30 aprilie 2010

Aşa începe, să vedem cum se încheie...


„Oamenii de afaceri nu au ce să caute în politică!”. O afirmă foarte tranşant europarlamentarul PDL Cristian Preda la Realitatea TV. Şi-l critică pe ministrul Economiei, Adriean Videanu, cel care recent a cerut un punct de vedere Comisiei Europene, într-o adresă purtând antetul ministerului, pe tema posibilităţii ca firma sa, Marmosim, să acceseze fonduri comunitare.

„La noi există aceste identităţi duble: dimineaţa om de afaceri, după amiază politician. De aici se ajunge la contracte cu statul gestionate de rude. Cred că este o greşeală foarte mare la domnul Videanu. Dânsul nu poate fi, cum spuneam, dimineaţa om de afaceri, iar seara, politician”, spune Preda.

Eurodeputatul PDL e şi mai categoric. Nici în partide nu prea au ce căuta business-menii: „Eu nu cred că trebuie să fie nici măcar într-un partid politic cineva care este om de afaceri. Trebuie trasată această frontieră. De asta se ajunge în situaţia în care decizia se ia în funcţie de afaceri şi de asta se ajunge la oligarhizare.”

Realitatea.net

Ăştia doi torpilează la greu partidul. Bine ar fi ca la congres să nu pună mâna pe PDL, nici "Bursa" (B.V.B.), nici "secta".

3 comentarii :

Despina spunea...

Exact la asta ma gandeam si eu.
Cate curente( "secte") sunt?
S-au pus pur si siumplu pe distrus PDL
Vom asista neputinciosi,probabil.

Riddick spunea...

Deocamdată observ două: "rentierii" şi "predicatorii".

Despina spunea...

Da, sa mai vedem..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: