05 februarie 2014

Să aştept un răspuns ? Mai degrabă, nu !


Întrebarea mea pentru europarlamentarul Petru Luhan.



A trecut la vot în parlamentul european "Raportul Lunacek" (după numele europarlamentarului-raportor Ulrike Lunacek, o militantă pro-LGBT), fiind o reluare a tentativei de "omologare" a militantismului pro-gay ca opinie mainstream, după Raportul Estrela, respins de parlamentul european anul trecut.

"Propunere de rezoluţie a Parlamentului European referitoare la Foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen". - textul rezoluţiei 
 
Raportul Lunacek are denumirea "Raport referitor la foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen".

 
Votul la rezoluţie (via VoteWatch): pentru - 394, contra - 176, abţineri - 72.
 
Pentru a vedea votul europarlamentarilor din România, click pe caseta All Member States, apoi pe Romania.

Voturi pentru: Hellvig (PnL/ALDE), Luhan (PDL/PPE), Nicolai (PnL/ALDE), Severin (independent), Silaghi (ALDE/PnL), Vălean (PnL/ALDE) şi Weber (PnL/ALDE).

Abţinere: Elena Băsescu ("încă PDL"/PPE), vot contrar liniei PPE ("respingere").
 
Restul au votat contra s-au n-au participat la vot, precum Monica Macovei şi Corina Creţu, care fac parte, ca şi Renate Weber, din Intergrupul pentru drepturile LGBT (The European Parliament’s Intergroup on LGBT Rights).
 
Dacă la Raportul Estrela europarlamentarii USL au votat mai toţi pentru, aici au preferat să se ascundă sub votul majoritar al parlamentului, spre a nu dăuna imaginii USL, ştiută fiind percepţia publică negativă asupra propagandei gay.

Votul pe grupuri:
                                               Pentru     Contra    Abţineri

  ALDE (liberali)                          74             0            1   
  ECR (conservatori)                     2            14           30
  EFD (eurosceptici)                     4             17            8   
  PPE (populari)                         69            130          25
  Greens/EFA (verzi)                  52              0             0  
  GUE-NGL (eurocomunişti)        30                          2
  NI (neafiliaţi)                           5             15             6   
  S&D (socialişti)                      158             0             0

 

Se observă că stânga n-a avut nici măcar un singur vot contra, şi doar trei abţineri.

Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: