17 octombrie 2010

Radu Sârbu/FPS şi "gaşca infracţională"



"Partidele trebuie să revină la ideologie, la doctrină. Partidele din România nu pot fi decât creştin-democrate, social-democrate sau liberale. Un partid fără doctrină este o gaşcă infracţională orientată spre banul public".

No shit ! O spune însuşi Radu Sârbu, aşa-zisul preşedinte al "adevăratului PNŢCD" (este o dispută juridică cu "aripa Miluţ-Pavelescu" asupra sarcofagului).

Coane, da' socialiste, ecologiste, social-liberale, neoliberale, liberal-conservatoare, conservatoare, poa' să fie ?!

Personajul vorbeşte, totuşi, în cunoştinţă de cauză, în noua sa calitate de inculpat:

  
Începe să semene cu Radu Câmpeanu, este ?
O sentinţă penală, dată la mijlocul lunii iunie în procesul privind privatizarea Hotelului Bucureşti (Radisson Blu), coroborată cu o tranzacţie făcută recent, la un notariat din zona Gării de Nord, readuce în prim-plan un şmecher al tranziţiei care s-a pricopsit plasând active ale statului, sau contracte privilegiate cu statul, unor afacerişti veroşi. Şmecherul se numeşte Mihai (Mişu) Gabriel Popescu, zis şi Mişu Pricopsitu. El ar fi fost implicat, la începutul lunii, într-o tranzacţie care i-ar fi adus, din scurt, aproape 200.000 de euro de la tatăl lui Poponeţ, Ion Maticiuc.[...]

Cum spuneam, la mijlocul lui iunie, Tribunalul Bucureşti a dat, în sfârşit, o      sentinţă în procesul privind privatizarea frauduloasă a Hotelului Bucureşti. Dosarul a fost tergiversat ani de-a rândul, de diverşi judecători, printre care şi de Traian Jipa, judecătorul din dosarul FNI, iar apoi a ajuns la DNA care, la fel, au întârziat finalizarea şi trimiterea în instanţă a responsabililor. Dosarul penal a suscitat un interes uriaş pentru presă în urmă cu mai mulţi ani, când Parchetul General l-a trimis în judecată pe fostul preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat, Radu Sârbu, împreună cu restul conducerii Agenţiei de stat a privatizării. Alături de ei au fost inculpaţi şi beneficiarii privatizării, israelianul Eliahu Rasin şi paravanul său, Ruse Ionel, dar şi bancherul Robert Bandner, care a emis o scrisoare de bonitate falsă pentru firma care s-a înscris la licitaţie şi care a semnat contractul de privatizare al pachetului majoritar de acţiuni de la SC Bucureşti-Turism SA.
Când în anul 2001 Radu Sârbu era cercetat penal, el era însoţit la Direcţia Cerce­tări Penale a IGP, demonstrativ pentru televiziuni şi presa scrisă, de către o liotă de lideri PNŢCD în frunte cu Ioan Avram Mureşan, ca susţinere politică.
Autorul Dosarului de Prezentare (Caietul de Sarcini) al privatizării Hotelului Bucu­reşti (SC Bucureşti-Turism SA) era Popescu Mihai Gabriel (Mişu Popescu), dar acesta a reuşit să scape de inculpare, deşi conform probelor depuse la Parchetul General de Asociaţia Acţionarilor Hotel Bucureşti, el a inserat condiţii avantajoase pentru un singur potenţial cumpărător, care a şi câştigat privatizarea, firma Domino International Hotels srl, deţinută la început de Ionel Ruse şi apoi de israelianul Eliahu Rasin.
Deoarece DNA a dat NUP în acest dosar, Asociaţia Acţionarilor Hotel Bucureşti a formulat plângere împotriva Ordonanţei procurorului DNA, care a fost judecată de Tri­bu­nalul Bucureşti la data 16.06.2010  (dosarul 47852/3/2009) şi care a admis plângerea Asociaţiei, desfiinţând în parte Ordonanţele DNA nr.50/P/2007 din 10.11.2008 şi 305/II-2/2009 şi „a reţinut cauza spre judecare faţă de inculpaţi”. Printre inculpaţi sunt Radu Sârbu (ex-preşedinte FPS), Emil Giurgiu (ex-director general FPS), Liviu Luca (fost membru CA al FPS), Eliahu Rasin, Ionel Ruse, Robert Badner etc. Următorul termen al procesului va fi pe 10 septembrie. Lipseşte, cum am spus, Mişu Pricopsitu.


Controversata privatizare a Societăţii Bucureşti Turism a fost tranşată în justiţie, Tribunalul Bucureşti admiţând contestaţia acţionarilor. Astfel, procesul de privatizare al Hotelului Bucureşti se va relua, iar fostul preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat, Radu Sârbu, şi alte persoane vor fi judecate pentru înşelăciune, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Puterea - Hotelul parlamentarilor, pe cale de a fi revândut

La urma-urmei, nu mă mai mir
că "secta" l-a avut invitat la Ateneu, probabil vor fi împreună pe viitor, în urma succesurilor previzibile ale "sectei" la apropiatul congres al PDL. Oops... nicio aluzie cu privire la finalul procesului.
 

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ti se face greata.

Alina Mungiu a fost si ea la lansarea sectei ?

Riddick spunea...

Nu cred că a fost, s-ar fi aflat, are notorietate.

Crystal Clear spunea...

Asta o fi la plezneala ?

"Pentru Presedintie m-as gandi la oameni gen Baconschi, Preda, Liviu Negoita. S-ar putea ca romanii sa vrea alt tip de presedinte; Pe Blaga il vad unul din politicienii foarte puternici ai PDL, care ar putea castiga alegerile in partid, dar nu pe cele la Presedintie"

Riddick spunea...

Absolut.

Doar nu o să dea pe tavă strategia pt. 2014.

Cine ? Negoiţă ?!

Omul inexistent ? Nu a mai apărut pe sticlă de prin ianuarie-februarie.

Crystal Clear spunea...

Super !!!!
Pe bune, avem atatea de invatat de la TB !!!
Este un tip de politician pe care-l intalnesti o data la 100 de ani.
"Shahist" de-al lui John Galt !
Sper sa ajunga prim ministru dupa 2014
Ar fi intr-adevar singura noastra scapare

He made my day

Crystal Clear spunea...

http://cristianpreda.ro/2010/10/17/preziden%C8%9Biabil/

Riddick spunea...

Daaa... a luat-o în serios ! :)))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: