19 iulie 2014

Dorinţa neascunsă a lui Aligică: spargerea "blocului naţional majoritar" şi guvernarea sub tutelă externă


Ca şi cum majoritatea nu l-ar fi votat şi pe Constantinescu în 1996 (care apoi a virat la stânga, după o prestaţie catastrofală), n-ar fi votat indirect şi pentru alianţa CDR-PD-UDMR (1996), şi pentru alianţa DA-UDMR-PC (2004), şi pentru Băsescu de două ori (2004, 2009)! Ce-au făcut "pro-occidentalii" cu încrederea acordată ? (de parcă PSD&Co. n-ar fi eurosocialişti, tot de obedienţă Vest...).

După Aligică, nu mai avem nicio speranţă ca naţiune, fiind "taraţi", "irecuperabili", "îndărătnici", "înapoiaţi", "iresponsabili", "gropari ai României"...

După "conservatorul" (sanchi...) Aligică, ar trebui să votăm candidatul prezidenţial indicat sau sugerat de America "transformată" a socialistului Obama sau de Germania cea "apucătoare" şi cu nasul pe sus a lui Merkel. Sub masca criticii-soft la Iohannis (recent decorat - din nou ! - de statul german), Aligică îl recomandă de fapt pe acesta votanţilor de dreapta care au unele rezerve faţă de personaj: "nu il votam pe individul Iohanis ci promisiunea de tutela, control si asanare pe care occidentalii responsabili le vor exercita prin el ca instrument docil". Pâi numai de instrumente docile nu duceam noi lipsă !
O intrebare la care in mod insistent se cere un raspuns. Cu cine votam? Ce ne facem? Date fiind conditiile, cred ca lucrurile sunt de fapt foarte simple.

Vom vota si vom da sustinere candidatului occidentului. Cand SUA sau si Germania ne dau un semn - si vor sti sa o faca - ne vom alinia la optiunea lor. Pentru ca de fapt votam garantia data de ei. Exprimam increderea in judecata si responsabilitatea lor. Ei au fost parghia si bratul de sustinere care au impiedicat inghitirea intregii tari de valul de iresponsabilitate, coruptie si destructurare insititutionala pe care il asociem Regimului Ponta+Voiculescu+Ghita si prostimii populare si canaliilor asociate cu el.

Ei sunt tutorii revenirii Romaniei din groapa, din fundatura in care a fost adusa de poporul roman si marea majoritate a conducatorilor ei nationali si locali. Nu avem ce speranta sa ne punem ca prin forte proprii elitele Romaniei sau majoritatea populara vor putea da altceva decat ceea ce au dat in ultimii 20 sau 50 sau 90 de ani. O cloaca in care coruptia, abuzul de putere, deturnarea de resurse si contra-selectia emerg cu voluptate din functionarea normala a fibrei morale si intelectuale a majoritatii.

Deci, asta e. Minoritatea sustinem pe cine decid occidentalii ca are sanse sa sparga blocul national majoritar la alegerile viitoare.

Personal, la fel ca majoritatea cititorilor, gasesc afini oameni precum Predoiu, MRU sau Diaconescu, cu toate scaderile lor. Dar daca Germania sau SUA vin si spun ca trebuie sa dam sustinere celenteratei, retardatului, oportunistului fara coloana vertebrala politica si morala numit Iohannis, pe ala il votam. Si ii vom descoperi cu entuziasm calitati nebanuite. Ca nu il votam pe individul Iohanis ci promisiunea de tutela, control si asanare pe care occidentalii responsabili le vor exercita prin el ca instrument docil.

Sa asteptam insa sa vedem cine e omul. Poate n-o fi chiar asta.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: