14 aprilie 2024

Ce zice BINE Guşă:

"Nu ascund faptul că în după-amiaza asta am stat vreo 2 ore cu George Simion, a trecut pe la mine și i-am explicat. Nu s-a putut asta cu candidatura ta, să o anunți deodată cu a mea la primărie, nu mă mai duc la primărie că nu-mi doream asta decât ca să putem să sprijinim un candidat suveranist, dar dacă nu lămurești treburile cu alde Lulea, cu alde Târziu, dar trebuie să le lămurească în așa fel încât să nu aibă nimeni îndoieli, nu să le lămurească la modul ‘am stat cu ei de vorbă și ne-am lămurit’; nu, dacă el nu arată partidului și opiniei publice că este lider și că nu-și bate joc de el Lulea sau Târziu, i-am explicat lui George Simion că partidul, așa cum zicea Bogdan Comaroni mai devreme la voi la emisiune, o va lua pe o spirală a neîncrederii nucleului de bază, nucleu de bază al suveraniștilor care poate să fie concesiv, poate să fie tolerant dacă nu se trădează idealurile. AUR-ul oricum a intrat în întârziere pentru că n-a condamnat  carnagiul de la Moscova, un carnagiu de ortodocși, care a fost organizat de către alții, AUR nu a condamnat carnagiul din Fâșia Gaza, AUR se poziționează ciudat. S-a ajuns la o polarizare a opiniilor în care, dacă George Simion nu face ceea ce trebuie, n-o să mai apară ca acel lider suveranist de care România are nevoie. Și va fi mai mare păcatul pentru că zestrea lui electorală, munculița lui asta de mulți ani, de cel puțin 15 ani, va fi scoasă la mezat. Știți ce înseamnă mezat? Înseamnă ceva ce-i place lui Lulea: vânzarea bunurilor la preț redus, bunurile astea electorale, zestrea electorală. Suntem în această situație."

George Simion nu este atât de slab pe cât pare, că de aici e și problema lui. Dacă George Simion ar fi un puc de ăsta ca la hochei pe care să-l miște atât de ușor Lulea sau Târziu, sau alții de pe acolo, ar fi tragic, dar nu e așa. El s-a încurcat în niște strategii, a dat prea multă autoritate și autonomie unuia ca Lulea care este om de afaceri și probabil că și-a văzut interesul în această perioadă. Cei de la investigații, de pe la mai multe redacții lucrează… Este nevoie de modestie, precizie și expertiză pentru ca să poți să escaladezi, cum zic japonezii, să ajungi deasupra norului de pe muntele Fuji. Ăia se califică în Japonia, care pot să escaladeze și ajung deasupra brâului de nori de pe muntele Fuji. Asta se discută acuma și, atenție, nu este o discuție importantă doar pentru AUR, este o discuție care vectorizează alegerile. Dacă George Simion, nu mi-aș dori, dar dacă el își pierde suflul, devine posibilă strategia de tur 2 între candidatul PNL și candidatul PSD. Dacă George Simion ar fi acceptat strategia mea (tot am câștigat două alegeri în România, nu m-am băgat degeaba în acest lucru) să-și anunțe în forță în acest moment candidatura la prezidențiale, să merg eu, hai să fiu modest, împreună cu 5.000 de oameni din România, să zicem cam 100 de oameni pe județ, dar nu sunt orice fel de oameni, sunt vectori, să stăm în spatele lui, eu cu candidatura la primăria București, dacă se retrăgea și Cîrstoiu era mai bine și mă mișcam în stânga și-n dreapta și-i  destabilizam, pe unul gras și pe unul slab, nu era mare lucru ca să câștigăm primăria Capitalei.

N-a acceptat! Și neacceptând, el nu mai are potențial de creștere; el cât a crescut, a crescut pe puterile lui și pe munculița lui, foarte importantă munca lui până în momentul ăsta. Dar atâta poate. I-ați văzut pe Terheș, Târziu, Piperea, care au notorietate de acolo de pe listă, să împingă căruța AUR în ultima vreme, să vorbească pozitiv despre candidatura lui Simion la prezidențiale? N-ați văzut. M-ați văzut pe mine și atât. Am fost singurul vector public, poate mai important decât ăia trei, dar nu contează, iar ăia trei sunt din partid. Iar George Simion dacă-și pierde suflul el nu mai poate să prindă turul 2 și atunci, desigur, se vor modifica și strategiile pentru că cei de la PSD și PNL vor merge împreună la alegeri dacă George Simion rămâne un pericol. Nu vă gândiți la chestia cu Geoană că s-a fâsâit, a fost un interes pentru chestia asta cu AUR, dar Geoană fără partid nu are șanse pe turul 2."

5 comentarii :

Riddick spunea...

Pentru AUR n-a existat nici comemorarea a 80 de ani de la bombardamentul din 4 aprilie 1944.

Riddick spunea...

De ce zice Guşă că (doar) Nicuşor Dan este omul americanilor?

"Pâi, doar el?". Dintre candidaţi. Piedone-CNN(-A3), sună familiar?

Şi ce, Cîrstoiu o fi vreun neagreat de-al Licuriciului? "O belea", apud Guşă.

Dacă nu-i o strâmbă în favoarea comasaţilor sau a AUR-ului (?), eu aş lua afirmaţia ca denunţând interese şi conexiuni de-ale Democraţilor. Ca şi când Republicanii "ar fi cu noi"...

"Aș face și eu un comentariu la dezvăluirea Ancăi Alexandrescu apropo de candidatul Cîrstoiu, medicul Cîrstoiu. Legat de Cîrstoiu și candidatura lui, el a venit ca o belea, o belea așezată între interesele noului Stat Paralel și ale americanilor, care sunt legate de Nicușor Dan, și interesele vechilor securiști, bătrânii, care sunt grupați sub numele generic de Dan Voiculescu, deși puteau fi grupați și sub numele de Florian Coldea, căci vorbim despre noua și vechea securitate."

https://corect-news.ro/gusa-simion-trebuie-sa-actioneze-urgent-ca-sa-si-salveze-partidul-gafele-lui-lulea-nu-mai-par-intamplatoare-geoana-si-iohannis-se-bat-ca-chiorii-la-bruxelles/

Gabriel spunea...

Păi Simion s-a declarat admiratorul lui Meloni, ce mai vrei? Decât un slugoi sub acoperire care să ne strice relațiile interetnice și să le complice pe cele cu Occidentul, prin simularea (doar) a suveranismului, mai bine un slugoi pe față. De fapt, el e mai degrabă naționalist decât suveranist - e diferență mare, și în Ucraina sunt naționaliști.
Cârstea nu e candidat. Adevăratul lor candidat e Piedone, dar nu și-l asumă ca să nu-l tragă în jos, că în București Alianța Binelui trage în jos orice candidat.

Riddick spunea...

Un acoperit nu are cum să strice relaţiile cu Centrul de Coordonare. El acţionează "comandat din joystick". Poate cel mult imagologic, dar semnalul poate să nu fie perceput "corect" de populime.

Este mai bine să le ştim ale lor true colours. Cu Cârstoiu, cică "se va întâmpla ceva, curând". PnL e scindat, o parte luptă activ pentru NDan.

Riddick spunea...

Destul de repede ne vom lămuri şi ce hram poartă Guşă.

Pronosticul meu: "e pă Sistem, ramura zio-putinistă". "Fake Russian agent".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: