22 iulie 2012

Manipulanții de tramvaie să termine cu manipulările !



Nu mă interesează (prea mult) de ce vrea Băsescu să vină lumea la referendum, "să voteze NU". Am o ipoteză, pe care am formulat-o aici.

Nu mă duc la referendum (am mai zis-o), poate doar dacă la ora 14 (statistic, momentul în care se marchează 50% din prezența finală) se trece de 25%.

Manipulanții de tramvaie să termine cu manipulările, cum că "va vedea parlamentul ce va face, dacă nu se validează referendumul" ! Parlamentul suge ciorapii dacă nu are 2/3:

Constituția României

Titlul III: Autoritățile publice

Capitolul II: Președintele României

Articolul 96: Punerea sub acuzare
  1. Camera Deputaților și Senatul, în ședință comună, cu votul a cel puțin două treimi din numărul deputaților și senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Președintelui României pentru înaltă trădare.
  2. Propunerea de punere sub acuzare poate fi inițiată de majoritatea deputaților și senatorilor și se aduce, neîntârziat, la cunoștință Președintelui României pentru a putea da explicații cu privire la faptele ce i se impută.
  3. De la data punerii sub acuzare și până la data demiterii Președintele este suspendat de drept.
  4. Competența de judecată aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție. Președintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Titlul V: Curtea Constituțională

Articolul 146: Atribuții

i) veghează la respectarea procedurii pentru organizarea și desfășurarea referendumului și confirmă rezultatele acestuia;

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: