05 mai 2011

Geoană vede un risc în "renaționalizarea politicilor", nu în criză şi efectele ei



Președintele Senatului Mircea Geoană s-a întâlnit, miercuri, cu șeful Parlamentului Greciei, Philippos Petsalnikos.

Cei doi oficiali au discutat și despre stabilirea unor mecanisme prin care Parlamentul Greciei și Senatul României să elaboreze și să implementeze programe de înfrățire. În acest sens, Philippos Petsalnikos a propus implementarea unui astfel de program între cele două instituții și Parlamentul Albaniei. Mai mult, Mircea Geoană a susținut că acest proiect trebuie să includă și forul legislativ din Serbia.
”România și Grecia trebuie să învețe din lecțiile crizei și să găsească un echilibru între soluțiile pentru redresare economică și necesitatea regândirii structurii de organizare și funcționare a statului. În același timp, trebuie să ținem cont de faptul că problemele economice și sociale la nivel intern în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene creează un risc real de renaționalizare a politicilor, ceea ce ar aduce daune majore proiectului european. România și Grecia au o relație naturală și este important să continuăm și să intensificăm cooperarea bilaterală, dar și cooperarea cu aliații și partenerii noștri europeni. Aceste programe de înfrățire instituțională, care funcționează deja la nivel european, ar trebui gândite atât în vederea întăririi relației noastre bilaterale, dar și pentru a promova proiecte comune care să vina în sprijinul unor state din regiunea Balcanilor de Vest, cum ar fi Albania și Serbia, zona de interes reciproc pentru România și Grecia”,  a afirmat Geoană.

Geoană: România și Grecia trebuie să găsească un echilibru pentru redresare economică (e-politic.ro)

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce sa zic !
Sa ne "infratim" cu falimentul Greciei !
"Proletari din toate tarile, uniti-va !"

Crystal Clear spunea...

Cam asa stau lucrurile :
Belgia care n-are guvern, nu mai are nici armata , se preda Olandei, de buna voie si nesilita de nimeni :

http://www.presseurop.eu/ro/content/news-brief-cover/636241-o-armata-comuna-pentru-infrunta-criza-bugetara

Riddick spunea...

Grija lor este "proiectul european", nicidecum România sau românii.

Crystal Clear spunea...

Da, toti,puterea si opozitia la un loc, uniti in cuget si-n simtiri vorbesc numai despre "proiectul european" . Noi , romanii ramanem mana de lucru ieftina, dispretuiti, umiliti, storsi de taxe, impozite ,platind preturi aberante la benzina, gaze, mancare...

Riddick spunea...

Dacă suntem fraieri şi răbdăm, aşa ne trebuie. Aş vrea să văd proteste ale agricultorilor în faţa Reprezentanţei UE în România (ca în alte ţări), nu în faţa Ministerului Agriculturii.

Crystal Clear spunea...

Agricultorii inca n-au priceput ca deja UE decide si nu Min Agriculturii..

Riddick spunea...

Printre miniştrii pe care Piticu' ar vrea sa îi remanieze după congres ar fi şi Valeriu Tabără. I-au "găsit" recent ("România curată") o pseudo incompatibilitate. Dar planul era deja croit să se scape de el.

Crystal Clear spunea...

Eram sigura !
Tipul lupta pentru romani, pentru agricultura noastra.
E foarte nasol !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Cătălin Predoiu, 2013: "Cunoscuta 'axă' Washington - Londra - Bucureşti trebuie să includă şi Berlinul. 

Cătălin Predoiu, 2013: "Fundaţia Konrad Adenauer este un partener al României. A ajutat mult România, de exemplu, a furnizat experţi pentru elaborarea unor acte normative ale Ministerului Justiţiei. În prezent, derulează un program important de cursuri de guvernare publică, în care sunt implicaţi 120 de experţi în varii domenii. Vom coopta aceşti experţi în aparatul tehnic al Guvernului Alternativă PDL, ca staff de suport al miniştrilor noştri. Suntem un partid de centru dreapta care crede în proiectul european şi valorile europene."

 

Postări populare: