01 august 2011

Publici lista lobby-ului pro-LGBT, atunci înseamnă că "inciţi la la ură și discriminare împotriva homosexualilor"



Zice Petru Clej (ex BBC):
Luni 1 august continuă la judecătoria sectorului Rîșcani din Chișinău procesul intentat de organizația Gender Doc M, care apără drepturile homosexualilor, împotriva lui Vitalie Marian, cel care a publicat o “listă neagră” a persoanelor publice care îi apără pe homosexuali. Vitalie Marian e acuzat de incitare la ură și discriminare împotriva homosexualilor. 
Am să citez un pasaj de pe situl lui Vitalie Marian cu privire la modul în care s-a desfășurat prima înfățișare pe 26 iulie: 
Din start, Doina-Ioana Straisteanu, avocata homosexualilor, a cerut judecatorului sa-mi interzica orice discutii in public, legate de proces. Asta, pentru ca sapatamana trecuta, impreuna cu reprezentantul meu legal, Radu Busila, am organizat o conferinta de presa unde am prezentat public invinuirile ce mi se aduc de organizatia Gender Doc. Se pare ca homosexualilor nu le convine ca acest proces sa fie cunoscut societatii. Pentru a se putea expune pe marginea demersului, judecatorul a dispus pentru data de 1 august organizarea audierilor acelor secvente de la conferinta de presa, care in opinia reclamantilor ar compromite bunul mers al procesului. Necatand la faptul ca audierile partilor au durat doua ore si jumatate, acestea nu au luat sfarsit. Si asta “gratie” grefierului judecatoresc care tapa la computer cu viteza melcului. Astfel, la urmatoarea sedinta (care va fi anuntata  luni, 1 august) va fi audiata referinta mea, dupa care se va recurge la audierea probelor. Trebuie sa spun ca m-am bucurat ca judecatorul n-a interzis accesul presei la sedinta, asigurand astfel transparenta procesului.

Se pare că Vitalie Marian nu înțelege noțiunea de “contempt of court” – sfidarea instanței și de aceea organizează conferințe de presă, menite să influențeze opinia publică și implicit și potențial și instanța. În orice caz, în Marea Britanie nu ar fi îndrăznit să facă așa ceva (în Statele Unite e o altă mâncare de pește, după cum a arătat cazul Dominique Strauss Kahn). [...]
Da, în State e altă mâncare de peşte, SUA nu sunt în UE. "Argumentaţia" articolului n-o mai public, este vorba de anumite comentarii mai critice la articolele sale, de parcă Vitalie Marian ar răspunde de conduita altor indivizi, majori, după toate aparenţele, şi care nu se află în întreţinerea sa.

Care e "crima" lui Vitalie Marian ? Că a publicat "lista neagră" cu lobby-ul pro-homosexual din Republica Moldova.

De pe listă lipseşte europarlamentarul Monica Macovei, activistă a lobby-ului pro-gay de la Parlamentul European, şi care s-a implicat în promovarea legii pro-gay din Moldova, retrasă, între timp, dar care se va trimite din nou în parlament la toamnă.

Tot azi are loc "procesul" lui Iulian Urban, pus în discuţie la PDL pentru opiniile sale "extremiste" de pe blog.

După standardele lui Clej, şi "extremiştii" Vlad Ţepeş şi Eminescu au o vină (postumă) pentru masacrul din Norvegia.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: