Cu Tuta-n turu' doi, Plăvanu' ia mandat второй

(told ya, folks...)


17 octombrie 2010

Radu Sârbu/FPS şi "gaşca infracţională""Partidele trebuie să revină la ideologie, la doctrină. Partidele din România nu pot fi decât creştin-democrate, social-democrate sau liberale. Un partid fără doctrină este o gaşcă infracţională orientată spre banul public".

No shit ! O spune însuşi Radu Sârbu, aşa-zisul preşedinte al "adevăratului PNŢCD" (este o dispută juridică cu "aripa Miluţ-Pavelescu" asupra sarcofagului).

Coane, da' socialiste, ecologiste, social-liberale, neoliberale, liberal-conservatoare, conservatoare, poa' să fie ?!

Personajul vorbeşte, totuşi, în cunoştinţă de cauză, în noua sa calitate de inculpat:

  
Începe să semene cu Radu Câmpeanu, este ?
O sentinţă penală, dată la mijlocul lunii iunie în procesul privind privatizarea Hotelului Bucureşti (Radisson Blu), coroborată cu o tranzacţie făcută recent, la un notariat din zona Gării de Nord, readuce în prim-plan un şmecher al tranziţiei care s-a pricopsit plasând active ale statului, sau contracte privilegiate cu statul, unor afacerişti veroşi. Şmecherul se numeşte Mihai (Mişu) Gabriel Popescu, zis şi Mişu Pricopsitu. El ar fi fost implicat, la începutul lunii, într-o tranzacţie care i-ar fi adus, din scurt, aproape 200.000 de euro de la tatăl lui Poponeţ, Ion Maticiuc.[...]

Cum spuneam, la mijlocul lui iunie, Tribunalul Bucureşti a dat, în sfârşit, o      sentinţă în procesul privind privatizarea frauduloasă a Hotelului Bucureşti. Dosarul a fost tergiversat ani de-a rândul, de diverşi judecători, printre care şi de Traian Jipa, judecătorul din dosarul FNI, iar apoi a ajuns la DNA care, la fel, au întârziat finalizarea şi trimiterea în instanţă a responsabililor. Dosarul penal a suscitat un interes uriaş pentru presă în urmă cu mai mulţi ani, când Parchetul General l-a trimis în judecată pe fostul preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat, Radu Sârbu, împreună cu restul conducerii Agenţiei de stat a privatizării. Alături de ei au fost inculpaţi şi beneficiarii privatizării, israelianul Eliahu Rasin şi paravanul său, Ruse Ionel, dar şi bancherul Robert Bandner, care a emis o scrisoare de bonitate falsă pentru firma care s-a înscris la licitaţie şi care a semnat contractul de privatizare al pachetului majoritar de acţiuni de la SC Bucureşti-Turism SA.
Când în anul 2001 Radu Sârbu era cercetat penal, el era însoţit la Direcţia Cerce­tări Penale a IGP, demonstrativ pentru televiziuni şi presa scrisă, de către o liotă de lideri PNŢCD în frunte cu Ioan Avram Mureşan, ca susţinere politică.
Autorul Dosarului de Prezentare (Caietul de Sarcini) al privatizării Hotelului Bucu­reşti (SC Bucureşti-Turism SA) era Popescu Mihai Gabriel (Mişu Popescu), dar acesta a reuşit să scape de inculpare, deşi conform probelor depuse la Parchetul General de Asociaţia Acţionarilor Hotel Bucureşti, el a inserat condiţii avantajoase pentru un singur potenţial cumpărător, care a şi câştigat privatizarea, firma Domino International Hotels srl, deţinută la început de Ionel Ruse şi apoi de israelianul Eliahu Rasin.
Deoarece DNA a dat NUP în acest dosar, Asociaţia Acţionarilor Hotel Bucureşti a formulat plângere împotriva Ordonanţei procurorului DNA, care a fost judecată de Tri­bu­nalul Bucureşti la data 16.06.2010  (dosarul 47852/3/2009) şi care a admis plângerea Asociaţiei, desfiinţând în parte Ordonanţele DNA nr.50/P/2007 din 10.11.2008 şi 305/II-2/2009 şi „a reţinut cauza spre judecare faţă de inculpaţi”. Printre inculpaţi sunt Radu Sârbu (ex-preşedinte FPS), Emil Giurgiu (ex-director general FPS), Liviu Luca (fost membru CA al FPS), Eliahu Rasin, Ionel Ruse, Robert Badner etc. Următorul termen al procesului va fi pe 10 septembrie. Lipseşte, cum am spus, Mişu Pricopsitu.


Controversata privatizare a Societăţii Bucureşti Turism a fost tranşată în justiţie, Tribunalul Bucureşti admiţând contestaţia acţionarilor. Astfel, procesul de privatizare al Hotelului Bucureşti se va relua, iar fostul preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat, Radu Sârbu, şi alte persoane vor fi judecate pentru înşelăciune, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Puterea - Hotelul parlamentarilor, pe cale de a fi revândut

La urma-urmei, nu mă mai mir
că "secta" l-a avut invitat la Ateneu, probabil vor fi împreună pe viitor, în urma succesurilor previzibile ale "sectei" la apropiatul congres al PDL. Oops... nicio aluzie cu privire la finalul procesului.
 

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ti se face greata.

Alina Mungiu a fost si ea la lansarea sectei ?

Riddick spunea...

Nu cred că a fost, s-ar fi aflat, are notorietate.

Crystal Clear spunea...

Asta o fi la plezneala ?

"Pentru Presedintie m-as gandi la oameni gen Baconschi, Preda, Liviu Negoita. S-ar putea ca romanii sa vrea alt tip de presedinte; Pe Blaga il vad unul din politicienii foarte puternici ai PDL, care ar putea castiga alegerile in partid, dar nu pe cele la Presedintie"

Riddick spunea...

Absolut.

Doar nu o să dea pe tavă strategia pt. 2014.

Cine ? Negoiţă ?!

Omul inexistent ? Nu a mai apărut pe sticlă de prin ianuarie-februarie.

Crystal Clear spunea...

Super !!!!
Pe bune, avem atatea de invatat de la TB !!!
Este un tip de politician pe care-l intalnesti o data la 100 de ani.
"Shahist" de-al lui John Galt !
Sper sa ajunga prim ministru dupa 2014
Ar fi intr-adevar singura noastra scapare

He made my day

Crystal Clear spunea...

http://cristianpreda.ro/2010/10/17/preziden%C8%9Biabil/

Riddick spunea...

Daaa... a luat-o în serios ! :)))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Vasile Dâncu, 2011: "În lumina acestor raţionamente de fundal, proiectul regionalizării pare că a fost compromis pentru multă vreme din cauza acestei iraţionalităţi politice de fond, chiar dacă el ar fi trebuit să facă parte din strategia de descentralizare, strategie blocată după Rus şi Blaga, iar anul 2008 ar fi trebuit să ne prindă cu tot acest proces terminat. Acest proiect este compromis nu pentru că se opune UDMR sau pentru că nu este de acord USL, ci pentru că a fost compromis în ochii opiniei publice, în ochii comunităţilor. Baronii locali din toate partidele au găsit deja un suport de masă pentru a milita împotriva desfiinţării feudelor lor şi se vor folosi de asta mult timp de acum încolo. Se vor pune în fruntea maselor, vor milita pentru orice, doar să rămână ei distribuitorii unor fonduri care vin cu ţârâita de la Bucureşti".

Vasile Dâncu, 2013: "Vorbim despre modul în care ne integrăm în Europa, nu ne integrăm cu judeţe mici, trebuie să ne integrăm cu regiuni mai mari care să aibă forţă, să aibă identitate, să le putem construi o viaţă economică proprie. România poate fi întărită şi se poate întări numai dacă vom avea regiuni puternice. Altfel rămâne o ficţiune şi rămânem la nivelul acesta de subdezvoltare în care suntem în acest moment, pe ultimele locuri în Europa."

Vasile Dâncu, 2015: "Atunci când creăm legături puternice între țări ne aducem o importantă contribuție și la întărirea proiectului Europei unite și prospere. Am speranța că politicienii românii vor înțelege că Germania este căpitanul de echipă al acestui proiect, iar națiunea română va fi un foarte bun coechipier."

Postări populare (nu P.P.E. !):