PP-DD aproape că a ajuns din urmă PDL/ARD. Un partid nou, inexistent până la sfârşitul lui 2011, are acum şansa de a-şi arăta intenţiile reale. Are şansa de a deveni o alternativă doar dacă nu se va compromite colaborând cu eurocartelul USL-ARD(-UDMR).
09 decembrie 2012
Câteva concluzii, "la cald"
Alegerile au fost câştigate de USL datorită unei uriaşe maşinării de propagandă, dar şi datorită tembelismului "centrului-dreapta".
În timp ce stânga (inclusiv PnL) a acţionat unitar, la PDL a început din 2009 un război intern, care s-a intensificat pe parcursul întregului an 2010. Aşa-zişii reformişti atacau partidul, cu complicitatea lui Boc şi Băsescu, sub pretextul atacului la "garda veche". Încă se mai putea încerca o schimbare de curs în 2011, dar nu s-au luat măsurile necesare.
Inventarea UNPR la începutul lui 2010 a fost o strategie de conservare a capitalului electoral al PSD, PnL şi PC, "la încasare" rămânând "dreapta", iniţiatoarea "măsurilor anticriză" (care de fapt au fost ajustări macroeconomice cu scopul de a pregăti trecerea la moneda euro). Ceea ce a făcut USL în primăvara 2012 (impunerea propriei majorităţi) o putea face la fel de bine în ianuarie 2010, dar ŞTIA că trebuie să urmeze "anumite chestiuni", cu care nu era de fapt în dezacord, dar acest lucru nu trebuia oficializat.
USL a mimat naţionalismul şi euroscepticismul,
beneficiind de voturile UDMR la respingerea unor iniţiative benefice şi
votând cot la cot cu PDL şi UDMR toate aberaţiile venite de la
Bruxelles.
Din acest punct de vedere, putem vorbi de un faliment al eurobăsismului, care parcă a pregătit ceea ce s-a întâmplat azi. Dreapta nu poate merge pe "reţeta" GDS-PPE.
Se pare că UDMR "trebuie" să rămână în parlament (directivă externă ?), sondajele arată UDMR la puţin peste 5%. Parcă văd că ARD nu se va delimita de UDMR, parcă văd că se va alătura USL-ului şi UDMR-ului la revizuirea Constituţiei şi la regionalizare.
Sub aspectul procentelor, USL este suprareprezentat datorită prezenţei slabe la vot, dar nu trebuie să-şi facă iluzii, E MAXIMUL pe care-l poate mobiliza. E problema celorlalţi că nu au putut scoate lumea din casă.
PP-DD aproape că a ajuns din urmă PDL/ARD. Un partid nou, inexistent până la sfârşitul lui 2011, are acum şansa de a-şi arăta intenţiile reale. Are şansa de a deveni o alternativă doar dacă nu se va compromite colaborând cu eurocartelul USL-ARD(-UDMR).
PP-DD aproape că a ajuns din urmă PDL/ARD. Un partid nou, inexistent până la sfârşitul lui 2011, are acum şansa de a-şi arăta intenţiile reale. Are şansa de a deveni o alternativă doar dacă nu se va compromite colaborând cu eurocartelul USL-ARD(-UDMR).
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
Adrian Severin, europarlamentar din România : "Nu mă ascund şi voi repeta mereu această formulă, a Statelor Unite ale Europei...
-
Un articol ceva mai vechi (25 mai 2010), dar foarte actual. Scris de Leon de Winter în Der Spiegel , traducerea - Presseurop : T...
-
"Nu ştiu unde se poate duce cursul şi nici nu vreau să mă gândesc la acest lucru. Îngheţarea acordului cu FMI, cuplată cu o eventuală...
-
Agenţia Naţională de Integritate reconfirmă actul de constatare a incompatibilităţii lui Mircea Dinescu ca membru al CNSAS. Să vedem c...
-
..pentru care este bine că nu avem la guvernare coaliţia roşie PSDNL : Ion Iliescu : Eu aş fi împotrivă Iliescu a fost întrebat cum c...
-
PNL a lansat, vineri, la nivelul Bucureştiului o campanie privind redresarea economică ce va începe luni şi se va încheia pe 1 septembri...
-
Precizări ale Administraţiei Prezidenţiale cu privire la desemnarea preşedintelui Traian Băsescu ca membru de onoare al Academiei Oamenilor...
-
Atunci au fost lichidaţi o parte din tartorii regimului Carol II. Nu "politicieni", cum spune propaganda (au fost doar cinci dint...
-
M-am bucurat foarte când panaramei de M.Dinescu i s-a interzis azi, accesul la microfon, în timpul unui miting electoral al lui Traian Băs...
12 comentarii :
Lumea nu se uita la chestiunile tehnice care explica caderea PDL-ARD ci la scaderea nivelului de trai.
Dreapta castiga numai cand demonstreaza ca impune conditii ce aduc prosperitate economica .
N-a facut-o si a pierdut.
Viitorul dreptei : doar daca gaseste solutii sa aduca prosperitatea economica .
Altfel nu va vota nimeni sa munceasca mai mult si sa castige mai putin.
Explicatia este simpla, naturala si omeneasca.
Dreapta nu poate merge pe "reţeta" GDS-PPE.
Sigur.
Dreapta a preluat neoliberalismul globalist ( preluat si de stanga) .
"Neoliberalismul în versiunea sa globalistă pledează de fapt pentru "societatea deschisă", adică deconstrucția tradițiilor, deconstrucţia frontierelor naționale și economice și, în cele din urmă, a tuturor identităților, care sunt privite ca bariere în calea "comerțului liber" între indivizi egali și "raționali", eliberaţi de orice apartenenţă. Populațiile autohtone sunt, de asemenea, văzute ca un obstacol în calea proiectului, şi nu ca o pârghie. Ca urmare, dreapta nu se poate declara, pe de o parte, în favoarea : familiei, a tradițiilor culturale, a identităţii, a cetățeniei și a națiunii, iar pe de altă parte să predice această ideologie. Există o disonanță cognitivă între cele două poziţionări. Dreapta raliată curentului globalist de liber schimb abia se mai aude şi devine imperceptibilă. Şi, de fapt, nu mai este dreapta. Aceasta este exact ceea ce s-a întâmplat !" Traducere a articolului de la Polémia: Pourquoi l'échec de la droite ?
http://informatiinecesare-crystal.blogspot.ro/2012/11/ce-cauze-are-acest-esec-al-dreptei_25.html
Incerc sa traduc si partea a doua pana la sfarsitul anului..Am f mult de lucru..
Voi fi ''sintetic''!
Ponta va ingropa rezultatul si constructia cistigatoare !
Dupa regionalizarea ce ii umplea gura vineri seara, acum anunta ''negocierile cu ungurii'' !
Eu nu cred ca o Constitutie cu regionalizare va trece de popor(cel putin in Regat) !
Si mai cred ca am sarit din lac in put, iar asta trebuie sa-i fie pus in sarcina basescului, care, nici el, nu e vinovat ci cei care l-au pus in 2004 si 2009.
Cooperarea cu UDMR poate fi sfârşitul USL, dacă ARD şi PP-DD vor sta deoparte. Ceea ce nu prea cred, din partea ARD, cel puţin.
Nu inca, dar forta aplicata de Ponta asupra USL incepe sa duca epruveta cu acelasi nume in apropierea punctului de unde incepe zona de ''curgere''(adica de cursul fara intoarcere) .
Liberalii nu vor mai accepta mult timp ploconirea fata de FMI si maimutareala cu ungurii; Antonescu nu va mai putea rezista presiunii interne din PNL si va rupe pisica !
Frate, e nasol, e mai complicat decit inainte de alegeri ! Nu sint DELOC optimist !
Nu cred că PnL e un partid patriotic, face parte din ALDE, cel mai eurofederalist grup din parlamentul european.
De mimat, mimeaza profesional, însă.
PNL anti UDMR/ungurime !?
Să fim serioși, au cea mai îndelungată colaborare cu ei. Nu cred că tuturor liberalilor (de partid) le convine, însă are partidul ăsta o înclinare spre a produce aripi și grupulețe de gălăgioși încît probabilitatea unei poziții ferme în favoarea interesului național e mică. Să nu uităm că gălăgioșii vor fi sprijiniți puternic din afară.
La PSD se pune altfel problema, acolo e un nucleu vechi și dur internaționalist, iar singura explicație pentru longevitatea sa nu poate fi decît sprijinul extern suprapus relicvelor kominterniste de care România nu a putut să scape deplin niciodată. Iar UE reprezintă adevăratul proiect sovietic, URSS a fost doar un prototip.
Merg la pariu că liderul organizatoric, în interiorul USL, unei colaborări cu UDMR nu e altul decît veșnicul sinistru Hrebenciuc.
Întrevăd un alt scenariu cu UDMR. Se va agita tema asta, a asocierii UDMR la guvernare cu USL, apoi "în urma consultărilor din cadrul USL" se va decide că nu e potrivită această asociere, şi se va renunţa la ea (pe surse se va transmite că "în urma presiunilor PnL").
Reîncărcată cu imagine negativă, UDMR va fi trimisă spre ARD/PDL, spre a se lipi acolo antipatia cvasigenerală faţă de UDMR.
Ţuţerii soros din interior şi goarnele GDS, 22, Evenimentul zilei, turturicii, lăzăroii şi tăpălagii vor rage că ce bine e, că UDMR e din aceeaşi familie europeană (PPE), blablabla.
Peste un an-doi, când USL va fi în dificultăţi datorită dezastrului economic, se va fi uitat flirtul postelectoral USL-UDMR.
USL sau oricum se va numi combinația momentului va fi mai repede în dificultăți. Lumea se tîrăște de la trimestru la trimestru, poate exploda oricînd. Iar șocul ar putea fi atenuat pe plan intern cu o putere politică care să îndrăznească exact inversul celor susținute de dogma actuală. Nu e cazul.
Bănuiesc că ești prea subtil. UDMR-ul va fi în schemă, la prefecturi, pentru legi cu dichis, poate mai discret, dar va fi. Nu le pasă usliștilor de antipatia pe care au trezit-o printre cei care i-au sprijinit. Partea mai ciudată, un fel de consecință neanticipată, ar fi că orice porcărie de tipul acesta îi stringe mai mult alături pe PSDiști și PNLiști. Complicitatea la crimă.
Să vedem. Se pare că ai avut dreptate cu UNPR, viteza cu care au fost reasorbiți în corpul principal de oaste ar face și mai plauzibilă ipoteza pe care ai avansat-o. Pe de-o parte admir iscusința, pe de alta mă sperie, pe de-a treia păstrez acel scepticism față de proiectarea unei strategii abile peste o durată mai lungă de timp.
Cît timp jocurile se fac în perimetrul delimitat din afară nici nu prea mă interesează.
Am mai citit pe net (ieri) aceeaşi opinie, că PnL si PSD vor fi mai unite. Desigur, la nivel de staff-uri, electoratele pot avea alt comportament.
Mi-am format o opinie din ce în ce mai sigură, că Băsescu e o făcătură care să maimuţărească şi să încurce (nu numai) dreapta, toate pe care le încasează "el" fiind de fapt destinate dreptei, asumate (tacit) ca fiind reacţii în urma unor acţiuni şi decizii ale lui Băsescu, care a acţionat în numele dreptei (generice).
Trimiteți un comentariu