit si a discutat mai mult cu oamenii prin zonele albastre ale hartii cu rezultatul scrutinului de duminica.
Si inca o mentiune: nu incape niciun fel de contrazicere sau sustinere a unui alt punct de vedere.
Convingerea lor absoluta este ca au dreptate si nu discuta altceva !
Sa se stie ca nici eu nu accept sa fiu contrazis in cele scrise mai sus si accept doar faptul ca, de la zona la zona sint diferente de nuanta.
Eu cred ca nu e departe ziua cind sudistii vor fi foarte nefericiti cind vor vedea numere de inmatriculare la masini provenite din judetele....albastre.
Abia atunci va fi rau !!!

Crystal Clear spunea...

Pe tine , pe mine ne sterg de pe bloguri sau FB.
Pe el îl lasă..

Riddick spunea...

România n-are nevoie de "cetăţeni" care gândesc aşa. S-o creadă ei că s-ar putea ajunge la secesiune, şi încă la una "paşnică".

Anonim spunea...

Asa gindesc si eu si de aceea am scris, asa abrupt, rindurile de mai sus.
Fiindca atunci cind vezi materializate in scris cele mai negre ginduri exista sansa unui fior de trezire si revenire cu picioarele pe Terra !
Dar nu cred ca trebuie sa ignoram realitatile tocmai fiindca ne izbesc !!!
As putea sa continui ''calatoria'' naratiunii dar nu vreau sa incit suplimentar.
Oricum, eu nu cred ca voi mai putea sa support mult, fara reactie, sa fiu balacarit in fata, numai pentru ca sint ''mitic'', si sa zimbesc in mod conciliant si plin de admiratie pentru cinstea, corectitudinea, verticalitatea, harnicia, religiozitatea etc. ardeleanului din fata mea, ce ma scuipa, recunoscind astfel ca sint asa cum ma considera el, in infinita-i intelepciune dobindita de la unguri, nemti, austrieci etc.
Iar tinerii sint mult mai virulenti decit cei in virsta, ceea ce poate sa ne spuna ceva despre viitor.
Dragostea cu sila e viol !!!

Anonim spunea...

Daca ai un televizor priveste-l pe clujanul moderator cum evoca rupture intre Ardeal si restul tarii.
Ideea e repetata pina va fi acceptata de toata lumea, tocmai in scopul deznodamintului ''pasnic'' !

Riddick spunea...

Rareş Bogdan, desigur (Realitatea TV). Mai e şi Ciprian Aron (Look TV / Transilvania Live), colegul lui Sabin Gherman.

Crystal Clear spunea...

Tristetea Ardealului

Adevărul zilei de ieri, strict după rezultatele cunoscute, ne spune că Johannis nu are nici o șansă.

Se pot întîmpla multe, probabil dinamizarea campaniei electorale, schimbarea stilului, ieșirea la bătaie, surprizele de la pachet pot aduce învolburări. Totuși, pentru a cîștiga, neamțul are nevoie de un miracol sau de o catastrofă. Altfel, matematic, chit că băiatul nu știe să numere nici case, nici bani, nu trebuie să-și mai facă iluzii. Asta dacă e capabil să-și facă iluzii, o trăsătură umană, în definitiv.

Cei ca mine, cu simpatie pentru Vadim, naționaliști de… România, ca să zic așa, adică nici de dreapta nici de stînga, nici liberali nici socialiști, nici libertarieni nici liber schimbiști, pentru că anumite chestii se află deasupra împărțirii (arbitrare și mincinoase, de altfel) în stînga-dreapta sau peste ideologii (adesea răsuflate), cei ca mine nu pot vota cu neamțul. Cine nu înțelege acest adevăr simplu, nu înțelege nimic din naționalismul care doare, nu cel de uniformă și trend.

Mai mult, cei ca mine se află înaintea unui paradox trist. Ardealul a fost bramburit total în 25 de ani de agresiune cultural-economică și de cedări sau trădări din partea puterii politice românești. Eu nu voi ezita să apăr Ardealul pentru români și pentru România, dar nu o pot face în ciuda ardelenilor români. Nu e Ponta românul ideal pe care, poate, și-l doresc, dar dacă nu înțeleg în ce capcană au fost prinși, eu, din București, pot doar să am răbdare să le vină mintea la cap și să se lepede de viperele dintre ei. De apărat, repet, nu pot să o fac în locul lor, doar alături de ei. Poate îi apără Johannis mai bine… Cînd se lămuresc, noi tot aici vom fi, așteptîndu-i.

La o adică, nu Klaus, Rus, Boc. Macovei sau Calimente își vor trimite fii să moară ci tot proștii din Vaslui sau din Bărăgan sau chiar huliganii bucureșteni. Dacă știi că poți conta pe ei pentru ceva ce nu se poate cumpăra, cît de absurd e să pierzi pe mîna unor nefericiți cu mintea lălăind spre Budapesta.

Ardealul e cea mai tristă parte a României, blestemat să fie, poate, cea mai frumoasă și bogată regiune a avut nenorocul să fie ținta celor mai crunți invadatori. Dincoace de munți, am avut noroc cu turcii sau polonezii sau rușii, răi, dar cu hibe în mașinăria de dominație. Ardelenii i-au avut pe unguri, nemți și catolicismul – din care s-a rupt și apoi încolăcit sugrumător și fratricid protestantismul de toate felurile.

A fost mult, mult mai greu pentru cei din Ardeal. Au avut de îndurat chinuri și s-au confruntat cu dileme existențiale pe care muntenii sau moldovenii nu le-au cunoscut niciodată. Au fost agresați de mașinăria ucigătoare de minte a propagandei cu secole înainte ca ea să fie perfectată și în est. Cu ceva noroc și, periodic, cu domnitori hotărîți, românii de dincoace de munți s-au aflat la limita la care agresiunea s-a oprit înainte de suflet.

Ardelenilor au vrut să le ia și sufletul. N-au reușit, dar prețul plătit se simte pînă în ziua de azi. Uzura anticreștină a kominternismului e mizilic, la scara istoriei, față de confruntările profunde, interiorizate, strecurate perfid, strategic, vreme de 8 secole. Ar fi multe de spus despre schema, adaptată de-a lungul timpului, prin care se repetă formula de cîștig, de perpetuă (neo)iobagizare a românilor ortodocși sau ca sursă de frămîntare, constant epuizantă, în sufletul celor ce au trecut spiritual de partea cuceritorului crezînd, adesea, că își ajută neamul.

Ar fi multe de spus, momentul unor biete alegeri prezidențiale poate nu e cel mai potrivit pentru așa ceva. Abia aștept, pentru a le demonstra ardelenilor că nu e nici o constrîngere culturală care să mă forțeze să aleg altfel decît ei, să vină, în sfîrșit, un prim președinte ardelean, doar că, fără supărare, vreau un român, nu un neamț. Dacă se poate și ortodox, cu atît mai bine.
http://conumishu.wordpress.com/2014/11/03/tristetea-ardealului/

Riddick spunea...

Conu Mişu ăla e fan CVT, care-l susţine pe Ponta , care Ponta promitea regionalizare la vizita sa din "secuime" din 2012, exact în ziua în care ar fi trebuit marcaţi 95 de ani de la începutul bătăliei de la Mărăşesti (din 1917).

Crystal Clear spunea...

Ştiu , dar scrie bine despre ce simţim noi , "huliganii " , sau "miticii"...

Dacă minte , o să-l pedepsească Dumnezeu...

Sunt sigură !

Riddick spunea...

A spus că-l va vota pe Ponta la turul doi şi că "va face exact ce Vadim va cere la turul doi". Mie mi se pare o autojustificare atât acest articol, cât şi cel în care-l cita pe Vadim, si cel încă nepublicat, în care îşi va explica votul la Ponta de la turul doi.

Anonim spunea...

Te ambalezi degeaba Riddick.

Nu am glob de cristal și nu-mi convine nici mie alegerea, doar că... nu e de ales.

Eu scriu pe blog de mult timp. Mă mai și contrazic, dar nu foarte. Mai îmi schimb părerile, tot așa, nu prea des. Nu mi-am ascuns preferințele, nici nu am o audiență care să poată influența alegerile măcar pe o scară de bloc, însă nici nu-mi e rușine cu ce am scris pînă acum.

Am ascuns vreodată simpatia pentru Vadim ? Nu. Știu că îl crezi o diversiune aruncată, demult, pentru a risipi forța naționalismului. Eu nu cred asta. Oricum, de cîțiva ani, nu mai reprezintă, cel puțin electoral, mare lucru, unde sînt vitejii dacă tot s-a făcut loc liber ?

Eu am scris că fac ce zice Vadim după ce m-a scos din nervi domnul Ursu, cu ura-i monarhisto-scrîșnită, nu atît împotriva lui Vadim cît exact împotriva ideii naționale pe care o apără, poate cinstit, poate nu, Vadim. Dar, și se poate verifica cronologia, eu nu aștept ideile altora, de obicei, ca să mă laud, le dau eu altora idei cînd sesizez ceva mai repede anumite linii de forță cu care, probabil, rezonez. Poate sînt sensibil la o manipulare generală, știu eu, dar nu sînt sluga sau lefegiul nimănui. Dacă eu îl vreau pe Ponta (nu-l vreau, sînt însă prins în aceeași dilemă ca mulți alții; mai ales, n-am încredere deloc în calea pe care se merge, cu sau fără Ponta) chiar crezi că sînt trădător de neam sau prost ? Îți jignești inteligența degeaba gîndind astfel.

N-am de ce să mă justific, îți trimit rîndurile astea doar pentru că îți apreciez în continuare efortul și cred că îți înțeleg frămîntările ceva mai bine decît alții, chiar atunci cînd nu sînt de acord cu opinii sau analize de-ale tale. Aproape sigur mai bine decît unii de care, bănuiesc, te crezi mai aproape ideatic.

Anonim spunea...

Uitam (ca Johannis).

Dacă aș crede că are vreo șansă Johannis, poate că aș face efortul, greu, de a-l vota pe Ponta, nefiind deloc sigur că nu-mi voi da palme curînd.

Pe neamț însă nu-l vreau și pace.

Nu am de ce să mă autojustific, cum nu am nevoie să mă justific față de alții, mă aflu într-o relație bună cu propria conștiință, regret, într-o oarecare măsură, exprimări rele scrise la furie, dar atît. Eu greșesc, nu uneltesc.

Riddick spunea...

Coane... pace. Şi eu l-am votat pe Vadim la turul doi, în 2000, contrar propagandei ongiste care cerea vot Iliescu "pentru salvarea democraţiei" (atunci i-am luat la ochi mai serios pentru prima dată). După ce l-am votat pe... Isărescu la turul întâi. Acum, aş ieşi să votez contra lui Isărescu, indiferent de contracandidatiul său.

Mă intrigă faptul că cu toate analizele tale care "are filling the dots" încă mai vezi în Vadim o alternativă.

BTW, la turul întâi am votat cu Funar, la al doilea voi sta acasă.

Crystal Clear spunea...

Ponta = Iohannis

Stăm acasă .

Crystal Clear spunea...

Mă tot întrebă diverse firme româneşti cu cine am votat ( ca să mă verifice dacă mai fac afaceri cu mine sau nu) .
După ce le răspund " Funar" , au toţi aceeaşi reacţie : " a venit îmbrăcat în costum popular la vot"- şi ATÂT.

Se uita la mine ca mâţa-n calendar .
NU pricep NIMIC .
Repeta papagaliceşte ce văd la televizor...

Apoi fac propagandă pentru Iohanis sau Ponta...,
Azi am auzit că Ionannis garantează "viitorul copiilor noştri"
Poate la banca de organe...

Ăia cu propagandă pentru Ponta spun: "votăm un român, ortodox....

De aia nu merg la vot

Anonim spunea...

Bună pace și (să ne) ție (că în război nu am fost niciodată).

Din păcate, nu mai văd în Vadim o alternativă. Îmi exprim un regret, în felul meu, mai incisiv unoeri. Maschez o mare dezamăgire generală.

Nu am votat la primul, probabil nu votez la al doilea. Aș pleda pentru inutilitatea votului, dar la o prezență de peste 60% (raportată la cifra reală a electoratului) ar fi absurd.

Dacă se va merge la vot pentru regiuni, pentru o modificare otrăvită a constituției sau la "consultare" în privința monarhiei atunci voi vota contra pe toată linia și voi trîmbița cît voi putea.

Riddick spunea...

@Crystal Clear: "Nu sunt decât nişte tuburi digestive" (aşa se exprima Marian Munteanu în anii '90, dar la adresa jurnaliştilor).

@Conu Mişu: Corect trebuia să scriu "are connecting the dots".

Am adresat întrebare precisă privind eventuala intenţie de a se reveni la referendum validat cu 50% (nu cu 30% !) anumitor politicieni. "Din opoziţie", întrebări pe contul lor Facebook. Nu mulţi, 3-4 - niciunul nu mi-a răspuns. Voi continua cu alţii, cât oi mai avea răbdare.

PRM avea lozinca la europarlamentare - 2009 "Cu România Mare în Europa unită" (cu "u" mic, ce-i drept).

Eu unul m-am trezit abia din 2006, dupa nu-urile francez şi olandez contra "Constituţiei UE", şi după ce-am descoperit siteuri conservatoare, gen The Conservative Monster şi Britannia Radio:

http://theconservativemonster.com/
http://cnintruth.blogspot.com/

http://www.britanniaradio.com/
http://britanniaradio.blogspot.com/

Un link util, "Corneliu Vadim Tudor MEP EU Parliament vote record" - pe linie, de cele mai multe ori:
http://term7.votewatch.eu/en/corneliu-vadim-tudor.html
Când îmi sesizez anumite tendinţe de a gândi "europeisto-sorosist", le pun pe seama lecturilor din Dilema şi 22, pe care nu le mai cumpăr (abia) de prin 2005-2006. Greu m-am trezit din "drog"...

Riddick spunea...


La http://britanniaradio.blogspot.com/ îmi dă avertisment antivirusul că e "attacked site" (este Britannia Radio old site; cel nou e inactiv cam de multişor - o fi murit autorul, Harold Hoffman ? era în vârstă...)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: