16 decembrie 2019

Oculta şi cobaiul


9 comentarii :

Anonim spunea...

Am rezistat 45 de minute la aceste panseuri ridicole facute pe coltul mesei din bucatarie !!!
Crucea de fier si gardul legionar m-au ajutat, altfel mergeam la culcare !
Oare cine o pleca urechea la ce spune flacaul asta ?!

Anonim spunea...

Pentru prima data al ascult { si-l vad fireste } cu placere pe dl. Motocu . Adica , daca-l compar cu toate figurinele politicianiste si " revolutionare " din Romania , asta-i o lumina pur si simplu ! Pacat doar ca in afara catorva NIMENI nu-l mai asculta : " VIN SARBATORILI " MON CHER !P.S. Pana si comemorarea celor peste o mie de morti din decembrie 1989 a devenit si asta o afacere caci , parca nu-mi vine a crede ca se duce cineva pe la televiziuni doar de dragul de-asi povestii amintirile de-atunci . Ma mir ca... nu-l vad inca pe , Dumitru Dinca , pe Marian Munteanu sau macar pe Petre Roman ... respect !

Riddick spunea...

@Anonim "1"

Nu mi se par ridicole panseurile. Şi iaca, mata eşti unu' care a rezistat. ;-)


@Anonim "2"

30 de ani trecuţi DEGEABA. Ne-am prostit şi mai mult, speram că ne mai trezim. Da' poate că treziţii încă nu s-au adunat "la sunetul goarnei". Mai ştii?!

Anonim spunea...

@Riddick
Degeaba ?
Adica la ce va asteptati ?!
Cred ca si libienii au fost mai lucizi cind au vazut ce au pierdut dupa asasinarea ''colonelului'' !!!
Claude Lelouche, marele regizor francez, spunea prin primavara anului 1990 ca ii este mila de ce vor pati tarile foste socialiste cind va intra in ele capitalul occidental.(era emisiunea 7sur7, la o Antena frantuzeasca,iar gazda era frantuzoaica aia frumusica , de i-a luat interviu lui Roman Neulander dupa mineriada din februarie(parca) 1990.
Lelouche era sincer, numai timpitii isterizati de propaganda ''occidentala'', traitori in fostele tari socialiste, nu se trezeau din transa !
Acum ne intrebam,''adinc'', oare cum am ajuns unde sintem ?
Desigur, am putea sa ne intrebam si alte lucruri, cum ar fi daca solutia este neo-lgionarismul, sau altele.
Si ar mai trebui sa acceptam ideea ca sintem TIMPITI, AROGANTI, INCULTI, EGOISTI SI....ANALFABETI FUNCTIONAL.
Popoarele din jurul nostru se trezesc pe rind, iar noi ne afundam continuu!
In curind disparem ca Stat si tot caii verzi pe pereti sint de vina !
Pina la urma, Tudor Gheorghe(care se da si el fost disident) are dreptate cu ai lui ''30 de ani degeaba''.
Asadar, fie actionam, fie folosim bucataria pentru ce a fost ea gidita si gata.

Riddick spunea...

Eu unul am început să-mi triez (epurez!) anturajul. Pur şi simplu nu vreau să mai am de-a face cu oameni falşi, cu fanfaroni, cu filfizoni, cu dubioşi, cu promonarhişti, cu procomunişti, cu iubitori de străini, cu alunecoşi, cu oameni toxici, cu vorbă-lungi. Îi suport doar cât să-mi fac treaba cu ei apoi pa - dacă nu rezonezi necondiţionat cu mine, n-ai ce căuta în preajma mea. Punct.

Anonim spunea...

Imi pare rau s-o spun dar , neolegionarism NU EXISTA , NU POATE EXISTA , la fel cum n-ar putea exista nici neo nazismul fara... voie de foarte de sus si-atunci le poti spune oricum numai nazisti sau legionari NU si mai ales acel NEO fiind doar de fatzada .Ce-i aceea , neolegionarism ? Adica , mai romaneste spus , niste indivizi adunati in jurul unui alt individ { capitan , locotenent sau plutonier adjutant } care-i invatza p'aia ... ce ? Doctrina , regului ... ideologie... de unde mortii ma-sii au invatat ei insasi asa ceva ??? Legionarii , fara suparare dar aia , chiar au facut cate ceva pentru poporul acesta mai ales cand au vazut ca STATUL , politicienii Regatului Romaniei , nu faceau altceva decat sa ia banii si sa vorbeasca . Ei au construit poduri , au construit sau reconstruit case pentru vaduve si marii mutilati de razboi , au onorat eroii si soldatii Marelui Razboi , au donat ajutoare in special pentru vaduvele si orfanii de razboi , au muncit BENEVOL in orfelinate si spitale , au deschis CANTINE SOCIALE unde accesul la crapelnitza era liber , au pietruit drumuri si etc . Sa nu uit : strada Veseliei { era si-un stadion ceva p' acolo } din Ferentari , ei cu banii si munca lor LIBER CONSIMTITA au pietruit-o in 1937 . Astea le stiu tot din marturisirile legionarilor { Ernest Maftei fie-i tarana usoara era doar unul dintre ei } care-au reusit sa supravietuiasca si razboiului si mai ales comunismului de dupa . Acesti " neolegionari " de azi , cam ce-ar putea sa faca , eventual in plus mai ales ca oamenii , romanii in general au o teama { de intzeles de cele mai multe ori } teribila vis a vis de " a se pune contra statului , a autoritatilor de drept " ? Am cunoscut un fel de neolegionari caci , "cuibul " lor se afla pe o strada vecina { Zmeieni se cheama si este prin zona strazii Actiunii din sectorul 4- Bucuresti } si crede-ma... am fost mai dezamagit de ei decat de dl. Motocu desii , si asta-i din cam acelasi aluat . Parerea mea fireste .Respect Riddik !

Riddick spunea...

Nu cred că o mişcare naţionalistă de anvergură şi de perspectivă ar trebui să asume explicit legionarismul (fie şi parţial). Sunt clişee mentale antilegionare implantate de decenii, greu de combătut şi s-ar irosi resurse în explicaţii şi justificări şi nu în acţiuni. Asta nu înseamnă că n-ar trebui să adopte principii legionare, chiar şi nenumindu-le aşa.

Anonim spunea...

Bine ca-mi adusei aminte la vreme : nu doar Tudor Gheorghe se da mare dizident . Majoritatea artistilor o fac pe dizidentii , fac pe cei ce , "s-au impotrivit prin arta lor " regimului lui Nici O Lae Ceausescu . Astia , cu adevarat au lut de prost intreg poporul roman ! Tudor Gheorghe , chiar nu-mi pot imagina cum dracu se impotrivea el regimului comunist , in calitatea-i de Director al teatrului National din Craiova si mai ales , in calitatea-i de ... solist vocal , de PRIMADONA , avand concerte de cateva ori pe an la Sala Palatului si-n diferitele orase ale tarii .

Riddick spunea...

Tudor Gheorghe nu-i exemplul cel mai rău, măcar avea melodii cu mesaj patriotic, "naţionalist". Alţii, din umbră, "transcendentalii", şi ăia care denaturau gradual programele şcolare, "institutul de studii pedagogice" sau cam aşa ceva, până s-a prins Ceauşescu si l-a desfiinţat. L-au reînviat "ăştia", acum face la fel, diluează programele scolare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: