13 iulie 2022

De-aia zic, a cam venit vremea deratizării generale

Şi nu numai p-aci, pân RO...

Mihai Mălaimare:

România este un iarmaroc colosal.
Unii vând, alții cumpără pe nimic, unii taie frunză la câini, alții sunt pregătiți să ciordească ceva. Ici și colo, câte un bătrânel se strecoară prin această adunătură încercând să se murdărească, dacă este posibil, cât mai puțin! Nici vorbă despre târgurile de altă dată, nici vorbă despre ochii luminoși ai tinerilor care se dădeau în scaune cu lanțuri, nici vorbă de aldămaș și mâini strânse în semn de înțelegere definitivă, nici vorbă de bucuria unei turte dulci învelită în ziar pentru nepoții de acasă. În iarmarocul acesta puturos se joacă bambilici pe suflete de oameni, limacșii lasă urme puțind a spioni, fructele ascund cranii devorate de otrăvuri, jigodii vând știri cu aerul adevărului, dar cu respirația mirosind a hoit, closetele sunt ignorate și toți se pişă direct pe straturile cu flori cu bucuria rânjită a Diavolului ce s-a înstăpânit peste Grădina Maicii Domnului! Există undeva, la margine de Copălău niște ochiuri împuțite de apă și nămol sulfuros numite de localnici smârcuri. Oamenii și animalele le ocolesc pentru că se zice că sunt fără de fund și te atrage, dacă ești prin apropiere, un fel de glas iscusit, uns cu miere și vopsit în culori de curcubeu. Cam asta este imaginea iarmarocului cumplit în care am lăsat să se transforme această țară sfântă. Ura, ăsta este aerul pe care-l respirăm de 30 de ani încoace, iar ura nu este decât pecingenea care înnegrește spicul de grâu și-l transformă în glod ticăloșit! De atâta ură am uitat probabil cât de simplu și omenesc este să iubești!
Am scris asta pentru că este duminică și, o dată pe lună, Bunicul punea iapa la căruță de dimineață și se ducea la iarmaroc de unde se întorcea după-amiază cu una, cu alta, dar neapărat cu niște turtă dulce învelită în ziar pentru noi.
- Cum a fost, omule, întreba Bunica!
-Cum a fost, Bunicule, întrebam noi!
- A fost bine, ne răspundea zâmbind ușor în colțul gurii, Bunicul.
Da, a fost bine!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0NNQT

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: